Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra Panowie to warto usunąć linki gdzie to możliwe i strony nie polecą czy i tak już po robocie z tymi domenami co przyszło powiadomienie ? wstrzymać się czy zacząć usuwać? Proszę o wypowiedzenie się osób co już to przerobiły, nie gdybania :)

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

niezłą masówkę urządziili. Tak trochę tu czytam co piszecie i... co byście nie kombinowali to unikniecie takiego powiadomienia wtedy, gdy do strony nie prowadzi żaden link i nie jest ona zaindeksowana w G :) Jak chcecie być wysoko podejmujecie świadome ryzyko. Tak to działa, na każdą stronę da się wg tych niejasnych i sprytnie skonstruowanych zasad G coś znaleźć i o to w tej całej zabawie chodzi. Każdemu mogą to przysłać i spokojnie każdą stronę uwalić. Chyba, że jak napisałem powyżej nie ma jej w indeksie :)

I ja niestety dostałem ręczny filtr - strona dość nowa pozycjonowana tylko przez jedną firmę. Kiedy się skontaktowałem z firmą z prośbą o usunięcie linków i rozwiązaniem umowy napisali, że będzie kara umowna - dość duża i ogólnie po rozwiązaniu mają czas 2 miesiące na posprzątanie. Jaka jest odpowiedzialność firm SEO? Według mnie należałoby taką firmę pozwać za utracone korzyści, a oni jeszcze chcą karę umową naliczać. Udowodnić będzie ciężko, chociaż widzę w webmaster tools ten cały ich syf, którym mnie uraczyli. Myślę, aby ich wszystkie SWL i multikody wepchać do disavow i błagać Google o ponowne rozpatrzenie, co myślicie?

co myślicie?

Czy to nie jest przypadkiem firma na S?

Ktoś czujny odgrzebał jeszcze temat sprzed miesiąca z moim proroctwem:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/177505-powiadomienie-o-wykryciu-nienaturalnych-linkow/page__st__75#entry1237037

Stało się to szybciej niż myślałem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

jeśli jest to firma na S,T lub P to nei da się zrezygnowac chyba, ze za porozumieniem stron.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

I ja niestety dostałem ręczny filtr - strona dość nowa pozycjonowana tylko przez jedną firmę. Kiedy się skontaktowałem z firmą z prośbą o usunięcie linków i rozwiązaniem umowy napisali, że będzie kara umowna - dość duża i ogólnie po rozwiązaniu mają czas 2 miesiące na posprzątanie. Jaka jest odpowiedzialność firm SEO? Według mnie należałoby taką firmę pozwać za utracone korzyści, a oni jeszcze chcą karę umową naliczać. Udowodnić będzie ciężko, chociaż widzę w webmaster tools ten cały ich syf, którym mnie uraczyli. Myślę, aby ich wszystkie SWL i multikody wepchać do disavow i błagać Google o ponowne rozpatrzenie, co myślicie?

A jaki okres wypowiedzenia? Z kara umowną zgadzam się, średnio uczciwe.

Z drugiej strony rozwiązanie umowy tak od razu wydaje mi się bezcelowe. Filtry się zdarzają, takie ryzyko usługi. Daj im szanse wyciągnąć stronę, niech pokażą co potrafią.

Nie ma stron których nie można ukarać, jakbyś chciał mieć w umowie kary za utracone korzyści to nikt by się pozycjonowania nie podjął, od tego masz Adwordsy.

No chyba że to firma z dwoma S ;-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

No tak się dzieje, pytanie dlaczego ja, niczego nieświadomy klient firmy SEO, który nie ma czasu na czytanie wszystkiego i pozycjonowanie ma za to cierpieć. Na projekt poszło sporo kasy, a za chwilę zostanie nałożony filtr i widmo bankructwa. Jak już komuś zlecam to podstawowy warunek powinien być - nie szkodzić. Gdyby ktoś się wziął za te firmy i wygrał parę spraw cywilnych o odszkodowanie to skończyłoby się dziadostwo na rynku. Firmie opisałem całą sprawę i kompletnie bez odpowiedzi, więc o jakim wyciągnięciu mówimy.

Jaka jest odpowiedzialność firm SEO? Według mnie należałoby taką firmę pozwać za utracone korzyści, a oni jeszcze chcą karę umową naliczać.

co kary pełna zgoda w takiej sytuacji przegięcie na maksa. Co do odpowiedzialności.. nie tędy droga;) nie da się zagwarantować bezpieczeństwa tej usługi, bo działamy na obcym terenie, którego właściciel może zrobić co zechce. I z tej możliwości od pewnego czasu coraz bardziej perfidnie korzysta. Każdy link wyprodukowany w celu podniesienia pozycji w wynikach jest nienaturalny (wg G). Co by nie gadać taka jest prawda. Chciałeś byś wysoko - podjąłęś ryzyko. Nie indeksuj strony w G wcale to nie będziesz miał później takich problemów ;)

Jeżeli się nie poczuwają w ogóle do odpowiedzialności, to jak najbardziej możesz ich obwiniać i wypowiedzieć umowę.

Co do odszkodowania, nie sadzę, żeby to przeszło, co innego jakby strona została zbanowana.

Ale nie oczekuj pozycjonowania, które gwarantuje bezpieczeństwo, bo nie ma takiego.

Tu niestety szwankuje komunikacja firm z klientami, które nie informują klienta na co się pisze.

Ale to temat nie o tym :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności