Skocz do zawartości

Spadaja przychody z reklam, ojj spadają

moto-strefa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Skąd te 55%? U mnie na koncie AdSense wciąż widać 68%.

U mnie na koncie jest też 68%, jednak przy podpinaniu konta youtube wyraźnie teraz jest napisane 55% (ze stronami internetiowymi zapewne jest podobnie) i mam wrażenie że to trwa od stycznmia 2013 roku, gdzie zarobki spadły w stosunku do 2012.

Ps. nie wiem jak wyglada sprawa z podpietymi stronami pod adsense sprzed jakiegoś czasu.

muxvrb.jpg

Sprawdźcie też czy u was na pewno cały czas wyświetlają się jednostki reklamowe z adsense, bo ja zauważyłem że u mnie co jakiś czas jest puste miejsce na stronie tam gdzie umieściłem kod adsense i to tez może przekładać sie na mniejszą liczbę wyświetleń i mniejsze zarobki.

Sprawdźcie też czy u was na pewno cały czas wyświetlają się jednostki reklamowe z adsense, bo ja zauważyłem że u mnie co jakiś czas jest puste miejsce na stronie tam gdzie umieściłem kod adsense i to tez może przekładać sie na mniejszą liczbę wyświetleń i mniejsze zarobki.

w statystykach jednostek reklamowych masz pokazane procentowe pokrycie reklamami danego miejsca - jeśli jest ono poniżej 99% to nic dziwnego, że masz takie przypadki to normalne bo na przykład nie było pasujących reklam do danej treści...

U mnie duże CPC ale RPM niskie gdyż CTR niski, wydaje mi się że google nakłada jeszcze jakieś inne filtry niż SP. Myślę tutaj coś w rodzaju Low CTR, gdyż nie chcę mi się wierzyć by stale utrzymywany przez ok. rok CTR spadł przez ostatnie dwa miesiące o ponad połowę.

Zauważyłem też to co pisałem wcześniej, ponieważ korzystam z powiadomienia o aktualnym saldzie w telefonie co jakiś czas, że bardzo często za dnia są korygowane zarobki. Choć może zbytnio przesadzam, po prostu przestałem się przejmować niższymi kwotami z adsense. Nie jest to moje główne źródło przychodów - po prostu sądzę, że nadejdzie okres, że będzie lepiej. Choć oczywiście fajnie by było by zarobki wróciły bo u mnie praktycznie od dwóch miesięcy zarobki miesięczne czterokrotnie zmalały niż w styczniu, lutym no ale nic pożyjemy zobaczymy

Wystarczy, że kampanie są gorsze, niż wcześniej. Bo jak niby Google miałoby Ci ten filtr nakładać? Algorytm musiałby wyglądać "serwis jest słaby --> wyświetlamy słabe reklamy/zliczamy co drugi klik/robimy puste odsłony", a to jest kompletnie nielogiczne.

Pamiętaj też o tym, że reklamy filtrują również sami reklamodawcy -- oni mogą wyłączać emisję swoich reklam w konkretnych serwisach w sieci partnerskiej. I będą to robić, jeśli Twój serwis nie zapewnia im dobrej konwersji -- bo po prostu im się to nie opłaca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności