Skocz do zawartości

przyspieszacz ładowania stron w wordpressie

01maximus01

Rekomendowane odpowiedzi

Przejedz validatorem. Usun zbedne pluginy.

przeczytałem: przeleć wibratorem.. :D

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jakie problemy są z cache dla WP ? Bo korzystam i nie widzę żadnych problemów.

Pozdrawiam

Nie z samym cache'owaniem, tylko z jedną z wtyczek. To fakt, nie wszystkie pluginy działają bezawaryjnie, ale cache jest dla mnie przynajmniej koniecznością.

Sama optymalizacja grafiki o ile serwis nie zawiera kardynalnych błędów <np: przeskalowanie rozmiarów zdjęć> nie ma większego znaczenia gdyż nie mamy czasów modemów 34 kb/s. Przy czym optymalizacja grafiki jest jak najbardziej zasadna dla serwisów o tysiącach odsłona na sekundę powinna polegać na "odchudzeniu" i używaniu układów opartych na "CSS Image Sprites" co ma na celu zmniejszenie ilości połączeń niezbędnych do załadowania strony. To samo tyczy scalania plików CSS oraz javascript. Do tego dochodzą jeszcze zabiegi cachowania po stronie klienta w/w plików.

Wolne ładowanie strony na wordpress w tym wypadku spowodowanie jest zawartością filmów z youtube.

ale największy problem jest z zamieszczonym wideo na podstronie. Na jednej z nich mam 15 linków do YT i strona ładuje mi się pół minuty 0_o A

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli chodzi o ładowanie video to możesz zastosować lazy loading, bo po co userowi 15 filmów, jak kliknie max 3.

Tutaj plugin, który to podobno załatwia: https://wordpress.org/extend/plugins/wp-youtube-lyte/

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Optymalizacja prędkości WP to jedno ważniejsze to jak jest zoptymalizowany serwer hostingu - niektóre to są MUŁY i żadna optymalizacja nie pomoże.

Z wtyczek poza tu wymienionymi:

• Use Google Libraries - zewnetrze biblioteki js
  • Better WordPress Minify - optymalizacja css i js
  • Really Static - generowanie statycznej kopii strony
  • WP-HTML-Compression - optymalizacja html
  • Ajaxify WordPress Site (AWS) - wykorzystanie ajaxa do wczytywania stron

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

A ja optymalizacje WordPressa rozpoczynam od optymalizacji szablonu.

Praktycznie w każdym szablonie można usunąć wiele zbędnych funkcji oraz zapytań do bazy danych.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Czy te wtyczki do optymalizacji CSS, JS i HTML mogą jakoś negatywnie wpłynąć na działanie strony? Widać w ogóle różnice po zainstalowaniu tych wtyczek?

Wszystko zależy od konkretnej templatki - nie zdarzyło mi się "negatywne działanie". Strona z włączonymi wtyczkami albo działa albo nie (tz może się pokasznić przy jakieś wtyczce - trzeba stopniowo właczać i patrzeć na efekty). Rożnicę to musisz sam zbadać www.webpagetest.org

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności