Skocz do zawartości

SIEWCA - Automat do tworzenia zaplecza i zdobywania linków w katalogach, forach, blogach, itp.

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ale najpierw dokończę sprawę jak najbardziej urozmaiconego zaplecza.

W ogóle, to na starcie programu zacząłem właśnie od robienia funkcji autorejestracji na forach i na smf-ach prawie ukończyłem, ale potem uznałem, że ważniejsze będzie własne, niezależne od fochów właścicieli innych stron, zaplecze.

pozdrawiam

Grzegorz

• Odpowiedzi 210
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przetestuję biznes-hosta.

Ale sprawdź jeszcze te warunki:

https://www.cyfropolis.pl/mozliwe-problemy-przy-zakladaniu-zaplecza-z-poziomu-siewcy

Ze sprawdzonych hostingów:

home.pl, masternet.pl, vipserv.org 1freehosting.com, 0fees.net, keed.pl, freehostingnoads.net.

pozdrawiam

Grzegorz

Ogólnie pojawia się błąd w czasie przesyłania cms na serwer "Coś poszło nie tak, proszę sprawdzić parametry FTP", a robię wszystko zgodnie z filmikiem "Tworzenie projektu, pierwsze kroki z CMS Siewcy:"

jeśli chodzi o szczegóły to domena IDN. Edytor jeszcze nie podłączony do siewcy. Mogę Ci podesłać dane do serwera na Priv żebyś przetestował biznes-hosta. :)

Mam kilka pytań do osób, które miały okazję pracy z programem.

1. Jak oceniacie łatwość posługiwania się programem. Czy trzeba mieć jakieś ponadprzeciętne umiejętności aby rozkminić co i jak?

2. Czy trzeba kupować własne domeny, stawiać strony itd. (czytaj: własne zaplecze) aby wykorzystać potencjał programu? Czy wystarczy postawić sam program na jakimś hostingu? Bo nie bardzo kumam tę kwestię.

3. Jak uważacie, czy program ma sens dla mnie dla samodzielnego pozycjonowania swojej strony? Czy lepiej nie zawracać sobie nim głowy?

Z góry dzięki za szczere odpowiedzi. Kasa za niego może nie jest przeogromna ale zawsze można ją spożytkować w inny sposób :)

@ Pepe07

odp. 1. Myślę, że trzeba znać choć podstawowo HTML i CSS (ułatwi prace przy modyfikacji szablonów).

odp. 2. Trzeba kupować własne domeny, strony www stawiamy za pomocą Siewcy (budujemy w nim szablony). Myślę, że wygodnie będzie się na nim pracowało trzymając go na własnym kompie niż serwerze windows.

odp. 3. To zależy ... dla jednej pozycjonowanej strony raczej nie opłaca się kupować programu, gdy chcesz postawić przykładowo 20 szt. stron zapleczowych. Co innego, jak będziesz chcieć postawić dużo np. 300 szt. Z drugiej strony znam osobę, która ma jedną stronę internetową (czyt. pozycjonowaną) i ponad 200 stron zapleczowych. Ponadto też zależy, jakim budżetem dysponujesz na budowę zaplecza, jaka jest trudność słów kluczowych, jakie masz umiejętności w dziedzinie SEO itp.?

Podsumowując Siewca jest programem wspomagającym budowę zaplecza na własnych domenach oraz jego powiedzmy automatycznego podlinkowania. Z zadanych przez ciebie pytań wnioskuję, że nie za bardzo rozumiesz jego działanie (pobrałeś sobie demo do potestowania?). Dlatego raczej odradzam zakup ci tego narzędzia. No chyba, że chcesz budować dość duże zaplecze i masz w miarę PLN. Filmiki autora pokazują, jak na tym programie się pracuje, więc prędzej czy później byś się nauczył jego obsługi.

;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Cennik brutto (wystawiam FV) uwzględniający promocję dla PiO:

Licencjonowanie jest równie elastyczne jak program. Oprócz abonamentu, wykupujesz te funkcjonalności, które będziesz chciał.

- Funkcja linkowania w seokatalogach i sinooke - 57 zł

- CMS Siewcy (wersja ogólna) - 57 zł

- SB4 Edytor - 49 zł. (Jeśli jesteś użytkownikiem Seo bohatera, możesz użyć zakupionego już egzemplarza edytora).

- Roczny abonament - 19 zł.

Witam.

Jak obecnie wygląda sytuacja z cennikiem, bo zdaje się, że trochę się to zmieniło?

Na Twojej stronie jest aktualnie cena "67 zł za moduł". Co ta cena obejmuje, czyli co za te 67 zł dostanę?

Mam SB4 i SB Edytor, nie chciałbym ewentualnie płacić za nie raz jeszcze.

Jak się ma sprawa z abonamentem, bo na stronie nic na ten temat nie znalazłem (może nie zauważyłem)?

Pozdrawiam.

@ lucyper, mindryl

Siewce dodajcie do koszyka, następnie przejdzcie do koszyka. Standardowo będa tam 3 moduły. W koszyku wszytko jest jak na tacy - ile i za jaki moduł. Wystrarczy dać ilość "0" przy tym module, którego nie chcemy i kliknąć "przelicz". ;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Myślę nad tym, ale wbrew pozorom nie jest to prosta sprawa. Tzn. owszem można mniej więcej wyciąć z szablonu wiele rzeczy i zostawić sam szkielet, ale tak mechanicznie rozpoznać co ktĂłry autor miał na myśli tworząc szablon, to już nie jest tak łatwo. ;-) Nie wiadomo w ktĂłrym miejscu ma być artykuł, w ktĂłrym kategorie, itp.

Chociaż, tak naprawdę, to jeszcze dokładnie się do tego nie przymierzałem. ;-) Dopiero zaczynam coś działać pod tym względem...

To zrób tak aby zapisywał szablony z postawionego wp. Np instaluje wp i tam wrzucam 100 skórkę a twój soft sam je zmienia na w po i zapisuje do htmla. Pózniej juz można ręcznie poprawiać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności