Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gogle zrobiło bardzo dobry numer, wylot nawet na drugą - trzecią stronę i zostawianie stron o 2 bl'kach na krzyż, ma chyba na celu pokazanie "nie tędy droga przyjaciele pozycjonerzy" :D Albo - "kupujcie u nas adworsy a nie płaćcie konkurencji(pozycjonerom)".

Ale ale, teraz zapewne część osób się zastawia: jestem na 30 pozycji, zgłaszać o zmiłowanie do G. i czekać 2 miesiące, czy przypie...(przyblastować) wszystkie strony nad moją i też czekać ze 2 miesiące ? :D

To takie dzisiejsze spostrzeżenia po tym jak gość mi pisze że dostał 4 info o nienaturalnych i potrzebuje 2x tyle eweba... :D

Na razie(jeszcze) większość z nas pozycjonuje, za chwilę może się okazać że tańsze i prostsze jest depozycjonowanie. Wtedy gogiel będzie miał znacznie większy problem z analizą dobrych stron, a na trzymanie topów ręcznie(zamrożonych) nie ma szans.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Dlatego że ma problem z analizą, to właśnie udostępnił "darmowe" narzędzie do zrzekania się linków.

Moim zdaniem nie tyle taniej będzie depozycjonować (bo tu koszt zacznie rosnąć jak tylko więcej osób zacznie wpadać na tak "genialne pomysły"), co znacznie więcej osób zacznie korzystać z tego narzędzia. Ktoś jak kilka razy dostanie w plecy od takiego "pozycjonera", w końcu przestanie się bujać ze skrupułami i zacznie korzystać z tego narzędzia przy każdej nadarzającej się okazji.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

fryzjerstwo, wykończeniówka, masarstwo => kursik z urzędu pracy i jazda => przyszłość piozycjonerów

Wykończeniówka niestety cienko przędzie. Chyba lepiej zostać depozycjonerem:P

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

zakręcony -> nie jestem pewien czy koszty są duże, pomyślmy, linkując nasze strony raczej szukamy lepszych miejsc więc 90% potencjalnych miejsc odrzucamy.

Depozycjonując nie interesuje nas gdzie wpadnie link - słaby serwer + odpowiednie bazy + 2 narzędzia i przez noc mamy po 20-50k bl'ek dla 100 domen. I to z jakiego syfu :D

Nie namawiam nikogo do takich czynów, ale po prostu myślę, że obecne zmiany moga przynieść nam wszystkim wiele złego(gogiel też straci choćby na Hindusach, którzy będą topy ręcznie ustwiać - oczywiście przez jakiś czas...).

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

Mogę Ci podrzucić dla testu moją stronę firmową ze stopki oraz moje stronki afiliacyjne, żeby się przekonać o Twoich umiejętnościach depozycjonowania. :)

Niektórzy tutaj płaczą jak małe dziewczynki, jak przy każdym update wieszcząc koniec SEO, koniec black SEO, początek nowej ery white SEO i siły portali społecznościowych. I jak co roku - te osoby się mylą. Desynonimizator Radka, wymysły innych użytkowników można sobie włożyć w między bajki, bo póki algorytm jest oparty o linki, zawsze będą one zdobywane automatami w ilościach hurtowych. A jak będą lajki na facebooku, to setki tysięcy hidusów i chińczyków będzie klepało "lubię to".

Dodanie do tych katalogów i precli wchodzących w skład domyślnej bazy dwóch najpopulanriejszych dodawarek + szczypta spamowego swla (skłaniałbym się na przekór innym bardziej ku stałemu) + brak jakiejś znaczącej liczby innych linków (w stosunku do tych uzyskanych z bazy domyśłnej dodawarek) to bardzo dobry sposób na bycie zaszczyconym takim komunikatem.Dużo słabszych witryn można tak ubić, ale dzieje się to dopiero po ok 3 miesiacach z tego co widzę.

Aha, i trzeba jeszcze udawać, że się linkuje "naturalnie" z tych źródeł ;).

Mogę Ci podrzucić dla testu moją stronę firmową ze stopki oraz moje stronki afiliacyjne, żeby się przekonać o Twoich umiejętnościach depozycjonowania. :)

Niektórzy tutaj płaczą jak małe dziewczynki, jak przy każdym update wieszcząc koniec SEO, koniec black SEO, początek nowej ery white SEO i siły portali społecznościowych. I jak co roku - te osoby się mylą. Desynonimizator Radka, wymysły innych użytkowników można sobie włożyć w między bajki, bo póki algorytm jest oparty o linki, zawsze będą one zdobywane automatami w ilościach hurtowych. A jak będą lajki na facebooku, to setki tysięcy hidusów i chińczyków będzie klepało "lubię to".

Sory ale Twoja strona firmowa to już jest zdepozycjonowana :D

Dużo słabszych witryn można tak ubić, ale dzieje się to dopiero po ok 3 miesiacach z tego co widzę.

Bolesna_prawda - przekazałeś najprawdziwszą prawdę :lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności