Skocz do zawartości

Słowa kluczowe i konkretne miasta

a4le

Rekomendowane odpowiedzi

Sądzę, że gdzieś się naczytałeś, że pozycjonowanie to super mega trik na wielkie pieniądze - tak nie jest.

@Hicarian, właśnie zostałeś nominowany w Plebiscycie Srebrne Usta, organizowanym przez żonę sołtysa mojej wioski (4 domy, 2 ulice)... ;) (To tak półżartem w nawiązaniu do wątku Herkulesa).

A na poważnie - całkowicie się zgadzam z Twoim stwierdzeniem. Ładnie to ująłeś ;)

Miast mam kilka, a więc wypisywać w polu słowa kluczowe

Zwrócił ktoś uwagę na to?... Pytanie nie jest nawet o anchory czy title, tylko o keywords wpisów w katalogu... (Przynajmniej ja tak to rozumiem). Z takim poziomem wiedzy o SEO daleko nie zajedziesz :/

Keywords w katalogach są bezużyteczne. Tagi - owszem, mają sens. Ale chodzi przede wszystkim o Tytuł wpisu, który najczęściej jest także atrybutem title (lub anchor text) linka.

I każdy anchor pozycjonuje oddzielną frazę, więc "opony katowice, gdańsk, szczecin" to nie to samo co "opony katowice" czy "opony szczecin".

Czeka Cię duuużo pracy, jeśli chcesz to sam zrobić.

Na wstępie chcę podziękować wszystkim za liczne odpowiedzi w moim temacie. Nie sądziłem, że aż tak temat zrobi się popularny - bardzo dobrze :) Jeśli chodzi o moją osobę, no niestety jestem jeszcze totalnym początkującym w pozycjonowaniu tylko sporadycznie i doraźnie coś tam próbuję. Dlatego pewnie też moje pytania mogą się dla jednych wydawać śmieszne lub głupie, no ale cóż początki zawsze bywają trudne i posiadające wiele wątpliwości i wykorzystałem dział "Dla Początkujących" ;) Sporo się z tego tematu nauczyłem i dowiedziałem... A teraz odpowiedzi na Wasze posty:

Mion napisał:

Natomiast jeśli miast i miasteczek ma być dużo oraz relatywnie większa konkurencja niezbędna jest właściwa budowa takiego serwisu która dzięki właśnie budowie i linkowaniu wewnętrznemu powinna dawać topy 10 na sporo miast.

Mion wyjaśnij mi proszę ten wątek jak zwykłemu kowalskiemu, jak miała by wyglądać ta specjalna budowa strony boś mnie zainteresował niezmiernie. Muszę te fakty skonfrontować z moją budową serwisu.

No właśnie też po prosze o napisanie co takiego musi mieć strona, aby była właściwie zbudowana.

Ale się uśmiałem - sorry wiem że kolega jest totalnie początkującym. Najpierw by popracował nad ściągnięciem bana ze strony (już Hicarian podał potwierdzenie)

Ponad 2k shitowyc linków do strony na 1 anchor - rezultat? Strony nie ma w inexie.

:nauka:

Strona została zaledwie 4 dni temu zarejestrowana "z palca", totalnie nowa, a więc nie ma możliwości, aby miała bana ;)

Rady dla autora tematu:

Jak rozumiem, chcesz sprzedawać sprzęt rehabilitacyjny. Niestety twoja strona mnie nie przekonuje i wygląda delikatnie mówiąc mało profesjonalnie. Popracuj nad wyglądem witryny a potem myśl nad pozycjonowaniem.

Sądzę, że gdzieś się naczytałeś, że pozycjonowanie to super mega trik na wielkie pieniądze - tak nie jest. W milczeniu i z pokorą zdobywaj wiedzę a potem zadawaj pytania.

Strona nie jest sklepem i tutaj nie zamierzam sprzedawać. Ma być strona informacyjna i przekazywać zainteresowanym tym tematem że tu i za tyle jest możliwość wypożyczenia sprzetu. Klientela nie jest aż tak wymagająca co do wyglądu strony ;) Tak jak nazwałem na początku mojego posta to stronowizytówka. Wszystko i tak jest załatwiane i dogadywane przez telefon. A pozycjonowanie jest mi potrzebne ponieważ, chcę jeszcze więcej takich telefonów.

Odnośnie drugiego zdania...

Hmm.. no tak chyba nie do końca ponieważ wyobraź sobie, że prowadzisz sklep interentowy np. "słynne" akcesoria komórkowe. Jesteś w TOP 3 i w tej sytuacji zgarniasz znaczną pulę potencjalnych klientów. To jak tutaj pozycjonowanie nie robi wielkich pieniędzy? No chyba, że miałeś co innego na myśli pisząc o "super mega triku na wielkie pieniądze".

Zwrócił ktoś uwagę na to?... Pytanie nie jest nawet o anchory czy title, tylko o keywords wpisów w katalogu... (Przynajmniej ja tak to rozumiem). Z takim poziomem wiedzy o SEO daleko nie zajedziesz :/

Keywords w katalogach są bezużyteczne. Tagi - owszem, mają sens. Ale chodzi przede wszystkim o Tytuł wpisu, który najczęściej jest także atrybutem title (lub anchor text) linka.

I każdy anchor pozycjonuje oddzielną frazę, więc "opony katowice, gdańsk, szczecin" to nie to samo co "opony katowice" czy "opony szczecin".

Czeka Cię duuużo pracy, jeśli chcesz to sam zrobić.

Ten temat składa się już z 3 podtematów :P

No tego nie wiedziałem, że w katalogach pole "słowa kluczowe" nic nie dają a tylko temat. No niestety chcę tymczasem sam to porobić, wiedza na ten temat na pewno się przyda dlatego pytam tutaj. Będę teraz katalogował dobierając odpowiedni title.

Jeszcze 2 tygodnie temu za 100 zł dostałbyś ode mnie 3000 linków ze 120 domen, 300 unikalnych, wartościowych tekstów do katalogów i wpisy premium w wielu dobrych katalogach, a przy tym raport z każdej wykonanej czynności, dzięki któremu zorientowałbyś się, jak sobie pozycjonować stronę praktycznie bez budżetu ;) ale chyba czeka Cię długi pobyt w dziale dla początkujących, bo "za rączkę" niestety nikt tu nie prowadzi... :/ Moja rada brzmi: napisz jak najwięcej treści ze słowami kluczowymi w obrębie swojej witryny, później spytaj tu o wskazówki dotyczące optymalizacji kodu pod kątem SEO (albo zleć to komuś), następnie podlinkuj (albo zleć podlinkowanie). Bo to, co teraz masz na stronie, nie jest warte, aby dłużej drążyć temat w tym wątku... :/

przepraszam za pochopną opinię nt. sprawy - zrobiłem 10sekundową analizę po łebkach bo dziwiło mnie że 2k linków a nie ma strony do, tego ahrefs nie pokazuje żadnych sitewiede'ów - wyglądało jak ban

podatki-elma.pl - zaufana księgowość, pełny zakres usług, prowadzenie książki przychodów i rozchodów, ksiąg handlowych, obsługi kadrowo płacowej, sporządzenie deklaracji podatkowych, reprezentowanie przed urzędami - pierwszy miesiąc za 1zł.

kraktrans.pl - lustra na zamówienie wraz ze szlifowaniem, szkło lakierowane lacobel do kuchni i wiele innych.

Da się, ale w panelu głównym jest mylne oznaczenie sitewide = 0. Tak jak pisałem 10sek. analiza.

/edit: no i strona zadebiutowała jest w top10 na swoje frazy

podatki-elma.pl - zaufana księgowość, pełny zakres usług, prowadzenie książki przychodów i rozchodów, ksiąg handlowych, obsługi kadrowo płacowej, sporządzenie deklaracji podatkowych, reprezentowanie przed urzędami - pierwszy miesiąc za 1zł.

kraktrans.pl - lustra na zamówienie wraz ze szlifowaniem, szkło lakierowane lacobel do kuchni i wiele innych.

Wybaczcie że wraca do tematu ale nie popuszczę do puki nie nakarmię tego robala zwanego "ciekawość"

Wyjaśnił by mi ktoś na czym ma polegać ta specjalna budowa strony pozwalająca wprowadzić ją na topy na wiele miast o której coś zgrzebną mion po czym nie rozwiną myśl?i

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności