Skocz do zawartości

Filtr przez partaczy od pozycjonowania...

marioccp

Rekomendowane odpowiedzi

a to ciekawe jest, czyli puszczając blasta xr nie będzie efektów bo linki nie są tematyczne, tak?

Umiejętność "puszczania" dobrych blastów z dobrych baz jest w cenie. Codziennie przeglądam efekty pracy innych na xr i codziennie śmiech mnie ogarnia.

ale jeśli po tylu latach na forum w to wierzysz to proponuje Ci prosty test, wrzuć sobie w sygnaturę linka do swojej strony z anchorem "głupi baran" a za tydzień/dwa jak już Twoja strona pojawi się w topie na taką frazę zstanów się dlaczego tak się stało skoro na pio nie ma nic tematycznego o baranach...

Lata na forum nic nie znaczą. Dobrze mogę posiadać pełna wiedzę na temat seo, a także jej nie posiadać.

Jesteś kolejnym fanem stażu.

Co do sygnaturki.

Po tylu latach spędzonych na forum, doszedłem do wniosku, iż posiadanie linku w sygnaturce tego forum jest głupotą. Zastanów się dlaczego nie mam takiego linku, nawet "głupi baran".

Analityczne myślenie powinno cechować dobrego pozycjonera. Należy wyzbyć się schematów i standardów.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

bo boisz się, że ktoś zacznie Cię inwigilować?

Analityczne myślenie powinno cechować dobrego pozycjonera. Należy wyzbyć się schematów i standardów.

analityczne myślenie na tym forum nigdy nie istniało, każdy mówi jedno, robi drugie a lud wierzy we wszystko co im się przedstawi no ale co ja tam wiem:)

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

analityczne myślenie na tym forum nigdy nie istniało,

widać. słychać. czuć.

eot.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zgredzie pytanie było do Ciebie, dlaczego anglojęzyczna strona o motoryzacji jest be?

ja wiem, że najłatwiej tupnąć, dmuchnąć i zamieść temat pod dywan no ale chyba możesz się też odnieść do mojego przykładu z baranem, dlaczego wstawiając linka na tym forum z anchorem nie mającym nic wspólnego z seo tematyką zaobserwuje wzrost?

dopilar.pl

to proste - jest to podstawa do alarmu że linki sa nienaturalne. Jak trochę posiedzisz przy odzyskiwaniu serwisów z filtrów za m.in. takie właśnie linkowanie to zrozumiesz gdzie tkwi problem.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie pytam teraz o filtry tylko o samą tematyczność linków i sposobów ich określania przez google.

Odpowiedz mi jeszcze na jedno pytanie. Po co używasz nietematycznych precli?

Przeiceż one nie są tematyczne do niczego(https://seo.zgred.pl/testy-prywatne-precle-duza-liczba-ip-1056 - z tekstu wynika jednoznacznie, że przykładane do klienta). No i dlaczego te precle powodują wzrosty?

Tam występuje tematyczność pojedynczego artykułu? A może by uzyskać tą wspaniałą tematyczność wystarczy wrzucić tekst z generatora i nawalić interesujących nas słów kluczowych?

dopilar.pl

Wojtuś ;zobacz kiedy był test (data wpisu) i popacz ile się od tego czasu zmieniło (kolejne updejty gugle) - potem się zastanów co wynika z testu jednoznacznie a co nie w świetle tych zmian i lamentów. Więc zanim zaczniesz szydzić rusz łepetynką (ale nie tą dolną).

W przypadku tutaj opisywanym (białka) linki nie mają za wiele wspólnego z tematycznością czyli są spamem - ktos to ewidentnie spi..ł.

eot po raz drugi - ostateczny. Jak któs chce podyskutować o białce to ma sposobność.

site:bialkatatrzanska.turystyka.pl i nie ma o czym gaworzyć

teraz już wszystko wiem, link z katalogu onetu szkodzi bo nie jest tematyczny, kampania banerowa na onecie też szkodzi bo nie jest tematyczna, gdyby wrzucić linka na stronę główną google.com to od ręki idzie ban za brak tematyczności itp. itd. - znikam stąd :okularnik:

dopilar.pl

Też nie wierzę w te opowieści dla lemingów o szkodliwości linków z nietematycznych stron. "W naturze" absolutnie nie mamy wpływu czy linkuje do nas koleś z forum o chomikach, czy ze strony o piramidach, G to program i nie za bardzo wiem jak można matematycznie opisać tematyczność strony ( słowa kluczowe ???), ale za to bez większego problemu można bardzo mocno obcinać moc linków przeliczając stosunek linków wychodzących do przychodzących

Jeżeli linki z nietematycznych stron by szkodziły, wpędzały w filtr, to po co pozycjonować docelowe strony?

Może lepiej linkować z nietematycznych stron konkurencję?, a niech wpadną w filtr.

Linki pomagają i szkodzą, ale niekoniecznie nietematyczne.

Co do tematyczności, nietematyczności to dopóty dzban wodę nosi, dopóki mu się ucho nie urwie...

Filtr poszedł za nagły przyrost linków, zobaczcie że było cicho aż tu nagle pod koniec lutego POWER!

Za subdomeny też można dostać.. A nóż któraś dostała tego mocnego co uziemił to co było wyżej.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Podejrzewam że mit tematyczności powstał przy innej okazji, większość linków tematycznych zdobywamy z zadbanych działających stron, w ostateczności z zadbanych zapleczówek, to wymaga aby trochę się wysilić a nie na żywca spamować, kiedy jedziemy na ilość, to korzystamy głównie z miejsc, gdzie nie ma administratora, albo administrator nie moderuje wpisów, inaczej pracowicie dodane przez automaty linki znikają, a przeważnie są to miejsca do których swe palce w dużej ilości przyłożyli i inni.

Być może jest jakiś bonus za otoczenie słów podobnych do anchora, ale zapewne niewielki, może np. link nietematyczny do strony dostaje 1 pkt, a gdy w otoczeniu są słowa podobne do anchora np 1,1 pkt

Niestety jestem nie na bierząco w temacie, kilka lat temu sam się tym zajmowałem i szło bardzo dobrze. Teraz nie mam na to czasu i zlecam innym pozycjonowanie, sygeruję się niską ceną za usługi, dodatkowo podpytuje o kilka spraw w ten sposób mniej więcej sprawdzam czy ktoś czai temat.

3 razy już się przejechałem na nieodpowiedzialnych ludziach i szukam kogoś kto to ogarnie profi. Jakby ktoś był zainteresowany zrobieniem nowej strony i pozycjonowaniem to proszę o konkretne oferty na PW.

Strona miała się dobrze od dawna, nigdy nie spadła z 1 strony wyników, szło przyzwoicie przez kilka tyg. poszło 3 pozycje do przodu dopóki nie poleciały na raz wszystkie nowe linki na kilkanascie dni, wtedy zrezygnowałem z usług tego pana bo nawet nie potrafił powiedzieć kiedy linki wrócą i jakoś specjalnie mu się nie spieszylo więc kulturalnie podziękowałem za filtr i chęci naprawienia tego hehe.

Posprzątam śmietnik o którym mówicie i czekam na poważne oferty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności