Skocz do zawartości

Subdomena a pozycja w Google

favago

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

chciałbym zapytać o Wasze podpowiedzi w takiej sprawie:

1. Zarejestrowałem jakiś czas temu domenę (np. samochodowy.pl), następnie utworzyłem subdomenę (np. blog.samochodowy.pl), gdzie prowadziłem bloga. Sama strona samochodowy.pl w ogóle nie istniała,

2. Strona blog.samochodowy.pl wypozycjonowała mi się w Google,

3. Ustawiłem przekierowanie samochodowy.pl na blog.samochodowy.pl,

4. Wszystkie wyniki wyszukiwania, pozycja w Google od jakiegoś czasu dotyczą samochodowy.pl (za sprawą tego przekierowania, jak się domyślam).

Chciałbym teraz zrobić niezależną stronę pod adresem samochodowy.pl i usunąć przekierowanie. Jak ta strona będzie widoczna w Google? Zachowa swoją pozycję i będę musiał od nowa pozycjonować blog.samochodowy.pl czy może blog.samochodowy.pl znów będzie widoczny pośród wyników wyszukiwania i będę musiał pozycjonować samochodowy.pl?

Z góry dzięki za każdą podpowiedź!

Czemu masz od nowa pozycjonować blog.samochodowy.pl przecież to właśnie tę domenę linkowałeś. Po ściągnięciu przekierowania samochodowy.pl zostanie niezależną domeną którą będziesz mógł normalnie pozycjonować co nie wypłynie na bloga i odwrotnie.

Co innego było by w wypadki jeśli samochodowy.pl był by linkowany na te same frazy i przekierowanie było by zrobione z myślą o przeniesie mocy, wtedy mogły by sie zachwiać pozycje bloga.

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności