Skocz do zawartości

SIEWCA - Automat do tworzenia zaplecza i zdobywania linków w katalogach, forach, blogach, itp.

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

To jeszcze chciałbym zadać kilka pytań, bo choć przeczytałem cały wątek, to mam wątpliwości:

1) ilu użytkowników przetestowało solidnie Siewcę i zaopiniowało soft pozytywnie? Wiem, że niecałe dwie stówy, to może nie majątek, ale chciałbym nabyć program, który rzeczywiście mi się przyda.

2) Obecnie do około 30 domen, które zamierzam wykorzystać jako zaplecze oraz do obsługi katalogów i blogów. To zaplecze będzie z czasem rosło, więc na czymś trzeba je stawiać. Działanie cms-a (jeśli rzeczywiście działa;) jest kuszącą propozycją, zwłaszcza jeśli jest już w cenie. Czy te funkcje zostaną spełnione, czy też może:

3) Rozważam jako alternatywę do linkowania SeoLight-a, o którym opinie są pozytywne, ale to już łącznie prawie 3,5 stówy, a przecież to nie koniec, bo jeszcze trzeba opłacić abonamenty narzędzi monitorujących... dlatego pytanie, czy te funkcje Siewca śmiało "obejmie"?

4) Jaka jest rzeczywista cena Siewcy uwzględniając rabaty. Pytanie może wyglądać na głupie, ale z tego, co przeczytałem, Autor proponuje zniżkę dla forumowiczów, ale też 15% zniżki dla zarejestrowanych w newsletterze (co uczyniłem)? Czy zatem zniżki się kumulują (mimo, że to nie Lotto ;) i jaka jest cena do zapłacenia za pełną wersję?

5) Czy może jednak (tu prosiłbym o opinię nie tylko Autora, ze zrozumiałych względów, jednak soft konkurencji), warto z jakiegoś powodu mieć oba programy?

• Odpowiedzi 210
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Siewca działa. Można go ściągnąć i przetestować. Przy dodawaniu artykułów w wersji demo, program celowo masakruje trochę teksty, ale sposób działania jest taki sam jak w pełnej wersji.

Jeśli chodzi o rabaty, to nie kumulują się. ;-)

Jeśli chodzi o SeoLighta, to dobry program, podobnie jak SB4. Z tym, że jak już kupisz SB4 Edytor do Siewcy, to nie musisz go dokupywać do SB4.

Czyli uwzględniając rabat można mieć Siewcę do zaplecza i SB4 za 148,75zł.

pozdrawiam

Grzegorz

Hej,

Trochę się próbowałem przegryźć przez instrukcję wersji demo. Wiem, że dokąd nie wrzuci się wszędzie plików, to dość trudno to opanować teoretycznie. Zresztą czytając wątek widziałem, że niektórzy mają problemy, choć już w tym siedzą jakiś czas... Mam obawę, czy sobie poradzę nie spędzając na czytaniu i konfiguracji dwóch tygodni ;)

Tak na teraz nasunęły mi się od razu pytania:

- czy jeśli zbuduję sobie stronkę np webplusem, to stawiać ją lepiej od razu na cms-ie Siewcy, czy można na Wordpressie?

- czy w przykładowym projekcie niedokończone frazy np "samoch, jecha" itp to celowy zabieg, bo program dodaje końcówki odmienione prawidłowo, czy niekoniecznie, albo w ogóle ich nie dodaje?

- rozumiem, że anchortekst-y muszą się pojawić nie tylko w bazie, ale w profilu tekstu, który będzie częściowo generowany (bo chyba nie może być generowany w całości. To by wymagało jednak sztucznej inteligencji ;)?

To tak, co mi się nasunęło po pierwszym oglądzie. No i jeszcze pytanie dodatkowe. Napisałeś:

"uwzględniając rabat można mieć Siewcę do zaplecza i SB4 za 148,75zł."

Ale ani w Siewcy, ani w SB4 nie ma nadal Edytora? Czy jest? Chodzi mi o cenę całości, bo jeśli to jest wszystko, to zaryzykuję chyba :)

- pod CMS Siewcy buduje się stronkę inaczej, a pod wordpressa stosuje się inne templatki wp, więc to są różne pojęcia.

- frazy niedokańczane są celowo, aby program mógł wyszukać więcej zdań z bazy zdań programu.

- pytania o anchorteksty nie rozumiem. ;-) Tekst automatyczny jest generowany z losowych zdań lub jeśli podane są frazy kluczowe, z domieszką zdań zawierających te frazy. Jeśli podamy jakieś frazy związane z tematyką projektu, to teoretycznie w generowanym tekście pojawią się te frazy i nabierze on pewnej "tematyczności". Oczywiście teksty generowane automatycznie nie są wysokiego lotu, aczkolwiek zachowują reguły gramatyki.

- Edytor kupujemy jako osobny program i w tej cenie 148 zł można mieć sb4, sb4 edytor i siewcę (jeden moduł - bo moduły katalogowania i "zapleczowania" kupujemy też osobno).

pozdrawiam

Grzegorz

Ok, trochę mi się rozjaśniło. Właśnie o tę "tematyczność" i chodziło w pytaniu o anchory. Czy mam wpływ na generowany automatycznie tekst? Rozumiem, że idea jest taka, żeby coś tam się działo na zapleczu również bez mojego udziału, ale nie chciałbym, żeby się nagle Wielki "G"-in przyczepił, bo na oko widać, że teksty pisze automat. Oczywiście, gdyby ktoś to sprawdzał personalnie, bo pewnie zdalnie się tego wykryć nie da. Mimo wszystko jednak, jeśli bym chciał zadbać o jakość przynajmniej części zaplecza, to czy jest możliwość dalszej edycji, czy on już wysyła to "jak leci"?

To jeszcze pytanie o te moduły, bo nie znalazłem informacji, że Siewca ma dwa moduły, ani że SB Edytor ma dwa moduły. Czego zatem w tej ofercie za 148 brakuje? Jaki to moduł i jaka jest cena łączna z rabatem, gdybym chciał kupić całość?

Wpłynąć na teksty automatyczne można ustawiając frazy, które mają się pojawić w tekście (aczkolwiek nie wszystkie mogą być w bazie zdań).

Np: jeśli podamy w projekcie, w polu "treści automat. - frazy": [1], mew, wron, gołąb, program będzie próbował znaleźć i wstawić jedno zdanie z którąś z fraz. Jeśli wstawimy: [2], mew, wron, gołąb, to będzie próbował wstawić dwa takie zdania.

Potem można te teksty sobie edytować w zakładce CMS-Treści.

Siewca jest podzielony na moduły związane z funkcjonalnością: moduł katalogowania i moduł obsługi zaplecza. Każdy z nich można wykupić osobno. Na stronie dodaje się wstępnie dwa moduły do koszyka, ale koszyk można skorygować przed ostatecznym zakupem.

pozdrawiam

Grzegorz

Stało się! Liczę teraz na silne wsparcie. Widzę, że są też tutoriale filmowe, więc może damy radę ;)

Kiedy baza była aktualizowana? Czy to jest proces ciągły i rzeczywiście jest w miarę aktualna?

Czy otrzymuję całość zaktualizowaną, czy muszę coś ściągać, żeby była ostatnia wersja?

Pzdr

krzysiek

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

forumPIO to jest kod, myśli przed tym jak piszesz posty i czytaj ze zrozumieniem to co do Ciebie piszą bo ja nie mam czasu po Tobie ciągle sprzątać i dawać Twoje posty i tematy do kosza.

To profesjonalne forum.

Witam

Można uaktualnić lub pobrać wersję 2.2.5 Siewcy.

• Dodanie możliwości losowego wybierania wszystkich lub części projektów tekstów z wybranej grupy tekstów.
  • Dodanie przycisku umożliwiającego "ręczne" dodawanie komentarzy do artykułów w cms-ie Siewcy.
  • Dodanie kilku opcji w zakładce analizy botów wchodzących na strony zaplecz.
  • Dodanie przycisku eksportu adresów katalogowania zatwierdzonych jako dodane i/lub oczekujące.
  • Udoskonalenie procesu dodawania tekstów do własnych zaplecz opartych na skrypcie wordpress (użycie funkcji bezpośredniego dodawania, funkcji postbyemail lub postie).
  • Inne poprawki kodu.

Opis tych nowości znajduje się w uaktualnionym pliku pomocy.

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności