Skocz do zawartości

Skąd brać treści na stronę?

iluzjonista

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Znam już trochę temat pozycjonowania w teorii, ale najlepiej uczyć się w praktyce. Chciałbym stworzyć jakiegoś bloga na Wordpressie, tak dla nauki, tylko skąd wziąść treść? Mam już jakieś pomysły, które będę chciał rozwinąć w przyszłości, ale nie chcę na nich trenować.. Jedyne co mi przychodzi do głowy to stronka z artykułami plr, przetłumaczenie paru i wrzucenie na bloga i wio. A może zacząć od budowania precli i zaplecza?

Poszukaj w tym serwisie czy choćby w wyszukiwarce hasła copywriter, za kilkadziesiąt złotych możesz mieć niezłe teksty na kilka/kilkanaście podstron, natomiast ja radziłbym napisać to samemu, a jeśli nie potrafisz to zrób to tak jak potrafisz i skontaktuj się z jakimś copywriterem, na podstawie Twoich tekstów napisze coś przyjaznego dla ludzi, podejrzewam, że skasuje mniej, gdyż nie będzie musiał się szukać pomocy naukowych na zlecony mu temat.

Punkt ksero Gdynia - tani druk dla studentów oraz firm. Druk Gdynia - formaty od A5 do A0+.

Zrób bloga o piłce nożnej - ten temat w tym kraju zawsze będzie wzbudzał emocje:) Albo o...pozycjonowaniu:) I pisz jak krok po kroku zdobywasz wiedzę, z jakich źródeł korzystasz etc... Zobacz ile na PiO jest osób, które zadają podstawowe pytania z tematyki SEO bo po prostu nie chce im się poszukać odpowiedzi... A Ty zrobisz dla nich bloga, który będzie wyjaśniał poszczególne zagadnienia od podstaw... Dodatkowo pisząc te treści samodzielnie będziesz sobie utrwalał pewną wiedzę...

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

To, że będzie pisał bloga nawet o pozycjonowaniu, nie znaczy, że ktoś wejdzie na niego i będzie czytał. Zwłaszcza w kontekście konkurencji, jaka pod tym względem panuje w SEO.

Jeśli nie wiesz, skąd brać treść, to najpierw zastanów się, o czym będzie Ci się najłatwiej pisało. Na przetłumaczenie tekstów musisz poświęcić czas - równie dobrze możesz zamiast tego napisać coś samemu na temat, na którym się znasz i który potrafisz ciekawie rozwinąć. Jeśli to ma być blog do testów i nauki, to możesz pisać cokolwiek, nawet o odmianach gruszek.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Mój znajomy jest komikiem-ekwilibrystą i na swoim blogu pisze głównie krótkie sprawozdania ze swoich występów albo zapowiedzi tych, które mają nastąpić. Czasem zdradza jakieś małe triki, wrzuca poradniki jak rozbawiać publiczność. Ogółem pisze o tym, co robi jako komik i jaką mu to sprawia frajdę. Może powinieneś pójść w tym kierunku, teksty same Ci się będą pisały.

Hej, jeszcze jedno pytanie; czy w przypadku płacenia komuś za artykuły, trzeba za niego odprowadzać podatek?

Praca bez umowy ani o dzieło ani zlecenie. Z tego co wyczytałem to w przypadku umowy zlecenie do 200zł jest to tylko podatek dochodowy 18% ryczałtem. Jak w ogóle załatwiacie to z freelancerami?

Jeśli jest to FV to się niczym nie przejmujesz. Jeśli całkiem bez umowy (i bez faktury), to raczej nie przyznawałbym się do tego publicznie.

W przypadku umowy o dzieło masz 18% podatku dochodowego do odprowadzenia z wynagrodzenia brutto zleceniobiorcy. W przypadku umowy o dzieło masz dodatkowo możliwość obniżenia podatku ze względu na prawa autorskie.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Wtedy zleceniobiorca wykazuje ten dochód dopiero w swoim rocznym zeznaniu podatkowym. Ty nie musisz nic wtedy odprowadzać za niego (jeśli występujesz jako osoba fizyczna a nie firma).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności