Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

Brak informacji o nałoźeniu kary jest zagroźeniem.

1. informacja o ukaraniu widoczna jest w serpach ;)

2. informacje typu "znaleźliśmy na stronie lub stronach" można sobie o kant (_!_) rozbić ze względu chociażby na jej precyzyjność aż do bólu ...

PS

większym zagrożeniem jest właśnie ta informacja niż jej brak bo niekonkretna i ogólnikowa informacja prowadzi często do panicznych reakcji które bardziej szkodzą niż pomagają .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Brak informacji o nałoźeniu kary jest zagroźeniem.

1. informacja o ukaraniu widoczna jest w serpach ;)

2. informacje typu "znaleźliśmy na stronie lub stronach" można sobie o kant (_!_) rozbić ze względu chociażby na jej precyzyjność aż do bólu ...

PS

większym zagrożeniem jest właśnie ta informacja niż jej brak bo niekonkretna i ogólnikowa informacja prowadzi często do panicznych reakcji które bardziej szkodzą niż pomagają .

To co robić ?

1. Zignorować komunikat i robić dalej swoje

2. Zastosować się do wskazówek pozbywając się linków

1. Zignorować komunikat i robić dalej swoje

Pozycje bez zmian -> pkt 1.

Prowadził ślepy kulawego :D

Przecież jak dalej będzie robił "swoje" to tylko pogorszy swoją sytuacje.

Od zawsze powtarzam - rób swoje i testuj, testuj, testuj i analizuj a jak dalej nie wiesz co robić to nie bierz się pozycjonowanie klientów, bo później trzeba sprzątać po takich "fahofcah". Dotyczy się to oczywiście "firm", które oferują pozycjonowanie a jeżeli masz jakąś tam swoją stronkę hobbystyczną i próbowałeś sam ją pozycjonować to niestety czasy się zmieniły - sam nic teraz nie wypozycjonujesz i jeżeli chcesz być wysoko to niestety trzeba za to zapłacić.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Pozycje bez zmian -> pkt 1.

Pozycje spadły -> pkt 2.

Pod koniec zeszłego miesiąca google uwaliło mi około 40 stron, dziś zaczynają wracać. Nie kasujcie linków bo przyznajecie się tym do winy. Złe linki są ignorowane jak zaczynają się pojawiać nowe "dobre". Zakładam że teraz google testuje treść przywróconych stron i jeśli CTR będzie ok to zostaną.

Stronki były na wiele nawet trudnych fraz.

Google to tylko system, do rozpracowania. W dodatku kreowany prze Mata, ten gość dawno temu już mieszka na innej planecie i ma ostro nasrane.

Wystarczy podsumować warunki pracy w google.

Je@#!ć Google hej! :)

Sam nie zgłaszasz stron do GWT

Jaja sobie robisz? Oczywiście, że mam tam zgłoszonych dużo stron. Przecież te komunikaty też trzeba jakoś testować i analizować nie?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To co robić ?

Poprosić o konkretne wskazanie nienaturalnych linków bo z tego bełkotu co wysłali nic konkretnego nie wiadomo.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Napiszę ostatni raz i już więcej się nie będę powtarzał.

Dodając wpisy do grup katalogów używajcie linków brandowych (nazwa firmy i nazwa domeny) tak aby było ich nie mniej niż 20% w dodawanych wpisach.

Rozkładajcie publikację w czasie, tak aby nie publikować więcej niż kilka wpisów na dobę.

Jak macie wpisy w grupach WP-Katów to możecie te wpisy poprawić.

Wpisy dodane dodawarką administrator może cofnąć do edycji. Możecie taki wpis poprawić i następnie administrator musi rozesłać je ponownie po katalogach.

Możecie również te wpisy poprawiać "ręcznie" w każdym katalogu.

Już bardziej otwartym tekstem nie można.

@Kursor tu nie chodzi o linki brandowe tylko o miejsca, gdzie one występują; mam stronę, która posiada 90% linków brandowych i też dostała powiadomienie

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności