Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

@blake nie byłoby powiadomienień w GW, gdyby linki z grup katalogów stanowiły 10% całego profilu linków w danej domenie, ale u niektórych to jest >75%, bo takie mamy seo niestety. Kupuje się multikodzik lub leci na publicznej bazie i nic poza tym.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale ja dokładnie o tym pisze co napisałeś. Zauważ tylko to, że nie jest ważne czy to będą publiczne grupy jakichkolwiek katalogów czy własne prywatne zaplecze na 5k domen. Masz dodawarkę to też poleci szybko i dostaniesz dokładnie to samo info.

gdyby linki z grup katalogów stanowiły 10% całego profilu linków w danej domenie, ale u niektórych to jest >75%

Mam strony, które mają po 90% linków z publicznych grup katów i nic im się nie dzieje ;) Co więcej nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy w życiu dostać info o nienaturalnych na stronę klienta. Oczywiście jeżeli robiłem ją od początku a nie dostałem w spadku po innym specu, ale takich stron mam mało, bo zaledwie 4. Wszystkie wyszły bez używania narzędzi google. Najdłuższy czas wyjścia to 3 miesiące, najkrótszy miesiąc.

* Czas wyjścia nie równa się pozycji 40, ale wejściu do top10.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

prawda jest taka, że grupy katalogów to przyczyna filtrów, bo są traktowane jako links network, a wypowiedzi, że jest inaczej to lobby multikodziarzy i twórców dodawarek, którzy za wszelką cenę będą kłamać, bo im się biznes sypie, eot

Niestety nie trafiłeś ;)

Akurat ja od zawsze preferuję(i polecam) prywatne zaplecza, od roku ponad jak weszły pierwsze zmiany(może z 1.5 roku, nie pamiętam). Nie żadne multikodziarskie, aczkolwiek one - przynajmniej narazie - działają jak mają działać, a chyba o to chodzi.

NIestety przy niektórych frazach nie oprzesz się tylko na swoim zapleczu(bo byś nie wyrobił na domeny), nie jesteś w stanie dodawać x linków ręcznie(bo nie masz budżetu) i zostają stare rozwiązania.

Dla mnie temat skończony, nie ma co się unosić, każdy niech myśli samodzielnie i robi tak by miał jak najlepiej ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Obecnie takowych nie ma

Ojj...

Nie ma dlatego, że jak byś chciał to przetestować to musisz kupić multi do co najmniej 10 grup, a co się z tym wiąże wydatek około 300 PLN. Dalej chyba nie muszę pisać...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

jelli, jedne i drugie bym zostawiła, o ile w pierwszym pytaniu chodzi Ci o dużą liczbę linków, ale tylko z 1 czy dosłownie kilku domen wyświetlających linki site-wide.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności