Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie wszystko jasne EOT

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Napisałem, że wpkaty wg. moich obserwacji wpłynęły na to, że Google zainteresowało się moimi stronami i zdania nie zmienię, bo mam czarno na białym, że tak jest.

Do tego się jeszcze tylko odniosę. Oczywiście, że tak jest, bo nie może być inaczej. To jest więcej niż pewne, że to one na to wpłynęły i tutaj nie ma o czym dyskutować. Dlatego więc piszę, że ja ładowałem (nie od wczoraj) w strony po 1k wp-katów - pierwsze takie blasty szły już w marcu i do dzisiaj nie dostałem ani jednego powiadomienia o nienaturalnych linkach a wszystkie strony nimi linkowane są w topach.

Dlatego od zawsze jestem zdania, że jak ktoś nie jest pewny tego co robi (tutaj akurat w danej chwili, bo algo może się jutro zmienić i na to nie ma nikt wpływu) to lepiej żeby nic nie linkował i czekał na naturalne linki niż zrobił to źle i narobił nie tylko sobie dziadostwa ale i klientom.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Oczywiście, że to nie jest wina WP-Katów, ani żadnego innego skryptu... Google na to patrzy znacznie szerzej w tej fali filtrów.

Z tego co widzę u siebie i znajomych , poleciały strony, które

- były linkowane WP-Katami (ale nie wszystkie linkowane i nie wszystkie które poleciały),

- linkowanych płatnymi preclami i katalogami(ale nie wszystkie j.w.)

- nie linkowane w ogóle od roku, bądź kilku miesięcy

- jechane swl-ami (i niczym innym)

- takie które mają większość linków 'naturalnych'

Tak więc nie ma jednej wspólnej przyczyny (poza "nienaturalnym profilem linkowania"). I prawdopodobnie do kazdej grupy stron trzeba będzie podejść pod innym kątem.

Ciekawe kiedy spadki pozycji się zaczną.

Już to widzę: spadki stron firmowych, masowe bankructwa przedsiębiorstw, kryzys na niespotykaną skalę, upadek rządów, a władzę nad światem przejmuje Google :P

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Co chcesz od Irenki? Fajny hotelik :)

@vaterop tu nie chodzi o absurd i granice. Jeżeli dostajesz ręczna interwencję, to nie masz większego wpływu na efekt, po prostu gość z SQT wchodzi i prześwietla stronę i wszystko co z nią związane. Jeżeli uzna, że przesadziłeś lecisz i tyle. W przypadku działania algo jest zupełnie inaczej, bo algo to upraszczając sprawę skrypt

if(zbytDużoBL && ZbytMałoAnchorZdomena && zbytDużyPrzyrostWTydzien){

Wiadomosc or filtr

}

i teraz jeżeli linkując zachowasz odpowiednie proporcje (pomijam czynniki on site), to algo poleci dalej, aż będzie updejt i zmienią się proporcje

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Czyli następca Kaspara to Kononowicz hołdujący zasadzie:żeby nie było niczego

swoją drogą piszą że filtry ręczne ale jakim cudem tysiące osób mogły dostać jednego dnia filtry ręczne.. ###### tam a nie ręczne..

normalne.przeciez te pingwiny to algorytmy tez za zle linki.Zobaczyli ze powiadomienie wzmaga disavow,to zaczeli wysylac z pingwina "reczna interwencje"

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

swoją drogą piszą że filtry ręczne ale jakim cudem tysiące osób mogły dostać jednego dnia filtry ręczne.. ###### tam a nie ręczne..

Hindusi dostali listę "podejrzanych" stron.

Spojrzenie na profil linków - 30 sekund.

Wysłanie powiadomienia - 10 sekund

Nie da się? :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności