Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

2 z 5 domen po powiadomieniu o nienaturalnych linkach wyciągnięta z powrotem na dobre pozycje (TOP-7) po 8 dniach. To nie wina proporcji czy anchorów czy czegoś innego, nie czytajcie porad dziadka Zgreda, który zaleca 2-3 dni analizować każdy link :D

Linków albo domen zgłoszonych do Disavow Tool -> 3 szt.

Pozdrowienia dla "prelegentów".

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

2 z 5 domen po powiadomieniu o nienaturalnych linkach wyciągnięta z powrotem na dobre pozycje (TOP-7) po 8 dniach. To nie wina proporcji czy anchorów czy czegoś innego, nie czytajcie porad dziadka Zgreda, który zaleca 2-3 dni analizować każdy link :D

Linków albo domen zgłoszonych do Disavow Tool -> 3 szt.

Pozdrowienia dla "prelegentów".

Jakieś szczegóły czy kolejny raz "wiem ale nie powiem" ? :)

PE

Specjalizacja: Budownictwo. Polecamy najtańsze Płyty PIR - Tanie Blachy i Płyty Warstwowe.
DACHY SOLARNE - Zintegrowane Dachy Fotowoltaiczne 2w1 SOLROOF

Wiem, że to trochę irytujące ale to co mogłem, napisałem, parę szczegółów w poście zawarłem, więc macie jakieś wskazówki, więcej nie mogę, ale Zgred który jak pisze skromnie na swoim FB:

Ostatni artykuł wzbudził gorące emocje ... można nawet powiedzieć, że niezdrowe. Nie mniej jednak mogę stanowczo wskazać, że liczba zleceń i audytów wzrosła o drobne 700-800%... czyli ja pi...e, kruca fux i cholernia !

Żądam aby doba miała 48 godzin - Co najmniej ! Do kogo petycje w tej sprawie ?

powinien tutaj napisać więcej nieoficjalnych informacji o swoich doświadczeniach w wyciąganiu stron.

Na pewno to nie problem SWLi, które mają się dobrze jak chyba nigdy :) Z resztą nie jestem prelegentem z Poznania czy Warszawy :D dojdziecie do tego lada dzień albo już większość doszła i tylko ja jak głupi się cieszę na forum.

Pozdrawiam.

Ja nie rozumiem tylko jednego. Jak wy to robicie ze macie tyle tych powiadomień? Przecież już od co najmniej roku wiadomo za co takie powiadomienia przychodzą. Przy ostatniej masówce dotarło do mnie tylko jedno, które miało dotrzeć, bo domena była tak zrobiona specjalnie dla testu. Po cholerę tracić czas i babrać się w wyciąganie z filtrów, nie lepiej od razu robić poprawne seo?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Anmato - nie chciałem abyś się rozpisywał tylko ewentualnie napisał czy coś usuwałeś np. wpisy w katach albo coś? Czy tylko te parę linków w disalov podawałeś.

PS. Nie do końca tez można mieć pretensje do Zgreda, że się zagolopowuje bo niektóre strony są pewnie tak zmasakrowane, że czasami nie wiadomo co z tym robić.

Ja nie rozumiem tylko jednego. Jak wy to robicie ze macie tyle tych powiadomień? Przecież już od co najmniej roku wiadomo za co takie powiadomienia przychodzą. Przy ostatniej masówce dotarło do mnie tylko jedno, które miało dotrzeć, bo domena była tak zrobiona specjalnie dla testu. Po cholerę tracić czas i babrać się w wyciąganie z filtrów, nie lepiej od razu robić poprawne seo?

@blake - to znaczy ile powiadomień? Bo nie przypominam sobie aby wcześniej była taka masówka powiadomień.

I może oświecisz wszystkich za co przychodzą bo Ja z chęcią napiszę ale dopiero po testach (może nie będę musiał robić).

Od roku przychodziły już?

Ja tam nie wiem, nigdy nie dostałem.

Zastanawiam się dlaczego mnie ominięto, to nie w porządku, jak wszyscy to wszyscy... :(

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja tam nie wiem, nigdy nie dostałem.

Zastanawiam się dlaczego mnie ominięto, to nie w porządku, jak wszyscy to wszyscy... :(

Nie wiadomo, u mnie sypnęło w lipcu, u kogoś z PiO już w czerwcu a w USA w kwietniu już był wysyp, więc wprowadzają przesiewy systematycznie i chyba oszczędnie dla zasobów serwerów.

No chyba będzie z rok od kiedy zaczęli wysyłać. Na początku pingwina chyba nie wysyłali.

aby wcześniej była taka masówka powiadomień

Nie chodziło mi o masówkę a o ogólne wysyłanie tych powiadomień.

bo Ja z chęcią napiszę ale dopiero po testach

Lepiej robić testy późno niż później ;)

Już dawno pisałem - testujcie, sprawdzajcie! To tylko nieliczni mnie słuchali.

i chyba oszczędnie dla zasobów serwerów

Dużo musi ich to kosztować bo nawet indeksacja świeżych domen trwa dłużej niż kiedyś.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Przyłączam się- dla każdego przynajmniej po jednym powiadomieniu. Jakaś demokracja przynajmniej w tym względzie by była.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Po cholerę tracić czas i babrać się w wyciąganie z filtrów, nie lepiej od razu robić poprawne seo?

Po pierdyliardzie Twoich monotematycznie autochwalebnych postów już z pewnością nie tylko ja odnoszę wrażenie, że "wiekopomne" odkrycie linkowania na brand, to chyba jedyne, co Ci się w życiu udało osiągnąć. Jeszcze tylko dwie kwestie:

1. Skoro lepiej od razu robić poprawne SEO, to musiałeś robić strasznie ch...we, skoro wpadłeś już w pierwszego pingwina.

2. Analiza i przygotowanie solucji dla stron, które wpadły w pingwina 2.0 zajęła mi 5 (pięć) dni - o co to wielkie halo? Czy warto o tym klepać tysiąc postów?

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Człowieki, jak nie chcecie czytać tego kolejne 1000 razóf, to w ustawieniach swoich kontóf możecie wrzucić kogo chcecie do ignorowanych. Problem się rozwiązuje. Mi tam osobiście mądrości wiem ale nie powiem nie przeszkadzają. To powiedział ja. Król Julian.

król+julian.jpg

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności