Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

dodanie do wp-kat=wiadomość od wojka

Nie wszystkie wp-katy są złe. Moje są dobre, ale nie sa przeznaczone do zarabiania. Czyli mówiąc krótko nie każdy tam może zamieścić wpis. :)

Edit.

A jak. Mam i ja. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dodanie do wp-kat=wiadomość od wojka :/

Zastanawiam się ile osób udzielających się robi testy a ile pisze by coś napisać.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zastanawiam się ile osób udzielających się robi testy

Nikt. Wszyscy czekają aż ktoś cos napisze mądrego.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jak się coś sprawdza po co o tym pisać? Tutaj można się tylko lansować. Jak już napisał D_S.

e: Szlaf, czyli tylko intuicja ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jak się coś sprawdza po co o tym pisać? Tutaj można się tylko lansować. Jak już napisał D_S.

e: Szlaf, czyli tylko intuicja ;)

W tym wątku, jak w każdym wątku i NN, wszyscy się lansują bez wyjatków :D... więc może go czas zamknąć ?!

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

więc może go czas zamknąć ?!

To gdzie będziesz się lansować ;)

w TVN-ie ;)

@zgred aż szkoda komentować, bo kto jak kto, ale Ty - zarabiający na wyciąganiu z filtrów za grube $$$, bo przecież 25k dla Ciebie za miesiąc to ... nie robota... to chyba powinieneś wiedzieć jak odróżnić dobry link od złego. Już wcześniej zauważyłem, że jednak nie masz o tym pojęcia, ale nie chciałem pisać, bo może mogły to być pochopne wnioski, ale jednak nie...

Napiszę więc dla Ciebie i dla całej reszty: złe miejscówki to takie, którym spada site, są oflagowane i zamiast zwiększać site to on maleje (co można nota bene zauważyć w Twoich katalogach). U mnie tego nie widać a uwierz mi trzymam rękę na pulsie i na podmianę mam już przygotowaną odpowiednią ilość domen, więc każdy kto dodał wpis u mnie może być spokojny o moc katalogów. Inna sprawa to taka, że nie każdy potrafi z niej skorzystać i dzisiaj mogę to jasno napisać, że Ty nie będziesz z tego potrafił zrobić pożytku a jedynie wciągniesz kolejną stronę w filtr, z którego oczywiście później ochoczo ją wyciągniesz...

Pisałem już nie raz, że nie ma czegoś takiego jak złe miejscówki, są tylko jak to mawiał klasyk "debile". A na koniec taki mały case dla wszystkich zainteresowanych, frazy średnio-trudne robione tylko i WYŁĄCZNIE rotacją:

BScCDzG.jpg

ABcI63m.jpg

OSRPxzX.jpg

wOtpRrP.jpg

19 czerwca rotacja została zdjęta i wznowiłem ją 3 lipca (potrzebowałem linków na depozycjonowanie innej strony).

Odpowiedz mi na jedno pytanie szanowny @Zgredzie: Dlaczego te same linki jedną stronę trzymają w topach przez kilka miesięcy a inną wypie... w kosmos po 2 tygodniach? Wiem, to pytanie retoryczne, nie oczekuję na nie odpowiedzi.

Zauważ też, że nie jest moim celem dyskusja na poziomie "Kapitanów", ja przedstawiam fakty a Twoje pisanie, że katalogi są złe, niedobre i dzięki nim zarobisz tylko filtra świadczy tylko i wyłącznie o tym, że nie masz pojęcia o linkowaniu.

PS. Nie mam publikera, ale jak ktoś mi podeślę jego standardową bazę to na 99% jestem pewien, że na tej standardowej, zaspamowanej bazie zrobię topy na 70% polskich fraz.

PS2. Dziękuję za dotychczasową współpracę wszystkim Wam razem i każdemu z osobna.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zauważ też, że nie jest moim celem dyskusja na poziomie "Kapitanów", ja przedstawiam fakty a Twoje pisanie, że katalogi są złe, niedobre i dzięki nim zarobisz tylko filtra świadczy tylko i wyłącznie o tym, że nie masz pojęcia o linkowaniu.

PS. Nie mam publikera, ale jak ktoś mi podeślę jego standardową bazę to na 99% jestem pewien, że na tej standardowej, zaspamowanej bazie zrobię topy na 70% polskich fraz.

PS2. Dziękuję za dotychczasową współpracę wszystkim Wam razem i każdemu z osobna.

Dorzucę swoje 2 grosze ;) Im więcej usuwam z WP-katów tym bardziej pozycje mi rosną :) Ja osobiście do WP-katów nie dodam już swoich stron, a dlaczego? Skoro narzędzie typu cognitive seo wykrywa je jako nienaturalne i ze słabym profilem linków to google sądzę, że ma więcej danych i tym bardziej je oflaguje... tak można było się bawić jak linki przychodzące nie szkodziły.

Co do wykresów ... to szybkie wbicie domeny to nie jest szczególny problem, problemem jest, żeby po updejtach nie traciły swoich pozycji. Chyba, że to takie frazy na których zarobisz szybko, ale sądząc, ze odstawiłeś linkowanie to raczej frazy mało opłacalne :) A jak mało opłacalne ..to i konkurencja słaba.

Test:

1. Wybierz sobie dowolny katalog, najlepiej "multikodziarski WP-Kat" - te są najgorsze

2. Sprawdź XX wpisów z tego katalogu - czy strony dodane do tych katalogów (anchory z tytułów wpisów) są widoczne w SERPach

Rozumiem, że nie powinien się zdarzyć przypadek, że strona obecna w takim katalogu na określony anchor znajdzie się w TOP10-20 w SERPach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności