Skocz do zawartości

SIEWCA - Automat do tworzenia zaplecza i zdobywania linków w katalogach, forach, blogach, itp.

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 210
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po obejrzeniu filmów - no no :) duże ma możliwości.

A to dopiero początek ;-)

Teoretycznie można użyć każdego szablonu dowolnej strony. Bierze się jakąś stronę, zapisuje na dysk (najlepiej to wychodzi w operze). Otwiera się ją potem w zakładce cms-kreatora i obrabia. Jest tam parę funkcji, które usuwają większość niepotrzebnego tekstu ze źródłowego szablonu, a potem jeszcze dodatkowo ułatwiają podmianę reszty kodu na specjalne znaczniki. Np. tam gdzie ma być wyświetlana lista kategorii wstawia się {categories}.

Potem wkleja się taki szablon w odpowiedni szablon, który zapisuje się na serwerze (w zakładce cms-szablony) i już.

Dzisiaj wieczorem lub jutro będzie o tym film.

Co do szablonów, to owszem będą jakieś w komplecie, a potem paczki do dokupienia jak ktoś będzie chciał.

pozdrawiam

Grzegorz

Ok, ;-)

Teraz robię trochę gotowych szablonów, których jakąś ilość dam w pakiecie, a poza tym będzie można dokupić paczki szablonów za parę złotych. Bo mimo ułatwienia w tworzeniu szablonów i tak niektórym osobom spodoba się opcja kupienia gotowców.

Następnie:

• Dorobię w programie funkcję automatycznego wstawiania n styli w bloki szablonów, aby kupione szablony móc jeszcze bardziej indywidualnie urozmaicić.
  • Dokończę i udostępnię użytkownikom przetestowaną listę darmowym i płatnych hostingów.
  • Zrobię film dotyczący automatycznego katalogowania.
  • Zrobię opcję podłączania innych projektów do linkowania w danym projekcie, tzn. chodzi o to, aby po jakimś czasie życia danej strony w artykułach zaczęły pojawiać się linki do zadanych stron innych projektów lub stron z jakiejś listy.
  • Udostępnię moduł Siewcy symulujący fora internetowe.
  • Zrobię moduł symulujący sklepy internetowe.
  • Zacznę dodawać obsługę katalogowania w innych skryptach, rejestrację na forach itp.
  • itd. w miare potrzeb użytkowników

pozdrawiam

Grzegorz

Ok - co do pierwszego - to nawet chciałem o tym pisać - dodanie czegoś na wzór buttona autokreator cms by się przydało. Siewca wtedy przerobiłby automatem dowolnie pobraną stronę na swój szablon - dla częsci będzie to już wystarczające jak np. konkretne strony na skryptach wp, joomla itp, a dla innych może wyszukać jakieś określone grupy divów i wg tego zmienić, jesli strona nam się nie spodoba to możęmy ją ręcznie zmieniac jak na ww filmiku - jednak grzebanie przy każdej ręcznie to dla masowego zaplecza trochę zbyt czasochłonne.

Myślę nad tym, ale wbrew pozorom nie jest to prosta sprawa. Tzn. owszem można mniej więcej wyciąć z szablonu wiele rzeczy i zostawić sam szkielet, ale tak mechanicznie rozpoznać co który autor miał na myśli tworząc szablon, to już nie jest tak łatwo. ;-) Nie wiadomo w którym miejscu ma być artykuł, w którym kategorie, itp.

Chociaż, tak naprawdę, to jeszcze dokładnie się do tego nie przymierzałem. ;-) Dopiero zaczynam coś działać pod tym względem...

Myślę nad tym, ale wbrew pozorom nie jest to prosta sprawa. Tzn. owszem można mniej więcej wyciąć z szablonu wiele rzeczy i zostawić sam szkielet, ale tak mechanicznie rozpoznać co który autor miał na myśli tworząc szablon, to już nie jest tak łatwo. ;-) Nie wiadomo w którym miejscu ma być artykuł, w którym kategorie, itp.

Chociaż, tak naprawdę, to jeszcze dokładnie się do tego nie przymierzałem. ;-) Dopiero zaczynam coś działać pod tym względem...

No fajnie by była taka opcja tak jak pisze kolega czy ja wspominałem chociaż takiego "blind convert" - jednak czas ma tu dośc spore znaczenie, gdy nie robimy strony docelowej tylko któryś z rzędów zaplecza, to na grzebanie w kodzie lepiej zbyt wiele nie tracić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności