Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tymczasem jest taka a nie inna karma.

Chyba już otwarłeś butelkę. Smacznego i na zdrowie :winko:

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Napiszę tylko tyle, że Zgred ma rację co do tego, że ta dyskusja nie ma sensu. Znalazł nisze na której może zarobić i zarabia, nie on to zrobi to ktoś inny. Zamiast tracić czas na zbędną gadkę weźcie się do roboty... ja na przykład stawiam kolejne spamy :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Poza tym "debile" to w większości osoby, które same pozycjonowały strony np publikerem, wykorzystując różne publiczne bazy,czytajac wypociny na tym i innych forach czy blogach - wystarczy zerknąć na niedawny obrazek na fejsie z link detoxa (mój profil) - już On sam mówi wiele o profilu linków. Dziś "obrabiałem" klienta, który miał same qlweby, mini i syfy zbierane w latach 2007-2011 ... nie ma szans żeby to usunąć a za to (oraz za pare site-wide'ów) mu się oberwało.

No o tym mówię. Tylko czy ten człowiek zgłosi tylko te najbardziej śmieciowe linki? Czy zahaczy o jakąś prywatną grupę katalogów? Niech postąpi tak kilka osób, grupa zostanie oflagowana, a tym samym info o nienaturalnych linkach dostanie powiedzmy kolejne kilka tysięcy domen... I historia powtarza się od nowa. W teorii narzędzie miało być fajne, mieliśmy się pozbywać niechcianych linków, a praktyce jest jedna wielka rzeźnia. W sumie taki był zamysł tego narzędzia. Sami na siebie donosimy i pokazujemy co jest "be" i co jest z czym powiązane. Z każdym zgłoszeniem google ma precyzyjniejsze dane i z chirurgiczną precyzją wycina zaplecza. Tfu, to nie google wycina. Sami siebie nawzajem podpierdzielamy.

A później są pytania, dlaczego dostałem info o nienaturalnych, skoro dodawałem stronę tylko do ładnych katalogów/precli oczywiście max 5 dziennie, żeby wyglądało naturalnie i standardowo z piramidką. A na tym forum istnieje jakieś idiotyczne przeświadczenie, ze katalogi i precle są OK z punktu widzenia google...

te dobre

A co google zrobiło może jakąś listę "tych dobrych" katalogów które akceptuje? Chętnie bym ją zobaczył, bo albo akceptuje katalogi albo nie akceptuje...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@vortex Google oficjalnie akceptuje katalogi, te dobre... Google samo miało nawet katalog.

Precyzując Google, to jeden wielki katalog. A jaki to jest dobry? Akceptuje? Raczej pobłaża. Ale chyba nie chcesz powiedzieć, że akceptuje te tysiące seokatów, wpkatów itd, które są stawiane tylko i wyłącznie w jednym - sztucznemu manipulowaniu wynikami...

Mam ciekawe pytanie, które ostatnio ktoś mi zadał:

Czy to prawda, że jak domena miała w swojej historii linkowania SWL'a nigdy nie dostanie się wyżej niż TOP 5 [na trudniejsze frazy tzn. jednowyrazowe]?

(Dodam, że domena, o której jest mowa aktualnie wyciągana jest z filtra)

Co radzicie w takiej sytuacji:

Dodałem stronę do katalogów (wp-kat), nawiasem mówiąc druga strona, która miała podobną strukturę linkowania powiadomienia nie dostała. Co będzie lepsze/sensowniejsze gdy w wyciągniętym pliku mam domenę i z niej kilkanaście: 20/30 linków, które są np. na tagach itp (teraz realnie ich tam nie ma). Wynika to raczej z faktu, że strona była premiowana i google lyknęło to jako linki. Lepiej całkowicie usunąć wpisy? Czy zgłosić określone adresy (bez mojego wpisu) jako disallow?? Myslę, że case jest nie głupi i z czystej ciekawości czy gogle to łyka zrobiłbym to drugie, bez usuwania wpisów, ale chciałbym się od was dowiedzieć jak to może się odbić na samych wpisach ;)

zakładałem multikonta dostałem bana

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

czyli mam rozumieć, że adresy które sa na liscie, sa puste/blad serwera - odpusić? czy tez gdzies jakos zgłaszać ?

dzięki, strona mi spadła o jakieś 20 oczek, nie zależy ma niej jakoś super, ale jest na dość wymagająca fraze i chętnie z nia potestuje, może wiedza przyda się za jakiś czas :/

zakładałem multikonta dostałem bana

29 maja otrzymałem komunikat o nienaturalnym linkowaniu. Od razu na myśl jako powód przyszła mi na myśl grupa 100 precli, które kupiłem na allegro. Jak się okazało - były to typowe SPAMy, niestety głupi dałem się skusić na niską cenę. Poprosiłem o usunięcie moich wpisów z ów katalogów - w bardzo nieładny sposób mi tego odmówiono. Niestety nie miałem wyjścia i skorzystałem z disavow-links . Umieściłem tam linki do wszystkich wpisów ze słabych katalogów i zgłosiłem witrynę do ponownego rozpatrzenia. Po około 3 tygodniach dostałem negatywną odpowiedź. Sprawdziłem i okazało się, że linki pojawiają się nie tylko ze strony wpisu w katalogu, ale także z widoku kategorii, więc ostatecznie tych linków było więcej. Użyłem domain: w disavow-links, więc wykluczyłem linki z całych domen. Zgłosiłem witrynę do ponownego rozpatrzenia, opisałem sytuację i już po 5 dniach dostałem odpowiedź "Manual spam action revoked". Nie wiem czy faktycznie te disavow pomogło, ale ręcznie żadnych linków nie usuwałem. Jedyną dodatkową czynnością z mojej strony było dodanie strony do kilku mocniejszych katalogów używając zupełnie nowych i zróżnicowanych anchorów. Teraz czekam tylko na powroty na pozycje - jak to się stanie - dam znać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności