Skocz do zawartości

Spadaja przychody z reklam, ojj spadają

moto-strefa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam Adsense od 2 tygodni i na poczatku CPC wynosilo od 0,13 do 0,17 euro, srednia 0,15.

Teraz od 3 dni dokladnie 0,11 / 0,10 / 0,09 euro. Wejsc na strone jest wiecej w tych dniach niz wtedy a CPC mniejsze. Czym to jest spowodowane? Jestem w tym nowy i nie bardzo wiem.

Są czasem spadki stawek, wahania, poczekaj i zobacz po dłuższym okresie jak jest średnia i czy odbiega od branżowej.

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Możesz podać jaka branża, tematyka i zapytać ludzi czy mają podobne stawki. Możesz też sprawdzić w Adwords po ile chodzą kliki.

Tabeli żadnej nie ma, wszystko dzieje się płynnie, reklamodawcy dyktują stawki a google z wydawcą się dzieli dochodem. Stawka jaką masz zależy też od wielu innych czynników - sezonu, kraju, formatu reklamy, jakości strony, konwersji klików, stargetowania ruchu itd.

A zauważyliście różnice w tym, że już niby nie ma "pustych kliknięć" w statystykach? Bo moje CPC tego nie zauważa.

Kilka tygodni o temu o tym pisałem

odpowiedz slawekwch:

Ja bym polecał być po prostu na bieżąco z usługami, z których się korzysta i wtedy nie ma problemu: https://adsense.blogspot.com/2013/05/increasing-accuracy-of-adsense-reporting.html

A zauważyliście różnice w tym, że już niby nie ma "pustych kliknięć" w statystykach? Bo moje CPC tego nie zauważa.

Kilka tygodni o temu o tym pisałem

odpowiedz slawekwch:

Ja bym polecał być po prostu na bieżąco z usługami, z których się korzysta i wtedy nie ma problemu: https://adsense.blogs...-reporting.html

Wiem o tym, pytałem czy ktoś to zauważył w CPC, bo pomimo tego, że miałem wcześniej jak mi się wydawało dużo takich kliknięć (często mi odejmowali) to jakoś w CPC tego nie zauważam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności