Skocz do zawartości

Spadaja przychody z reklam, ojj spadają

moto-strefa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam nadzieję, że reklama layerowa nie przysłania Ci reklam AdSense bo jest to niezgodne z zasadami AS...

Pamiętam o tym i tak też kombinowałem z formatami by nie było wątpliwośći, duże pole manewru daje sam adkontekst, gdyż można regulować zarówno format jednostki co do piksela jak również moment wysuwania się layera.

• 2 tygodnie później...

Ja mam dokładnie odwrotnie. Stronka stoi i nic na niej nie zmieniałem od pół roku, można powiedzieć martwa strona, ale z gigantyczną ilością unikalnej treści.

Strona o grach komputerowych (duży ruch zimą, kiepski latem).

3 bannery graficzne, bez linków tekstowych.

No i od 2 miesięcy zarobki wzrosły o 30%, mimo spadku ruchu o jakieś 25%. CTR mniej więcej bez zmian.

Jestem zadowolony, ale równie bardzo zdziwiony.

Ahh coraz gorzej jest - nigdy nie sądziłem, ze adsense na czołowych miejscach forum 3x 336x280 px pod 1,2,3 postem będzie gorzej dochodowy niż Intertext. Nie wiem, chyba wpadłem w jakiś ich filtr, bo nie chcę mi się wierzyć w drastyczny spadek CPC, RPM. Kasa na bieżąco z konta jest mi zabierana a porównując zarobki ze stycznia to już mam dzienny przychód 15 krotnie mniejszy niż w średni dzień stycznia. Jest gorszy 3x niż analogiczny dzień zeszłego roku.

Chyba dam sobie na jakiś czas spokój z Adsense w wrzucę jednostki reklam adkontekstu

U mnie już drugi miesiąc idzie słabszy. Tak jak melepl napisał, nie można ujawniać współczynników CTR, CPM, CPC. Choć jeśli chodzi o CPC to jest na podobnym poziomie co w miesiącach tych najbardziej lukratywnych.

Mi się wydaje, że po prostu google odpisuje od konta za nieprawidłowe kliki - gdyż sprawdzam stan konta średnio co godzinkę, to tak jak już pisałem godzinkę później może być ok. 10% mniej niż wcześniej sprawdzałem. Ja już nie mam siły walczyć, nawet użalać się po prostu zostawiam tak jak jest, może wrócą jeszcze te lepsze czasy

U mnie już drugi miesiąc idzie słabszy. Tak jak melepl napisał, nie można ujawniać współczynników CTR, CPM, CPC. Choć jeśli chodzi o CPC to jest na podobnym poziomie co w miesiącach tych najbardziej lukratywnych.

Mi się wydaje, że po prostu google odpisuje od konta za nieprawidłowe kliki - gdyż sprawdzam stan konta średnio co godzinkę, to tak jak już pisałem godzinkę później może być ok. 10% mniej niż wcześniej sprawdzałem. Ja już nie mam siły walczyć, nawet użalać się po prostu zostawiam tak jak jest, może wrócą jeszcze te lepsze czasy

a czy przypadkiem google nie zmniejszyło zarobków z 68% na 55% udziału w przychodach wydawcy. Bo ostatnio widziałem regulamin i właśnie było napisane 55%.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności