Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

oczywiście relatywnie tanią

Nie muszę się znać na SEO i znać kosztów Waszej działalności

No niestety, człowiek uczy się na błędach, zawsze tak było. Ja jak chce coś kupić to przeważnie czytam o tym produkcie, jeżeli miałoby to być coś co wiąże mnie umową to sprawdzam kontrahenta, czytam opinie, pytam znajomych czy może nie polecą mi kogoś jeżeli jest to usługa. Właśnie robię remont mieszkania i wykonawców wybieram z polecenia a nie z najtańszych ofert (jak to zrobił zgred :) - chociaż pewnie też najtańszej oferty nie wziął).

W analogicznym przypadku, jeżeli chcesz położyć płytki w łazience to szukasz fachowca czy idziesz pod spożywczak i pytasz się chłopaków na murku czy nie zrobią "za wino" od metra?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jak one wyglądają ?

<a href... itd. Nie wiesz jak link wygląda?

Zobacz postImperator, o 05 lipiec 2013 - 16:05, powiedział:

Zobacz postAnmato, o 05 lipiec 2013 - 15:47, powiedział:

Znaleźliście już wspólny mianownik dla spadków i powiadomień w GWT?

Nienaturalne linki :)

Proszę Cię gościu.

Nie ma o co prosić, wspólny mianownik to nienaturalne linki + spamraporty.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Grumpy jak się spada z pozycji, a biznes opierał się tylko o G, to chyba nie dziwne, że po spadku jest dużo czasu na nicnierobienie? ;)

@kolczyk, zamiast kombinować jak się zemścić, zacznij myśleć jak to wyprostować

ja w takim przypadku bym zrobił 2 rzeczy:

- robił szybko 301 z udupionej www na nową domenę

- stawiał drugą stronę i zaczął ją ustawiać porządnie w oparciu o jasne zasady z firmą

Pierwsze rozwiązanie to rozwiązanie na jakiś czas i do kitu, ale pozwoli wrócić do gry na tyle by nie mieć czasu siedzieć na PiO. Oczywiście przy założeniu że 301 nadal działa, a że sam już dawno tego nie robiłem, to mam nieaktualne dane. Zresztą koszt 12 zł brutto max to niewiele by się przekonać czy działa i na jak długo ;)

Drugie też nie jest idealne, bo co z tego, że Ty i firma będziecie chuchać, dmuchać, jak inne niedojdy zajmujące się "pozycjonowaniem" będą więcej czasu poświęcać na linkowanie do Was z czego się da i czym się da tak by G znowu wysłało Was w ... gdzieś daleko, niż zajmować się swoimi stronami. Oczywiście szkodzenie innych można wykorzystać dla swoich celów.

Co do naturalnych linków, to pochodźcie po blogach i zobaczycie czym są naturalne linki. Tylko jest jeden warunek, blogi muszą pisać blogerzy, tacy prawdziwi, a nie pseudo blogerzy, którzy gdyby nie było G, to by nigdy nie zabierali się za pisanie blogów ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ja w te Wasze teorie o oflagowanych stronach nie wierzę, Google nie może budować tak rankingu, to jest automat chociaż nie wiem dlaczego proszą o ponowne zgłoszenie strony, przy Disavow po Pandzie tak nie było, nie trzeba było nic zgłaszać i strony wychodziły. No ale nie kłócę się :)

Hmm, takie same paczki linków za które niby dostałem po pupie wykorzystałem też dla 20 innych domen a one nie dostały powiadomienia, więc albo dostaną albo.. nie chodzi o te linki tylko o coś innego.

Spokojnie, powolutku, powiadomienia były rozsyłane wcześniej, wczoraj (jakiś bum), dzisiaj, pewnie jutro będą itd.

Dajmy troszkę czasu aż automacik dojdzie do każdej stronki ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności