Skocz do zawartości

Spadaja przychody z reklam, ojj spadają

moto-strefa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  W dniu 19.04.2013 o 18:26, melepl napisał(a):
  W dniu 19.04.2013 o 18:13, Hermit90 napisał(a):

Właśnie mam wrażenie, że przez te pieprzone okienka strasznie dużo osĂłb adblocki zainstalowało ;/

Nie sądzę żeby ze względu na Ciasteczkową Ustawę ludzie instalowali AdBlocki....

Chodzi o reklamy (agresywnie umieszczane)

zakładałem multikonta

W dniu 19.04.2013 o 18:54, moto-strefa napisał(a):

Uważam, że nie jest to problem ciasteczkowej polityki, choć pewnie jakiś procent osób rezygnuje ze strony widząc wyskakujące okienko z ostrzeżeniem.

Ja zauważyłem po sobie, że po prostu jest mało reklamodawców

Ja powoli u siebie zauważam od kilku dni powolny wzrost RPM ze względu na wzrost CPC i CTR więc prawdopodobnie coś się rusza w temacie ;) Trzeba pamiętać, że dużymi kampaniami z reguły zarządzają ludzie którzy wiedzą kiedy warto a kiedy nie uruchamiać budżet :)

^^

Podobne spostrzeżenia. Myślę, że na kwicien będę miał rekordowe RPM w skali roku. Niestety, mam mniejszą oglądalność niż w poprzednich miesiącach. Chyba przez pogode.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

W dniu 21.04.2013 o 14:11, Hermit90 napisał(a):

Ja tylko boje, że przez te adblocki i spadki cen + lepsze obeznanie ludzi w internecie za kilka lat nie bedzie się to w ogóle opłacało ;(

Raczej nie musisz się o to martwić, aż tak według mnie. MY (czyli ludzie związani z siecią i powiedzmy w pewnym stopniu - wyspecjalizowani ) przepuszczamy pewne kwestie przez pryzmat naszego postrzegania i to jest błąd gdyż jest wiele osób które sądzą, że potrafiąc znaleźć coś w google osiągneli szczyt wiedzy jednak mimo wszystko nie zdają sobie sprawy z wielu kwestii takich jak chociażby behawioralne dopasowywanie reklam...

W dniu 23.04.2013 o 15:36, Qler napisał(a):

To ja się dla odmiany pochwalę bo dawno nie miałem takiej stawki za jedno kliknięcie. Na zagranicznej stronie rozrywkowej miałem dzisiaj klika wartego prawie 40zł (CPC). Jestem w szoku :)

Z tego co zauważyłem to miałem 22zł (mam screena), al możlwie że zdarzały się wieksze kliki

To ja się dla odmiany pochwalę bo dawno nie miałem takiej stawki za jedno kliknięcie. Na zagranicznej stronie rozrywkowej miałem dzisiaj klika wartego prawie 40zł (CPC). Jestem w szoku :)

W dniu 24.04.2013 o 05:42, mateo32 napisał(a):

Z tego co zauważyłem to miałem 22zł (mam screena), al możlwie że zdarzały się wieksze kliki

A możecie się pochwalić co to był za program partnerski? Czy może któryś z ppc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności