Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

Dorzucę swoje 2 grosze ;) Im więcej usuwam z WP-katów tym bardziej pozycje mi rosną :) Ja osobiście do WP-katów nie dodam już swoich stron, a dlaczego? Skoro narzędzie typu cognitive seo wykrywa je jako nienaturalne i ze słabym profilem linków to google sądzę, że ma więcej danych i tym bardziej je oflaguje... tak można było się bawić jak linki przychodzące nie szkodziły.

Co do wykresów ... to szybkie wbicie domeny to nie jest szczególny problem, problemem jest, żeby po updejtach nie traciły swoich pozycji. Chyba, że to takie frazy na których zarobisz szybko, ale sądząc, ze odstawiłeś linkowanie to raczej frazy mało opłacalne :) A jak mało opłacalne ..to i konkurencja słaba.

To się zgadza. Nie wiem czy tylko WP-KATy z grup katalogów, ale w każdym razie WP-KATY na pewno zapewniają filtra i to obojętnie jak bardzo będzie się różnicować anchory i czy to będą brand anchory czy url anchory, to nie ważne. Raczej tu chodzi o sam fakt przyrostu linków, który jest w oczach Google uznany za niewłaściwy.

Zostało mi sporo multikodów, których nie zamierzam używać juz do linkowania, ale robię sobie testy na nich. Nie mogę powiedzieć, że 100% stron testowych dostało już filtr, ale większość, niektóre cudem ocalały, pewnie to kwestia czasu, bo powiadomienie przyszło bardzo szybko.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Napiszę więc dla Ciebie i dla całej reszty: złe miejscówki to takie, którym spada site, są oflagowane i zamiast zwiększać site to on maleje (co można nota bene zauważyć w Twoich katalogach)..........

Pisałem już nie raz, że nie ma czegoś takiego jak złe miejscówki, są tylko jak to mawiał klasyk "debile".

to te zle miejscowki istnieja czy nie istnieja ;;)

pozycjonowanie - interwencja

Pokazywanie testow kilkudniowych w dzisiejszych czasach po prostu bez komentarza. Mowa o wpkatach, blake oczywiście merytorycznie pokazuje wyniki swli.

Oczywiscie ze zle miejscowki istnieją i bedzie ich coraz wiecej. Wpkaty sa jednymi z nich, szczegolnie lista blake, mozna se tam dodac zaplecza jedynie, ale to wraz szkoda kasy.

Aby sprawdzic ktore domeny sa na pozycjach z wpkatow, trzeba patrzeć w profil linkow kazdej domeny indywidualnie, liczy sie stosunek smieci do dobrych linków. Jak jest mocna domena to moze wiecej smieci przyjac i tyle w tym temacie, a to ze nie dostaje powiadomienia mimo ze jest dodana do smieciowych wpkatow - nie znaczy ze jej nie szkodzą, bo szkodzą, ale dopóki ma przewagę mocnych linków nic jej nie będzie.

to te zle miejscowki istnieja czy nie istnieja ;;)

No zastanów się... Czy zbanowana strona jest dobrą miejscówką? Każda strona, która jest w indeksie i link zostanie z niej zaindeksowany jest dobrą miejscówką.

mozna se tam dodac zaplecza jedynie, ale to wraz szkoda kasy

Ceny jak widzisz zostały podniesione nie bez przyczyny.

Mowa o wpkatach, blake oczywiście merytorycznie pokazuje wyniki swli

Pokazywałem to co ktoś tu twierdził że jest najgorszym syfem. Nie chce mi się robić kolejnych screenów stron linkowanych tylko wpkatami, ale uwierz mi, że mam ich trochę i żadna strona nawet czkawki nie miała a pierwsze strony linkowane wp-katami utrzymują się już od 8 miesięcy w topach.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Aby sprawdzic ktore domeny sa na pozycjach z wpkatow, trzeba patrzeć w profil linkow kazdej domeny indywidualnie, liczy sie stosunek smieci do dobrych linków. Jak jest mocna domena to moze wiecej smieci przyjac i tyle w tym temacie, a to ze nie dostaje powiadomienia mimo ze jest dodana do smieciowych wpkatow - nie znaczy ze jej nie szkodzą, bo szkodzą, ale dopóki ma przewagę mocnych linków nic jej nie będzie.

Czyli jednak nie sprawdzałeś tego o czym pisałem.

@roli, taki przykład: fraza prawie banalna 98 K wyników. Robiona statlinkiem i wp-katami. 200 linków z SWL i 230 z wp-katów. Rozkład anchorów 50% nazwa domeny, 50% pozycjonowana fraza. Pozycja 1 od roku.

To jest wg ciebie zły rozkład linków, który szkodzi. Jakby był inny, lepszy to gdzie by była ta strona? Nad reklamami?

Czyli jednak nie sprawdzałeś tego o czym pisałem.

Hi hi chyba nie przeczytales dokladnie posta, przeczytaj jezscze raz ze zrozumieniem.

@roli, taki przykład: fraza prawie banalna 98 K wyników. Robiona statlinkiem i wp-katami. 200 linków z SWL i 230 z wp-katów. Rozkład anchorów 50% nazwa domeny, 50% pozycjonowana fraza. Pozycja 1 od roku.

To jest wg ciebie zły rozkład linków, który szkodzi. Jakby był inny, lepszy to gdzie by była ta strona? Nad reklamami?

To podaj nam tę stronę sprawdzimy.

Tak, jest to bardzo dobry uklad linkow - strona jest pewnie wyzej niz logo google! Tylko szkoda ze nie podales adresu:)

Kursor masz rację dobry sposób na przetestowanie działania wp-katów :) Wcześniej już o nim pisałem ... ale moje wyniki są raczej negatywne.

Sprawdziłem parę losowych fraz, gdzie wpisy były dodane w 2012 roku w paru grupach multi:

pracownia projektowa Kraków

ortodoncja Opole

fotografia produktowa Kraków

Jeśli strony robione wp-katami nie znajdują się w top100 to o czymś to świadczy ;d Chyba napiszę automat, która przeleci większą bazę :)

ale moje wyniki są raczej negatywne

Nie tylko Twoje.

Sprawdziłem parę losowych fraz

A ja sprawdziłem właśnie kilkanaście stron dodanych do mnie 2 miesiące temu. I nawet nie musiałem sprawdzać w wynikach, bo po opisie i anchorach widziałem co będzie w topach a co zostanie od razu udupione.

Aż żal patrzeć na to jaki mamy poziom SEO w polsce. Na 20 sprawdzonych wpisów tylko 3 w topach (w tym jeden mój ;) ). Reszta to ci płaczący w wielu wątkach zakładanych ostatnio, że katalogi złe, swle złe itd. Niestety muszę was zmartwić - wam zaszkodzi każdy link i nie ważne czy będzie on w katalogu, czy na własnym preclu bez innych linków wychodzących.

Sytuacja na dzisiaj wygląda tak:

jest (załóżmy) 1000 osób, które uważają, że potrafią pozycjonować z czego 50 potrafi, reszta wciąga wszystko czego się dotknie w filtr, kolejne 50 osób próbuje wyciągać z filtrów, udaje się to 10 a przy okazji psują wszystkie dobre, publiczne miejscówki.

I co teraz w sytuacji klienta - klient spalony przez 95% niby seowców jest zrażony do pozycjonowania i pewnie połowa olewa sprawę a druga połowa szuka dalej i ma tylko 5% szans, że trafi dobrze - a jeżeli do tego chce jak najtaniej, to te szanse maleją praktycznie do zera.

Tym o to sposobem google osiągnie zamierzony cel a te 5% firm nie będzie już dla nich aż takim problemem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Mi ta cała dyskusja przypomina dyskusje teoretyków. Ani jedna grupa, ani druga nie robi nic poza biciem piany.

Jedni mówią, dodasz do wp-katów masz filtr jak w banku, testowałem i wiem.

Drudzy mówią, dodasz do wp-katów masz topy jak w banku, testowałem i wiem.

Problem w tym, że nie ma dowodów. Najśmieszniejsze, że ani jedni ani drudzy nie muszą ich podać. Jedni bo może sie okazać, żę Blake ma rację i są ( )( ) a nie pozycjonerzy, a drudzy nie chca podać, bo niby czemu mieli by dzielić się ze wszystkimi przepisem na topy.

Odpuśccie sobie już te akademickie dyskusje ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Z tymi waszymi testami jest trochę jak pytanie z kabaretu. 0:52

"A jakie ma wykształcenie trenerskie?

Ma. Mówi, że ma."

Czy masz jakieś wyniki testów w związku z wartością wpkatów?

Tak, mam. Testowałem i wiem. xD

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Frazy branżowe, trudne, przynajmniej top20 się pozycjonuje. Liczę na top3 do tygodnia. Strona robiona tylko i wyłącznie katalogami (wp-katy, seoki i sinooke). Ilość w sumie około 2k wpisów. W ciągu 2h oczywiście ;) Inna sprawa, że tą stronę robili moi ludzie i jest zoptymalizowana by blake, więc sama optymalizacja daje mi kolosalną przewagę.

Współczuje do bólu twoim klientom . Nie ma co prawdziwy z ciebie facohwiec :) Ty masz chłopie racje polskie SEO kuleje,a ty stoisz na czele tych kulejacych. Jeżeli dla ciebie zdobycie pozycji to tylko katalogi i ewneualnie precle, to o czym tutaj rozmawiać ?

Dobre pozycjonowanie, to takie, gdy strona na dana fraze utrzymuję się w TOP 1-3 przynajmniej przez 1,5 roku, bo po takim czasie zaczynaja się dopiero pojawiać "naturalne linki", czyli linki roznoszone przez ludzi po forach internetowych . Żadna strona wykonana sposób, który ty proponujesz, nie utrzyma się na pozycjach dłużej niż kilka miesięcy . Nawet jeżeli jakimś cudem ominą ją wszystkie algorytmiczne filtry ( w co oczywiście nie wierzę), to wyleci z indeksu po tym jak ludzie zaczną słać spam raporty, a zaczną to robic gdy strona uzyska pozycje TOP5....

Nie no, ale z Toba nie pogadasz, bo przecież robisz super, mega, wymysloną przez siebie optymalizację - koń by się uśmiał

,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności