Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

Zerknijcie na jego tematy. Raczej klient "wydymany" przez firmę na S albo na P.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Brać się do roboty, tworzyć wysoko jakościowe strony i nie będziecie mieli problemów od klientów :)

Cytat roku.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Są 2 tezy na PiO i na blackhatworld.com

1. złe lokalizacje BL

2. złe proporcje

Spadły mi wczoraj 4 domeny, oby to był koniec, nie wiadomo bo kolejne powiadomienia mogą się pojawić, tak samo u Was więc się nie cieszcie jak nie dostaliście jeszcze :) ale jakiś materiał na analizy jest, bo każda domena u mnie jest inna. Nie mogę znaleźć wspólnego mianownika bo:

mam domenę znanej wszystkim w Polsce firmy, spółki akcyjnej itd. i anchory komercyjne wg Ahrefsa stanowią 15% całości ale domeny linkujące anchorami stanowią 90% całości (w Ahrefsie Ref.Domains with anchor), reszta to anchory generyczne i brandowe. Dużo nofollow, zróżnicowanie wszystkiego co możliwe bo profil BL jest super naturalny, dużo dobrych serwisów linkuje, zagraniczne serwisy, inne strony itd. a strona spadła na wszystkie frazy. Proporcje anchorów zatem nie mają znaczenia wg tego przypadku tylko prędzej proporcje domen linkujących anchorami.

Ale w sumie pkt 1 i pkt 2 mogą mieć sens dalej, bo proporcje są złe (90% domen z anchorami) i domeny też nie były wspaniałe ale nie najgorsze.

Można więc tak jak już pisało parę osób:

• dorzucić linki brand i generic dla pozytywnej zmiany proporcji domen linkujących

lub

• dorzucić linki z dobrych miejsc dla pozytywnej zmiany proporcji lokalizacji BL

Zgłaszanie do Disavow Tool to działanie doraźne, bo to też de facto zmienia proporcje ale na minus.

a wszystko zostało zniszczone przez niekompetencje firm pozycjonerskich

To może teraz zamiast "pajacować" napisz co to za firma żeby przestrzec innych a po drugie - ważniejsze - napisz czym kierowałeś się wybierając akurat tą firmę.

Pajac, który wydał tysiące złotych na stronę, a wszystko zostało zniszczone przez niekompetencje firm pozycjonerskich. Na dno nie pójdę sam.

A co zostało zniszczone? Stronę Ci wykasowali z serwera razem z kopiami? To filtry a nie koniec świata.

W pozycjonowaniu zdarzają się wzloty i upadki. Porządna firma zajmuje się stroną zarówno jak idzie w górę, jak i wtedy gdy wpada w filtr.

Jak wybrałeś inną, to współczuję i radzę poszukać innej, zamiast bawić się w Chucka Norrisa robiącego vendettę na pozycjonerach.

Albo kupić Adwordsy...

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Dopóki firmy nie zrozumieją ile kosztuje porządne pozycjonowanie to będzie w większości tak a nie inaczej.

Póki co jest jak najtaniej i najlepiej za efekt, chociaż na szczęście coraz bardziej się zmienia świadomość klientów co to SEO i z czym to się je.

A o tym co jest syfem a co nie, decyduje Google. I przeglądając wyniki na niektóre frazy można zauważyć, że ma zupełne inne podejście od zwykłego uzytkownika.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

i moje zalecenia, aby tworzyć strony o wysokim poziomie by klienci nie mieli problemów

Nie ma problemu, ja Ci zrobię strony na wysokim poziomie z połyskiem, zaplecze na 3k domen. Wtedy nikt Cię nie ruszy! Pozostaje tylko jedno pytanie.... stać Cię na 100k miesięcznie na pozycjonowanie? Czy jesteś jak 90% klientów, którzy liczą każdą złotówkę i pytają się czy to na pewno musi być 30, czy może dałoby się zejść na 25. Płacisz śmieciowo to nie dziw się, że zostałeś potraktowany "śmieciowo".

Żeby człowiek miał jeszcze wybór między gorszym a lepszym pozycjonowaniem, to bym wybrał opcję lepszą, bo mnie (było) stać. Zwykły szary człowiek prosi o ofertę i jeżeli niczym się nie różnią, to wybiera oczywiście relatywnie tanią - to jest normalne zachowanie każdej istoty ludzkiej. Nie muszę się znać na SEO i znać kosztów Waszej działalności. Dlatego liczę na to, że tak jak Wy traktujecie klientów, tak niedługo zostaniecie sprawiedliwie potraktowani. Karma Google wróci :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności