Skocz do zawartości

SIEWCA - Automat do tworzenia zaplecza i zdobywania linków w katalogach, forach, blogach, itp.

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 210
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam!

Czyli można kupić sam moduł auto-zaplecza ogólnego (blogi, itp) i w tym abonament na rok jest gratis za 67 zł.

Aby uściślić, abonament na rok, to tylko 9 zł (w pierwszym roku wliczony w cenę 56,95 zł).

To zrób tak aby zapisywał szablony z postawionego wp. Np instaluje wp i tam wrzucam 100 skórkę a twój soft sam je zmienia na w po i zapisuje do htmla. Pózniej juz można ręcznie poprawiać.

Przepraszam, ale do końca to cię nie zrozumiałem. Co dokładnie byś chciał, aby soft robił? ;-)

Może chodzi o wykorzystanie motywów z wordpressa do zaciągania ich do cmsa siewcy jako nowego szablonu?

Generalnie udało mi się pobawić demem trochę i takie spostrzeżenia/pytania:

1. Przydałaby się opcja przy czyszczeniu czy konwersji by jednak automatycznie zmieniał ściezki na bazie tego co mamy zdefiniowane na ftp oraz ewentualnej podmiany np. po regex testowo lokalizacji menu i reszty elementów - często można włąśnie znaleźć diva o nazwie <content-jakiś> <menu-jakies> i tu siewca mógłby w ciemno zrobić podmianę. Myslę, że w jakiejś mierze userzy mogliby raportować różne templaty i wtedy byłaby baza gdzie łatwo byłoby zamieniać na cms siewcy strony z joomla, freetemplates czy inne.

2. Czy z racji na bezpieczeństwo hasła do ftp w siewcy są jakoś szyfrowane? Bo np. w filezilli ich nie przechowuję, bo miałem juz włamy gdy siedziało ono w menedzerze. Tu z racji na częsty przesył chyba lepiej by było ono zapamiętane, ale nie znam się na kwestiach bezpieczeństwa.

3. Generalnie mamy 2 opcje skryptów - siewcy - czyli te które przekonwertujemy i wordpress - tego 2 nie testowałem - czy mamy tu mozliwość logowania się do precli/stron na wordpressie by z jednego miejsca nimi zarządzać?

4. Nie znalazłem czegoś na wzór multi dodawania - czy jest opcja np. wrzucenia na wszystkie strony (lub w obrębie grup) którymi zarządza siewca np w stopkę czy blogroll linka?

5. Rozumiem, że jeśli ktoś liczy na skrypty nowe for smf itp a nie potrzebuje dodawarki do seokatalogów/sinooke to moze się wstrzymać z tym modułem aż się te skrypty pojawią?

Ok, dzięki za uwagi.

Ad1. Będę nad tym myślał. ;-)

Ad2. Na razie nie są szyfrowane, aczkolwiek mam wszystko przygotowane pod to, aby dane projektów były w bazie szyfrowane. Myślę, że w następnej wersji już to będzie.

Ad3. Tak, do wordpressów można dodawać, chociaż pewnie znajdą się jakieś wyjątki wersji sprawiające kłopoty.

Ad4. Na razie jeszcze nie wprowadzałem takiej opcji, bo pomyślałem, że zanim zaplecza się umocnią, to zdąrzę to zrobić. Myślałem o wprowadzeniu do szablonów i treści znaczników do podmiany na podobnej zasadzie jak teraz znaczniki w klamrach {}.

Ad5. Tak. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Moduł do katalogowania (obecnie do seokatalogów) będzie działać na komputerze PC z systemem Windows lub serwerze z systemem Windows.

Jak nie wiesz, czy u ciebie będzie działać - pobierz demo ze strony autora programu. ;-)

https://www.cyfropolis.pl/download

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Witam

Prawdopodobnie w ustawieniach głównych jest źle wpisana ścieżka do głównego folderu CMSa na serwerze, czyli tego folderu, na którym mają się znajdować pliki cmsa. Tzn. folderu do którego jest podpięta domena. Np.może to być public_html, albo htdocs, albo inny subofolder na serwerze. Ale ma być to ten folder do którego odwołuje się domena strony.

Jeśli ta nazwa folderu jest niepodana, to program kopiuje pliki gdzieś indziej, do głównego dostępnego folderu na serwerze.

Edit: Raz mi się zdarzyło, że nadrzędny folder też musiał mieć prawa do zapisu.

Miałem to samo co w tym poście https://www.forum.opt...90#entry1289218 czyli ciągle krzyczał, że coś poszło nie tak. Wyłączyłem i włączyłem program i zaskoczył.

Aktualnie mam problem taki jak wisnia22. Ścieżki raczej są dobre bo program tworzy w public_html foldery wpisane w polach "subfolder plików cms" i "subfolder plików grafiki cms" oraz dodatkowy folder tmp. Niestety foldery są puste. Program tworzy foldery z prawami 755 ale nawet po zmianie na 777 i ponownym wgraniu foldery są puste.

Dodam jeszcze, że wersja najnowsza 2.1.3 i hosting unixstorm.org

Na tym etapie utknąłem.

Edytowany przez skibbbi, Dzisiaj, 23:09.

Zauważyłem jeszcze (mały ale istotny bug, który wyjaśnia dlaczego restart programu pomógł), że program nie odświeża ścieżki od razu po zapisaniu skorygowanego projektu. Widać to w po kliknięciu wyślij wszystkie pliki w wyskakującym okienku Confirm (u góry wyświetla się ścieżka). Po zmianach w ścieżkach FTP i kliknięciu zapisz, znika podświetlenie na niebiesko aktywnego projektu i po przejściu na zakładkę CMS-szablony program wczytuje stare dane (mimo zapisania nowych). Dopiero trzeba jeszcze raz kliknąć na dany projekt by podświetlił się na niebiesko i dopiero program uwzględnia nowe dane.

Edytowany przez skibbbi, Dzisiaj, 23:37.

Aby mieć spokój ducha, że wszystko robię dobrze wypróbowałem polecany przez autora programu kilka wątków wcześniej hosting keep.pl. Aby móc porównać działania programu na obydwu hostingach zmieniłem tylko serwer ftp, hasło i login. Wszystkie ustawienia zostały takie same bo obydwa hostingi każą umieszczać pliki w public_html.

Tu Siewca zrobił inaczej, wgrał 8 plików ale już nie utworzył folderów. Niestety bez względu na to czy wgrałem wersję sqlite 2 czy 3 program przy próbie "Odśwież - pobierz szablon" wywala komunikat "Prawdopodobnie wystąpił błąd definicji wersji ... bla bla bla." Ewidentnie coś jest skopane. Mam nadzieję, że autor szybko zareaguje i to naprawi bo po zakupie Siewca siedzi :( zamiast siać

Pozdrawiam,

OK. Czekam niecierpliwie. Życzę owocnej pracy :pisze: . Jak już będzie tutorial proszę o info w wątku. To zaraz dostanę powiadomienie. Sam jestem ciekaw co robię nie tak.

Mam jeszcze prośbę, może tu też jest gdzieś chochlik. Proszę spróbować zrobić wszystko na wersji programu jaka jest udostępniona do ściągnięcia ze strony programu. Jeśli Pan pracuje na swojej autorskiej wersji to może jest wszystko OK a problem jest z tą udostępnioną. Tak sobie kombinuje :co: co może jeszcze być nie tak.

Jeszcze taka informacja o unixstorm.org . Sprawdzałem przed chwilą w supporcie i ich hosting dla wszystkich planów obsługuje i sqlite 2 i jest załadowany moduł IonCube i jest obsługiwany .htaccess i mod_rewrite.

Ok, przetestowałem z pozytywnym wynikiem. ;-)

Wyjaśniam co trzeba było zrobić, aby przesłać pliki z poziomu siewcy na przykładowym unixstormie:

https://www.cyfropoli...j-na-cms-siewcy

Co do tego małego bugu polegającego na tym, że trzeba odświeżyć projekt przed wysyłką, to fakt - do poprawki.

pozdrawiam

Grzegorz

p.s. Pewnie przydałoby się jeszcze kilka takich poglądowych tutków, więc jak czas pozwoli wrzucę następne.

Dziękuję bardzo za tutka. Sprawa dziwna bo przysiągł bym, że wczoraj dokładnie taką ścieżkę wprowadzałem i program tworzył tylko katalogi natomiast nie tworzył plików.

Po przejściu tutoriala wszystko zadziałało ale do czasu. Gdy tworzyłem kolejny projekt znowu pojawiły się problemy i program krzyczał, że coś poszło nie tak. Generalnie jeszcze testuję i jak uchwycę gdzie jest ta niestabilność to dam znać.

Zauważyłem słabe odświeżanie danych. Np. po wyświetleniu projektu i następnie po skasowaniu w okienku cały czas wyświetlają się dane skasowanego projektu. Gdzieś tu upatruję problemów z tym, że po restarcie programu nagle wszystko z ftp działa a przed restartem program krzyczał, że coś poszło nie tak.

Potestuję i dzisiaj dam znać.

Naszło mnie jeszcze jedno pytanie. Jak nadzorować więcej stron w różnych podfolderach np. public_html/strona1, public_html/strona2 . Jak ustawię ścieżki wedle tego schematu program ewidentnie krzyczy, że coś poszło nie tak, mimo, że ręcznie są utworzone podfoldery. Np. na nazwa.pl jest tak, że wszystkie serwisy tworzy się w podfolderach i na podfoldery kieruje domeny. Przecież nie może być tak, że Siewca pozwala na 1 stronę na 1 hostingu.

Czy jest możliwe dorobienie funkcji duplikowania projektów? To by ułatwiło sprawę w szybkim powielaniu projektów. Potem tylko zmiana ftp i do przodu. Nad szablonami można popracować później a na początku chodzi o to by się już indeksowało. Prawda?

Edytowany przez skibbbi, Dzisiaj, 16:56.

Po testach muszę przyznać, że to moja wina. Bardzo łatwo zapomnieć o nr portu ftp i tu leży problem w moim przypadku, że coś poszło nie tak. Ogólnie co zauważyłem

1. Może pole portu wyrównać do lewej tak jak hasło, będzie trudniej o nim zapomnieć. Dodatkowo może jak się nic nie wpisze to program przyjmie wartość domyślną 21 (nie wiem czy to możliwe)

2. Program nie zmienia ścieżki w szablonie zgodnie z ustawieniami w polach "subfolder plików cms" i "subfolder plików grafiki cms" mimo, że pliki tam właśnie wgrywa. W szablonie zostają domyślne ścieżki i po obejrzeniu strony brak grafik. Nie wiem czy tak ma być i trzeba ręcznie zmieniać czy to bug

3. Może zmienić położenie przycisku usuń (nie obok zapisz) bo 3 razy z rozpędu usunąłem projekt. (wiem wyskakuje okienko potwierdzenia usunięcia)

4. Radzę ręcznie tworzyć foldery bo nie wiem czemu ale np. na unixstorm jest ok. ale na keep.pl wgrywa tylko pliki, dopiero jak ręcznie utworzy się foldery to dogra pliki graficzne.

5. Można tworzyć dodatkowe strony w podfolderach tylko trzeba podfoldery ręcznie tworzyć, dopiero wtedy wszystkie pliki wgrywają się poprawnie.

To tyle. Na tę chwilę szacun dla Siewcy i lecę siać :)

Jestem już po pierwszych testach i sianiu. Ogólnie program działa i sieje. Mam jednak kilka pytań co do algorytmu generowanych tekstów.

1. Czy można zmusić automat aby był mniej "polityczny" i bardziej konkretny. Chciałem zobaczyć jak program będzie sobie radził z tematyką remontów. W pole "Frazy kluczowe w tekstach" wpisałem malowanie, remont, ściana, sufit, maluj, malować a on mi w kilku tekstach po kolei wyjechał z Rydzykiem, Mazowieckiem, Moczarem, wkładkami higienicznymi, położną Grażyną Soboń, KGB, tragiczną rolą matki itd. Z moimi słowami kluczowymi jedno dwa zdania na artykuł, parametr ustawiony na [10].

2. Wydaje mi się, że powinien być parametr, który określa ilość słów kluczowych w tytule i co za tym idzie w linku

3. Mały tutek jak zmusić automat do robienia w miarę tematycznych tekstów i jak poprawnie korzystać z pola "Frazy kluczowe w tekstach" - proszę :)

4. W momencie gdy wpisałem frazy dwuczłonowe w ogóle nie pojawiały się w generowanym tekście

5. Kontrolę nad komentarzami (tak jak w artykułach dać możliwość zasysania tekstów i ewentualnie jakiś zestaw standardowych komentarzy typu, fajna strona dzięki za informacje itp.), nie chcę komentarzy politycznych, np. o premierze, polityce z nazwiskami i nazwami. Google przecież bada główny temat strony i tworzenie takiego "śmieciucha" bez tematu przewodniego wydaje mi się, że mija się z celem.

6.W automatycznym trybie możliwość generowania linków z odpowiednimi anchorami do moich innych stron, przecież o to chodzi w zapleczu

Mam nadzieję, że wszystko jasno wypisałem,

Pozdrawiam

No cóż, powiem tylko tyle, że nie jestem (na razie?) w stanie spełnić takich oczekiwań, aby program generował automatycznie super tematyczne, tzn. sensowne artykuły. To wymaga praktycznie stworzenia sztucznej inteligencji. ;-)

Automatyczne teksty są jakie są. Bazują one na zbiorze kawałków gotowych zdań, które dodatkowo są przekształcane.

Ale, proszę, nie łudźmy się, że można tak łatwo tworzyć sensowne teksty.

Gdyby tak było, to program nie kosztowałby 50 zł, ale wiele razy więcej i może nie ujrzałby światła dziennego. Automatyczne tworzenie sensownych tekstów to jest największy problem pozycjonowania.

Co do innych rzeczy, to da radę. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności