Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

To napisz o tym w prośbie o ponowne rozpatrzenie i po sprawie... pod warunkiem, że faktycznie nie pasowały im tylko te SWLowe linki.

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wiadomo że padną podejrzenia że może sami tak linkowaliśmy - ... ale to była nasza flagowa domena i sklep więc tylko idiota by tak ryzykował. domena była przez nas linkowana ale nie w ten sposób!

niestety to się zdarza i sam tego doświadczyłem. Tylko, że wiesz... G to zwykle g... obchodzi. Taka prawda.

Usuwając linki po otrzymaniu powiadomienia tylko się przyznajesz, że to Ty a nie kto inny na brudził tymi linkami. Zanim googlarz wejdzie i przejdzie ponownie te miejsca w którym znajdywały się te linki, a już ich nie ma to też trochę czasu minie..

Ciekawe jakie będą wieści za miesiąc, dwa..:)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

ale ja ich nie mam szans usunąć bo ich już nie ma. odpalony był na moje na jakiś czas rotacyjny , zrobił się przyrost linków. przydział na linki został zdjęty, ale algorytmy google wychwyciły spore zmiany w linkowaniu i powiadomienie przyszło.

No pewnie tak jest że bardziej zaufane witryny nie lecą, ale nie widziałem jeszcze strony "Kowalskiego" która by nie spadła po otrzymaniu tego komunikatu.

Nie wiem czy moj przyklad nadaje sie na "strone Kowalskiego", może...

Portal adult tematyki, 12k odwiedzin. 28% z Googla.

8 marca dostalem powiadownienie o linkach w GWT i na nastepny dzien wywaliłem go stamtąd zeby sie kolejny raz nie denerwować :)

Ruch z Googla przez ostatnie 2 mies.:

1366477984-clip-23kb.png

Ile mam czekać na te spadki...

Pozycjonowanie w Yandex - piszę o pozycjonowaniu w krajach wschodnich

Raz wysłałem do nich odpowiedz aby wskazali mi te linki które są nienaturalne bo za głupi jestem, skoro powiadomili to powinni wiedzieć które prawda ? No i od tego czasu nie mam od nich żadnej odpowiedzi dotyczącej tej strony ani powiadomień.

Zastanawiam się czy następnym razem nie odpisać, że podejrzewam wśród ich pracowników nienaturalne zachowanie ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A co myśleć o sytuacji gdy był filtr ręczny kilka miesięcy, po kilku zgłoszeniach w końcu info że wycofano ręczne działania, po kilku dniach pozycje wróciły - nawet na wyższe niż przed filtrem, a po ok. 2tyg. prawie wszystkie frazy poleciały znowu na pozycje jakie były podczas filtra ? Mieliście takie sytuacje?

Jasne można mieć kilka serwisów, tylko jeśli prowadzisz biznes na pewnym poziomie i budujesz swoją markę to ciężko co chwilę zmieniać domeny. Ale fakt, trzeba na jeden markowy serwis chuchać i dmuchać, a kilka kolejnych mieć w zanadrzu które w razie co chamsko wpychać w topy choćby tylko na miesiąc czy dwa

Jeśli jest wypromowana marka, to domeny się nie zmieni. Jeśli firma pojawiała się w telewizji, portalach informacyjnych to taka zmiana domeny nie wchodzi w grę znam, mam niestety takich klientów co skopali domeny firmy, które działały nie rok czy 2 a 10 30 lat przy czym 11 lat prowadzili www w tym od 6 lat pozycjonowana (spamem i się udawało to aż do początku 2012 roku). Klient trafił do nas z polecenia i szczerze powiedziawszy, w żadnym wypadku nie dał sobie wmówić by postawić nową www na świeżej domenie. Jednak walka się opłaca i to nie krótkim czasem bo pół roku zanim domena została odratowana.

domeny firmy, które działały nie rok czy 2 a 10 30 lat

Człowieku sam się gubisz w tych swoich kłamstwach już, szukasz na siłę jeleni do tego swojego WY-pozycjonowania?

spamem i się udawało to aż do początku 2012 roku

I udawałoby się dalej gdyby strona była zoptymalizowana. Poleciał za optymalizację a Ty mu chciałeś wmówić żeby zmieniał 30 letnią domenę...

tumblr_inline_mibewyJ6eE1qz4rgp.gif

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności