Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

Póki co nie ma, ale wszystko do tego zmierza, że tak może kiedyś być. Dobór anchorów to też nie wszystko.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To jak inaczej wyjaśnić spadek mocy np. grup precli, katalogów albo publicznych list? Nie mam tutaj na myśli żadnych powiadomień, bo same listy tego nie powodują. Ale chodzi mi tylko o spadek mocy i wzrost pozycji po wywaleniu niektórych linków. Chyba każdy zauważył to po pingwinie 2.0, więc jak inaczej to tłumaczyć?

więc jak inaczej to tłumaczyć?

Nie wiem, ja nic takiego nie zauważyłem, musiałbyś podać konkretny przykład do analizy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

spadek mocy

A czym jest ta "moc"?

A to już chyba wyjaśnił w swojej sadze niejaki G. Lucas :D (jestem wielkim jej fanem) :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ciemną stronę mocy u Was wyczuwam...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Ogólnie, nie stoję za żadnym obozem, ale blake nie jest bez racji.

To, że po dodaniu do jakiejś grupy coś komuś spada, nie znaczy że DODAŁ POPRAWNIE. I to wszystko - nie popadajmy w skrajną paranoję, 100% bazy publicznej nie jest oflagowana(ale część jest).

Proszę, nowa strona dodana do PUBLICZNEJ bazy seoków + 2 płatne grupy seoków(ok. 200 sztuk, nie dostępne publicznie listy) + PUBLICZNA wordpress(ale wybrane tylko lepsze, dokładnie 200 dodań) + coś jeszcze(ale udział procentowy niewielki w stosunku do reszty linków):

1.jpg

Na razie nie ma się czym chwalić bo topów praktycznie nie ma, chcę tylko powiedzieć: nie zrzucajcie winy tylko na grupy. Wiele osób robi te same błędy od pół roku(widać to po wpisach w katalogach), więc nie ma się co dziwić że pozycje spadają(gdzie by nie dodali to i tak spadną).

Ktoś mi powie że "pewnie niebawem strona spadnie" - jasne, żyjemy tym co jest, jutro może być 360stopni w drugą stronę i ŻADNE linki nie będą miały na to wpływu co się stanie z naszymi stronami. A przez tydzień strona zarobi tyle, że będzie opłacalne postawienie 10 takich(oczywiście z założeniem "content is king" ;)

[EDIT] Żeby nie było, frazy sa conajmniej średnie, nie jakieś wypasy owiec :D

Pozdrawiam

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

ale ja nie twierdze, ze to nie działa ... lecz w dłuższej perspektywie - szkodzi. jak utrzymasz to przez rok to będzie dobrze.

edit: tylko nie róznicuj źrodeł linków :P zostaw jak jest :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wiele osób robi te same błędy od pół roku(widać to po wpisach w katalogach), więc nie ma się co dziwić że pozycje spadają(gdzie by nie dodali to i tak spadną).

Oczywiście masz rację. Ale...

Do oflagowania grup katalogów czy też precli, przyczyniają się także osoby korzystające z disavow.

Jeśli mówimy o wp-katach to one działają i to bardzo dobrze. Tak samo dobrze działa skrypt sinooke. ;)

Jednak nie w nadmiarze. Ponieważ nadmiar bardzo łatwo namierzyć.

jak utrzymasz to przez rok to będzie dobrze

Kiedyś grupy działały teraz działają ale nie wszystkie.

Dlaczego? :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@straseusz,tyko,że to sa krótkotrwałe skoki, a jak zostanie wysłany spam raport, to za same katalogi jest jest bardzo przykra niespodzianka, zwłaszcza,ze przeciez wszystkie opisy w katalogach pochodzą z synonimów.

tylko, ze trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie co to jest krótkotrwały efekt ? Dla jednej osoby 4 miesiące w TOP 1 - 3 to długie miesiące,a dla kogoś innego (np. dla mnie), to dopiero początek .

koko - o czym Ty mówisz :D

Jest sobie strona 3 lata na topach, nie ruszana niczym od 3 lat, konkurencja praktycznie nie istnieje(4 firmy na Polskę), przyszło info o nienaturalnych i spadki o 40-60 pozycji, dlaczego ? :D

Strona kiedys dodana do "najlepszych" katalogów typu onet/wp/gazeta, w majesticu 2 linki, w gwt 18.

A topy wyglądają dla tych fraz tak: prawie 3 strony to wpisy konkurencji z precli/katalogów, i jakieś fora nie na temat, pozniej troche profili, konkurencja(na 2 stronie, żeby nie było za dobrze :D

Pytanie: dlaczego i za co ? :D

NO chyba wiemy :D

Więc proszę Ciebie, bez takich wypowiedzi. Daj mi gwarancję że utrzymasz mi stronę przez rok w topie, dostaniesz 100k. Jeśli jej nie utrzymasz, stracisz 500k. Wchodzisz ? :D

Pisałem już wcześniej, "naturalne linki" nie istnieją, Google samo nie wie co to jest, to MY je kształtujemy. Więc za miesiąc gogle stwierdzi że to nie są naturalne linki, że jednak powinny być inne, i je****b część stron, bo mają nienaturalne.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

nie stoję za żadnym obozem, ale blake nie jest bez racji

Hmm, nie tłumacz im, oni wiedzą lepiej. Teraz przynajmniej mają namacalny dowód, że siedzą w ()() i jeszcze trochę potestować muszą.

prawda jest taka, że grupy katalogów to przyczyna filtrów, bo są traktowane jako links network, a wypowiedzi, że jest inaczej to lobby multikodziarzy i twórców dodawarek, którzy za wszelką cenę będą kłamać, bo im się biznes sypie, eot

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

prawda jest taka, że grupy katalogów to przyczyna filtrów

Dla 95% "speców" tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności