Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

No tak się dzieje, pytanie dlaczego ja, niczego nieświadomy klient firmy SEO, który nie ma czasu na czytanie wszystkiego i pozycjonowanie ma za to cierpieć. Na projekt poszło sporo kasy, a za chwilę zostanie nałożony filtr i widmo bankructwa. Jak już komuś zlecam to podstawowy warunek powinien być - nie szkodzić. Gdyby ktoś się wziął za te firmy i wygrał parę spraw cywilnych o odszkodowanie to skończyłoby się dziadostwo na rynku. Firmie opisałem całą sprawę i kompletnie bez odpowiedzi, więc o jakim wyciągnięciu mówimy.

Wybacz. Ale to ty popełniłeś błąd zlecając pozycjonowanie (nie istnieje naturalne zlecenie pozycjonowania) jakiejś tam firmie zamiast wykupić reklamy adwords. Jeśli zlecasz to znaczy, że ryzykujesz ban lub filtr.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jako konsument nie zostałem poinformowany o zagrożeniach wynikających z zawarcia umowy. Jakby się uparł, sprawa jest do wygrania ;) Problemem jest wykazania ciągu przyczynowo-skutkowego oraz określenie wysokości odszkodowania.

Ale nie o tym...

Nie otrzymałem odpowiedzi, co proponujecie, aby wyjść z ręcznego filtru, biorąc pod uwagę, że firma SEO nie jest zainteresowana rozwiązaniem sprawy?

Przeanalizować linki i próbować usuwać te najbardziej śmieciowe, dać do ponownego rozpatrzenia. I tak w kółko, aż do pozytywnego rozpatrzenia (albo do ostatniego linku :-))

Albo zlecić to innej firmie SEO, zależy jaka jest skala problemu.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Ktoś doradzi czy należy coś z tym zrobić? Czy jest to po prostu akcja marketingowa i olać?

Moja strona działa od grudnia ubiegłego roku i posiada wg GWT linki z 300 domen w tym obecnie 50 side wide(niebawem się skończą) głównie z katalogów.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Tutaj macie case podany na talerzu, jak usuwać i analizować linki

https://www.linkresearchtools.com/case-studies/penguin-2-0-penalty-analysis-concerthotels/

w PL takie analizy są na szkoleniach za 1000 PLN ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Moja strona działa od grudnia ubiegłego roku i posiada wg GWT linki z 300 domen w tym obecnie 50 side wide(niebawem się skończą) głównie z katalogów.

ja się zakładam o dwie kiełbasy, że tu chodzi o side wide właśnie i to z katalogów, czyli słabe side wide :)

Tutaj macie case podany na talerzu, jak usuwać i analizować linki

https://www.linkresea...-concerthotels/

w PL takie analizy są na szkoleniach za 1000 PLN ;)

jest jeszcze linkrisk.com ale tam wejsciówka droga ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A mi się wydaje, że teoria hindusów nie jest prawdziwa.

Tu nie chodzi o to czy to WP-katy, czy seo-katy, tu chodzi o to czy zostały podpierdzielone przez disallow. Pewnie albo korzystają właśnie z listy albo wrzucili strony z listy w mini algorytm. Tak czy tak dziekujemy ludziom, którzy zgłaszają całkiem dobre miejscówki zamiast się pofatygować i napisać.

Tu nie chodzi o to czy to WP-katy, czy seo-katy, tu chodzi o to czy zostały podpierdzielone przez disallow. Pewnie albo korzystają właśnie z listy albo wrzucili strony z listy w mini algorytm. Tak czy tak dziekujemy ludziom, którzy zgłaszają całkiem dobre miejscówki zamiast się pofatygować i napisać.

To ja zgłoszę do Disavow onet.pl i interia.pl bo do mnie linkują i dostaną po du**e te domeny? E tam :)

No ale właśnie o to mi chodziło. Hindusi dostali listę stron podejrzanych na podstawie np. tego co poszło do disavow.

Swoja drogą działanie Google mi przypomina czasy studenckie, gdzie trafiało się na egzaminatorów typu: a, co mi tam, muszę uwalić połowę studentów, przecież i tak nic nie wiedzą.

A potem po 10 poprawek i w końcu łaskawie wyproszone zaliczenie.

Jak Ty jeden zgłosisz pewnie nie, ale jak zgłosi 1000 osób, to znaczy że coś z tą miejscówką jest nie tak i nielogicznym by było, żeby zespół do zwalczania spamu nie przeglądał ręcznie lub jakimś algorytmem stronek, które są wielokrotnie zgłaszane przy domenach z filtrem.

To ja zgłoszę do Disavow onet.pl i interia.pl bo do mnie linkują i dostaną po du**e te domeny? E tam :)

Ty zgłosisz...

Ale są strony które pewnie były zgłoszone po 100-1000 razy albo i więcej. I myślisz, że oni na to nie spojrzą? :-)

Po co poszerzać? Wyobraź sobie taką prace, siedzisz przy biurku 8 godzin, dostajesz na maila pliki z adresami stron spamowych, przeglądasz, flagujesz - to tylko przykład jak to teoretycznie może działać. Tu nie ma żadnej filozofii, siedzi student przegląda tysiące stron dziennie i już. Oczywiście to tylko teoria :)

Weź pod uwagę, że ostatnie masowe maile o filtrach były miesiąc temu (chociaż nie na taka skalę). Mogli sobie uzbierać bazę stron przez miesiąc i puścić "mailing" bez znacznego powiększania liczby niewolników :-)

Ciekawe czy to teraz będzie tradycja - początek miesiąca=dostanie w d...e od Google na start.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności