Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

te linki zawsze byly i bylo ok

to i tak długo było OK. Ciesz się. Za takie linkowisko to spokojnie można bana wyłapać jak jakiś moderator będzie miał zły humor.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

..te linki zawsze byly i bylo ok

Doskonale to ująłeś, było - czas przeszły.

Chcesz mieć te linki? Miej, ale daj nofollow i wtedy puść prośbę o ponowne rozpatrzenie. Bez tego będziesz gdzie jesteś, albo złapiesz jeszcze bana jak pisze Mario ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• 1 miesiąc temu...

Otrzymalem dzisiaj cudownego maila od google?

Czy macie sprawdzony sposób jak postepowac po takim newsie?

Wykryliśmy sztuczne lub nienaturalne linki prowadzące do Twojej witryny. Kupowanie linków i uczestnictwo w programach ich wymiany w celu manipulowania rankingiem PageRank stanowi naruszenie wskazówek Google dla webmasterów.

Z tego powodu Google podęło ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do elementu. Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części.

multikonto

Widzę, że chyba zatrudnili rzeszę hindusów, bo do mnie też dzisiaj dotarło. Ale co najdziwniejsze na stronę nie linkowaną już z 2 lata i frazy bardzo śmieszne, które i tak już dawno wyleciały z topów (sezonowe). Fakt, swla to tam było przyłożone trochę ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dostałem 2 takie powiadomienia na dwie różne domeny. Żadna z nich nic wspolnego z SWL nie miała. Linków też nie kupowałem/sprzedawałem. Jedynie czego moglbym się doczepić to słaby profil linkowania (katalogi i precle głównie)

Interpretacja maili z google to zagwozdka sama w sobie. Ten jednak ewidentnie wskazuje na SWL

Otrzymalem dzisiaj cudownego maila od google?

Wykryliśmy sztuczne lub nienaturalne linki prowadzące do Twojej witryny. Kupowanie linków i uczestnictwo w programach ich wymiany w celu manipulowania rankingiem PageRank stanowi naruszenie wskazówek Google dla webmasterów.

Z tego powodu Google podęło ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do elementu. Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części.

Wyciągnij z GTW linki

1.sprawdź SB cz są i podziel na 2 pliki {jest|nie ma}

2.usuń swl jeśli masz, i inne nieciakawe linki które kontrolujesz

3.plik {jest} z linkami testujemy pod względem jakości linków , tu już jest wiele teorii, ja bym się skupił na liczbie wychodzących z tych domen i wskaźniku majestica TF

zobacz sobie że najszybciej leci domena jak ma CF>TF i tu postarałbym się aby osiągnąć TF=CF wg.majestica

4.Linki kiepskie postaraj się usunąć

5. Napisz o ponowne rozpatrzenie

Mi pomogło . Powodzenia

Stronę mojej koleżanki, której rok temu robiłem redesign, po czym dodałem do narzędzi, też dziś to dopadło. Ale w sumie nie bez powodu - od 2 lat leci na nią 5000 punktów gotlink rozłożonych przez multilink na 30 fraz i 3podstrony+str główna.

https://blog.performa...k-z-niego-wyjsc

może ta prezentacja Ci pomoże + https://www.lexy.com....alne-linki.html

PS: Przy filtrach na początku czerwca kilkukrotnie były takie sytuacje, że do 3dni po komunikacie dzwonili z AdWords i od razu proponowali reklamę ;)

Ja zauważyłem ciekawą rzecz - nie wiem czy tylko u mnie tak to wygląda i czy to przypadek.

Jeśli po otrzymaniu powiadomienia wypełnisz formularz z prośbą o ponowne rozpatrzenie + podasz, że usunąłeś linki itd to wtedy nagle pozycje spadają ostro w dół (>30). Jeśli olejesz komunikat i lecisz jak leciałeś (w moim przypadku ostry spam) to większość pozycji utrzymuje się w TOP10 (spadek z TOP3). Np.:

7456bf11d9b08.jpg

[ "]https://zapodaj.net/7...8.jpg.html  ]

Logika w tym jest - mogą celowo wysyłać takie powiadomienia licząc na to, że sami się przyznamy - i w ten sposób zaoszczędzi się im sporo pracy (a raczej ich robotom). Jeśli nie są czegoś pewni mogą wysłać komunikat i mieć założenie:

- odpowie = czyli kombinował

- nie odpowie = nasz (Google) błąd

Dodam tylko, że to co na wykresie poleciało poniżej TOP30 to są frazy zawierające podobne słowa+np. liczba mnoga i one skakały od zawsze (wylatywały do TOP20) - przez brak odpowiedniej treści

nie odpowie = nasz (Google) błąd

Nie pisz bzdur, dotyczy się też tego jak z tego wyjść.

Z tego powodu Google podęło ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do elementu

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności