Skocz do zawartości

SIEWCA - Automat do tworzenia zaplecza i zdobywania linków w katalogach, forach, blogach, itp.

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dostępna jest już nowa wersja Siewcy 2.1.2, którą można przetestować, a potem nabyć.

W wersji tej wdrożona została obsługa dedykowanego CMS, który wraz z programem umożliwia automatyczne prowadzenie dowolnej ilości stron zaplecza. Teksty na zaplecze mogą być pobierane z SB4 Edytora, plików tekstowych z wybranego folderu lub generowane automatycznie. Teksty komentarzy generowane są automatycznie.

Ciekawą funkcją, nie stosowaną jeszcze przez nikogo z twórców narzędzi SEO, jest metoda tworzenia bardziej oryginalnych tekstów poprzez zamianę rzeczowników, czasowników i przymiotników w źródłowym tekście na inne, losowe - oczywiście zgodne gramatycznie z oryginalnym słowem.

Teksty generowane automatycznie mogą też zawierać ustalone wcześniej w projekcie frazy. Umożliwia to nadanie pewnej tematyki automatycznym tekstom.

Opis funkcji programu znajduje się w pliku pomocy. Polecam przeczytanie tematu pomocy

"dodawanie tekstów" oraz tematy opisujące CMS Siewcy:

• Moduł "CMS-Kreator" służy do jak najszybszego przerobienia dowolnej strony z sieci na szablon CMS Siewcy.
  • Moduł "CMS-Szablony" służy do zarządzania poszczególnymi modułami szablonu strony cms.
  • Moduł "CMS-Treści" do zarządzania artykułami i komentarzami.
  • Moduł "CMS-Boty" służy do analizy botów wchodzących na zaplecze i blokowania wybranych robotów, aby np. nie zbierały danych o linkach wychodzących.

Najszybsza metoda na przetestowanie CMS:

1. Załóż sobie jakieś konto na serwerze (np. jakąś subdomenę).

2. Utwórz nowy projekt w programie.

3. W zakładce "Główne dane" podaj adres strony, rodzaj skryptu "siewca", login i hasło administratora CMS-a oraz wpisz dane FTP.

4. W zakładce CMS-Szablony użyj siódmego przycisku od lewej strony, aby przesłać na serwer wszystkie pliki CMSa i domyślny szablon. CMS oparty jest na bazach danych sqlite w wersji 2 lub 3. W trakcie wysyłania program pyta się o wersję. Jeśli po przesłaniu plików i odświeżeniu listy szablonów pojawił się tylko plik konfiguracyjny, to wyśjij pliki jeszcze raz podając inną wersję sqlite.

5. Dla przetestowania, w zakładce "Dodawanie tekstów" ustaw odstępy dodawania artykułów i komentarzy np. na minutę i rozkaż Siewcy pracować. Na początku, gdy na stronie jest mało treści pojawiać się będą komunikaty, że do strony index i 404 nie dodaje się komentarzy, bo tak chyba powinno być, prawda?

Cennik brutto (wystawiam FV) uwzględniający promocję dla PiO:

Licencjonowanie jest równie elastyczne jak program. Oprócz abonamentu, wykupujesz te funkcjonalności, które będziesz chciał.

- Funkcja linkowania w seokatalogach i sinooke - 57 zł

- CMS Siewcy (wersja ogólna) - 57 zł

- SB4 Edytor - 49 zł. (Jeśli jesteś użytkownikiem Seo bohatera, możesz użyć zakupionego już egzemplarza edytora).

- Roczny abonament - 19 zł.

W planach:

- Obsługa następnych skryptów katalogów.

- Obsługa dodawania kont na forach i postowania.

- Funkcje CMS-a symulujące fora i sklepy internetowe (być może przystosowanie do realnej sprzedaży dropshipping).

- Funkcja automatycznej integracji z serwisami i ludźmi piszącymi teksty (program sam w odpowiednim momencie będzie przekazywał zlecenia napisania nowych tekstów i je pobierał po udostępnięniu przez pisarza).

Ściągnij: https://www.cyfropoli...ewca/siewca.php

Jeśli po rozpakowaniu programu coś nie będzie chciało się zapisywać, trzeba na wszystkich folderach i plikach zdjąć atrybut "read only" i dać pełne prawa zapisu.

Wersja demo nie pozwala na linkowanie i "masakruje" teksty dodawane do zaplecza.

Proszę o uwagi na temat tego, co na pierwszy rzut oka wydaje się niezrozumiałe i jakie filmy demonstracyjne mam utworzyć na początek, dobrze?

Dzięki, pozdrawiam

Grzegorz

Edit:

W zależnościach pomiędzy poszczególnymi częściami CMS Siewcy może pomóc diagram:

cms-siewcy-diagram-zaleznosci.jpeg

• Odpowiedzi 210
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dopytam, jesli można, bo mam również sb. Funkcja linkowania w seokatalogach i sinooke - to jest po prostu dodawarka do seokatlaogów - ma coś extra czego ie ma seocat i katalogisumbitter miona? No i najważniejsze - kolejne funkcje będą dodatkowo płatne, czy będize je można pobrać w zalezności od tego czy mamy wykupiony abonament roczny?

@mindryl i Paweł

Tak, to jest po prostu dodawarka, bo co innego można zrobić z katalogami? ;-)

Aktualizacje będą miały charakter tzw. małych darmowych i dużych, dodatkowo płatnych. Nie chcę bowiem zrobić pewnego rodzaju błędu, jaki popełniłem przy seo bohaterze, gdzie obiecałem, że aktualizacje będą dożywotnio darmowe i z tego się wywiązuję. Darmowe aktualizacje nie są do końca dobre, bo na pewnym etapie człowiek może stracić motywacje do rozwoju softu.

Tak więc w ramach posiadanego pakietu np. na katalogowanie aktualizacje będą darmowe, ale np. gdy zrobię obsługę następnych kilku skryptów, to zażyczę sobie za to jakieś parę złotych. Myślę, że to wyjdzie wszystkim na zdrowie. ;-)

Można o tym pomyśleć tak: Czy dalibyście komuś kilkanaście groszy dziennie za opiekę nad setkami stron?

pozdrawiam

Grzegorz

Nie, to jest cena tego ogólnego pierwszego modułu CMS, który umożliwia tworzenie i automatyczne prowadzenie ogólnych stron i blogów.

Jak zrobię następny moduł będę chciał otrzymać za niego zapłatę. Każdy chce za swoją pracę wynagrodzenie. ;-)

Możemy co najwyżej dyskutować na temat ceny, ale jeśli zacznę sprzedawać program za 30 zł, to będę miał pełno klientów z podstawówki, którzy zamęczą mnie lamerskimi pytaniami.

Poza tym, moduł katalogowania może służyć jako po prostu dodawarka dla docelowych projektów, ale przecież jest zintegrowany z projektem, a to oznacza, że każda strona zapleczowa może swoim trybem od razu automatycznie być linkowana, bez potrzeby myślenia nad tym w innym programie. Wystarczy, że ustalimy datę startu pierwszego zdobywania linków za 2, 3 miesiące i tyle.

Witam

Jak sprawa się ma z Siewcem jakieś opinie ktoś już testował?. Gdzie można szukać jakiś poradników a najlepiej filmików z instrukcja dla początkujących czy autor coś planuje w tym kierunku .Czy prawidłowo pojawia się komunikat w zakładce CMS-Szablony jak kliknę na szablon w lewym dolnym boku wyskakuje komunikat " Nie pobrano szablonów" czy to prawidłowo czy coś robię źle ?

Dziękuje za pomoc.

Ten komunikat jest prawidłowy.

Najpierw należy oczywiście załadować (domyślne) pliki cms na serwer, a potem dopiero ładoać szablony i treści przyciskiem odświeżania.

Filmy pojawią się za kilka dni, bo jestem jeszcze w trakcie pisania różnych informacji na stronę.

Na razie wszystko jest opisane (zwięźle) w pomocy do programu.

pozdrawiam

Grzegorz

• 2 tygodnie później...

Tworzenie filmów idzie mi powoli, bo trochę kodowałem jeszcze cms i pisałem teksty pomocy.

Do CMS siewcy dorobiłem funkcję wykorzystywania wstawek kodu php (aczkolwiek nie jest dostępna w wersji demo). Np. wstawiamy coś takiego

[php]echo phpinfo();[/php]

w tekście i już.

CMS siewcy można też używać do "normalnych" stron - takim przykładem jest właśnie strona domowa https://www.cyfropolis.pl, którą przestawiłem na cms siewcy wykorzystując poprzedni szablon joomli+gantry.

Aktualnie cena dwóch modułów Siewcy w promocji ze zniżką dla Was to tylko 113,90 zł, ale nie wiem czy to nie za mało?

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności