Skocz do zawartości

QS a dopasowanie słowa kluczowego

Brzuzek

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie fakt związku dopasowania słowa z QS słowa

43964285.png

1. Dlaczego przy dopasowaniu ścisłym QS jest wyższy?

2. Dlaczego wogóle QS jest tak niski? Wiem, że głównym i decydującym czynnikiem wpływającym na QS jest CTR. Jednak gdy sprobowałem wprowadzić dane dla innej strony i QS od razu wyskoczył 10/10

Dlaczego tutaj (dla strony https://mircoandsonlt.../bathrooms.html) mam tak mały?

ad 1. Prawdopodobnie dla dopasowania ogólnego reklama wyświetla się na wiele słów dla których rekama jest nieodpowiednia.

ad 2. Czy kiedykolwiek wcześniej strona była reklamowana w adwords? Może nieumiejętnie prowadzona kampania spowodowała słaba historie dla domeny.

Czy wszytsko było bez zmian a zmieniles tylko domene?

ad 1. Prawdopodobnie dla dopasowania ogólnego reklama wyświetla się na wiele słów dla których rekama jest nieodpowiednia.

ad 2. Czy kiedykolwiek wcześniej strona była reklamowana w adwords? Może nieumiejętnie prowadzona kampania spowodowała słaba historie dla domeny.

Czy wszytsko było bez zmian a zmieniles tylko domene?

ad1 dzięki za wyjaśnienie

ad2 strona jest świeża, powstała jakieś 2 tyg temu i wciąż jest tworzona. Nigdy nie były prowadzone żadne kampanie dla tej strony

dlatego najprawdopodobniej uzyje dopasowania ścisłego

pytanie:Czy znacznik + tutaj funkcjonuje? Tzn czy po użyciu +bespoke +bathroom furniture zeby reklama się wyświetliła użytkownik będzie musiał użyć słów bespoke i bathroom?

Co zrobić z tym QS?

Landing Page jest wydaje mi się zoptymalizowana pod kątem adwords..

sprawdzcie link w pierwszym poście..

Macie jakieś konkretne wskazówki?

keyword występuje tylko raz na stronie, i do tego w zwykłym tekście. Z rozwiązań najszybszych i najprostszych to wrzuć go w tytuł i/lub h1. Utarło się że QS poniżej 7 jest czerwonym sygnałem że coś jest do kitu - albo słowo, albo strona ;)

QS jest ważny, bo bezpośrednio przekłada się na zmniejszenie kosztu i podwyższenie pozycji.

• 2 tygodnie później...

3/10

Przewidywany współczynnik klikalności:

Przeciętnie

Trafność reklamy:Przeciętnie

Doświadczenie strony docelowej:Przeciętnie

Nie wiem już jak ugryźć ten temat.

Tekst reklamy

Need Bathroom Furniture?

Bespoke Bathroom Furniture

£100 - Gift for Bathroom Renovation

Słowa

made to measure bathroom furniture

bespoke bathroom furniture

handmade bathroom furniture

Landing Page

https://mircoandsonltd.co.uk/bathrooms.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności