Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam inną teorię spiskową. Komunikat przyszedł na stronę nie linkowaną od dawna, ale linkowaną wcześniej swlem stałym, który trzymał się do dzisiaj. Czy przypadkiem nie zaczęli korzystać z danych zgromadzonych dzięki maszynce pod&&&*@(ej zwanej disavow? I ręcznie jadą po stronach, które mają linki na tych domenach, które były zgłaszane najwięcej razy?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@webBartek Lexy tak sie rozpędziła z disavow, że nawet zgłasza BL do strony jak komunikat dotyczy problemóww z samą stroną, a nie nienaturalnych linków ;)

bez-nazwy-2.gif

edyta: @Blake, no przeca nie dali tej maszynki tak dla samego dawania, czy pomagania w wyciąganiu z ręcznych filtrów ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wczoraj dostałem masowo informacje na wielu stronach o nienaturalnych linkach itp. Jakaś większa akcja chyba. Była cisza do póki nie zacząłem szaleć z WP-KATami. Myślę,że sąm na tyle mocne i na tyle skuteczne, że Google podejmie z nimi walkę... I swoją drogą pewnie dużo disavow leci własnie na WP-KATy, wiadomo kto to oficjalnie rozpoczął :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Ja zauważyłem ciekawą rzecz - nie wiem czy tylko u mnie tak to wygląda i czy to przypadek.

Jeśli po otrzymaniu powiadomienia wypełnisz formularz z prośbą o ponowne rozpatrzenie + podasz, że usunąłeś linki itd to wtedy nagle pozycje spadają ostro w dół (>30). Jeśli olejesz komunikat i lecisz jak leciałeś (w moim przypadku ostry spam) to większość pozycji utrzymuje się w TOP10 (spadek z TOP3). Np.:

7456bf11d9b08.jpg

[ https://zapodaj.net/7...jpg.htmlĂ Ă ]

Logika w tym jest - mogą celowo wysyłać takie powiadomienia licząc na to, że sami się przyznamy - i w ten sposób zaoszczędzi się im sporo pracy (a raczej ich robotom). Jeśli nie są czegoś pewni mogą wysłać komunikat i mieć założenie:

- odpowie = czyli kombinował

- nie odpowie = nasz (Google) błąd

Dodam tylko, że to co na wykresie poleciało poniżej TOP30 to są frazy zawierające podobne słowa+np. liczba mnoga i one skakały od zawsze (wylatywały do TOP20) - przez brak odpowiedniej treści

ale głupotki :D a milion osób, która spanikuje i przeczyta na blogu, że trzeba zgłosić? Mom please :)

Piszecie ciekawe rzeczy, widać, że Google zabrało się hurtem za to, u mnie jedna stara niedotykana od 2 lat domena też dostała takie powiadomienie, więc nie szukajcie powodów w swoich ostatnich działaniach ale problem jest gdzie indziej chłopcy. Google działa na wykresach.. robimy testy, niedługo Wam napiszemy w czym był problem oprócz w SWLach, podejrzenie pada na dużą ilość BL z niskiej jakościowo domeny.

Wczoraj dostałem masowo informacje na wielu stronach

I swoją drogą pewnie dużo disavow leci własnie na WP-KATy,

Dziwna sprawa, bo nie dostałem żadnego powiadomienia dla stron linkowanych z wp-katów a szły na niektóre grube blasty po 1k z wszystkich dostępnych wp-katów.

Może masz na myśli informację o wykryciu nienaturalnych linków? No to sorry, ale jeżeli linkujesz nienaturalnie to czy to będą wp-katy, czy ręczne linki z nie wiadomo jak wartościowych stron (oczywiście wg Ciebie) to nie ma to żadnego znaczenia.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czyli naturalnie :D

Wczoraj dostałem masowo informacje na wielu stronach

I swoją drogą pewnie dużo disavow leci własnie na WP-KATy,

Dziwna sprawa, bo nie dostałem żadnego powiadomienia dla stron linkowanych z wp-katów a szły na niektóre grube blasty po 1k z wszystkich dostępnych wp-katów.

Może masz na myśli informację o wykryciu nienaturalnych linków? No to sorry, ale jeżeli linkujesz nienaturalnie to czy to będą wp-katy, czy ręczne linki z nie wiadomo jak wartościowych stron (oczywiście wg Ciebie) to nie ma to żadnego znaczenia.

Póki nie szalałem z WPkatami to była cisza, spokój i w miarę stabilnie. Wieloma grupami zlinkowałem około 60 stron, efekt taki, że szły sobie fajnie do góry, niedługo później info o nienaturalnych linkach i parę dni później filtr. I sukcesywnie dostaje kolejne info na GWT i kolejne filtry :) Co dziwne, rotacyjne SWLe, blasty na forach nie powodowały takiego skutku.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Póki nie szalałem z WPkatami to była cisza

efekt taki, że szły sobie fajnie do góry

Póki nie szalałeś wychodzi z tego, że w topach nie byłeś. Przywaliłeś linkami z mocnych domen (nie ma co porównywać rotacji na syfiastych podstronach czy for z dziesiątkami linków wychodzących z tej samej podstrony) i wszedłeś w topy. I tak to właśnie działa, zapomniałeś tylko o jednym - jak już wspomniałem o NATURALNYCH LINKACH.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności