Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

Strasznie odkrywcze masz te swoje mądrości :)

Heh - nie dziwię się klasykowi, który mawiał: Debile! Barany! Na jego szkoleniach można było zauważyć poziom PiOwskiego SEO. Nie inaczej jest w tych wątkach.

Analiza i przygotowanie solucji dla stron, które wpadły w pingwina 2.0 zajęła mi 5 (pięć) dni

Zauważ, że nie chodzi tutaj o Twoje "s(p?)olucje" nocne.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W przypadku nienaturalnych linkow polecam zwrocenie szczegolnej uwagi na wpkaty i seokaty z linkami w tresci, szczegolnie katalogi z wyzerowanym PR lub n/a i na linki sitewide.

Ale nie warto robic jak Zgred opisal na blogu wszystko naraz przeanalizowac i usuwac wszystko... tylko po kolei powoli, po kilka linków, aż w kocu zdejma filtr, bo nie sposob usunac wszystko - bo po wyjsciu z filtra bedziemy i tak w kosmosie z uwagi na brak linkow.

3 dni (wiem, że to mało) po ściągnięciu ręcznego filtra, a strona z 10 strony wyników wyleciała na 14 stronę. Boję się czy tym "Of course, there may be other issues with your site that could affect its ranking without a manual action by the webspam team." nie pozostawili sobie furtki takiej, że powiedzieli, iż filtr ściągnięty, a słabe pozycja to wina innych czynników i tak czy inaczej mam skorzystać z AdWords.

tylko po kolei powoli, po kilka linków, aż w kocu zdejma filtr

Tyle, że jeśli się ma kilkadziesiąt tysięcy linków, będzie to trwało przez dziesięciolecia. Nie sądzę, aby właściciele stron mających przynosić dochód chcieli sobie pozwolić na tak długo ciągnący się eksperyment.

Jeśli boisz się nadmiernej utraty, usuń hurtem przynajmniej te, które znajdują się na stronach wyrzuconych z indeksu.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

3 dni (wiem, że to mało) po ściągnięciu ręcznego filtra, a strona z 10 strony wyników wyleciała na 14 stronę.

Powinieneś zrozumieć, że teraz tak to działa. Nagrodą za wysłanie disavow jest TYLKO informacja o zdjęciu ręcznych działań - filtr od tego nie ustępuje.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

filtr ustąpi przy następnej aktualizacji algo, bo teraz frazy są przyblokowane i cokolwiek by nie robił to będzie stał w miejscu; do następnej aktualizacji trzeba zdobyć jak najwięcej wartościowych linków, żeby zastąpić te, które staną się nofollow. Czyli jak zdisavowałeś 500 linków, musisz zdobyć więcej niż 500 nowych, bo będziesz w du**e

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

No zgadza się, dobry, ręczny link building = 150 linków dla jednej strony to teraz 3 dni ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Hahaha, kolejny autorytet, drugi Krzyworączka w świecie SEO.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Hahaha, kolejny autorytet, drugi Krzyworączka w świecie SEO.

lepszy taki niż twoje nic nie warte wp-katy.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności