Skocz do zawartości

rachunek firmowy

scorpi

Rekomendowane odpowiedzi

moze mi ktoś polecić gdzie założyć rachunek firmowy?

myśle o Multibanku, Inteligo oraz mBanku

jakie macie doświadczenia z tymi bankami i obsługą w nich rachunku firmy?

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

musisz dobrac w zaleznosci od swoich potrzeb

ja mam w mbank, obsluga przez internet, kontakt w razie potrzeby z BOk bez problemu, przelewu do zus i us free

kiedys robilem bardzo malo przelewow wiec oplata 1 pln za kazdy byla wporzadku

teraz gdy tych przelewow jest sporo zaczyna wygladac to srednio korzystnie takze zwroc uwage na tego typu sprawy

"Tylko prawdziwy mistrz nie obnosi się ze swoim urzeczywistnieniem"

Eleganckie i seksowne buty Pleaser. Ponad tysiąc modeli obuwia na wysokim obcasie i platformie.

no wlasnie

z mojego zestawienia wynika ze mBank ma najbardziej korzystne (najtansze) koszty utrzymania rachunku, tylko ze kazdy przelew kosztuje 1zł (do US i ZUS za darmo)

ale tak mysle ze raz w miesiacu mozna przelac jakas wieksza sume na rachunek osobisty i z niego robic przelewy

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Ja mam w śląskim. Przez pół roku po 9 a potem po 19pln. Full dostęp przez neta. Wolałem w śląskim niż np w mbanku bo tam przynajmniej mogę z kimś osobiście porozmawiać no i w przyszłości gdybym potrzebował to łatwiej załatwie większy kredyt.

a tak jeszcze zapytam co daje to ze bank ma siedzibe w miejscu zamieszkania? (chodzi oczywiscie o rachunek firmowy), przeciez wszystko mozna zalatwic online lub przez teleoperatora

od paru lat mam zwykle konto osobiste w mbanku i ani razu nie mialem potrzeby skorzystania z placówki

(przy większych wpłatach wpłacałem w PKO BP na Inteligo i potem przelew na mBank)

scorpi: to zalezy od dzialalnosci, jedni potrzebuja na miejscu, inni nie.

poza tym u nas jeszcze jest przywiazanie do stania w kolejkach i rozmowach z konsultantami ktorzy wiedza mniej niz my.

ja tak samo nie mam zamiaru placic 19 zl tylko za to, ze mam bank pod nosem a w miesiacu firmowych przelewow jest zaledwie kilka, w tym polowa to zusy/usy ;) he he

Zależy też od rodzaju firmy. Jeśli prowadzisz zwykłą działalność gospodarczą lub spółkę cywilną, to konto firmowe możesz otworzyć w bankach typu mBank czy Inteligo. Jeśli masz Sp. z o.o. musisz się pofatygować do "tradycyjnego" banku, nawet jeśli i tak wszytko można załatwić przez Internet.

Osobiście korzystam z Nordea. Z początku był nieco irytujący, nie jest też najtańszy, ale ma chyba najbardziej rozbudowane zabezpieczenia przed działaniami nieporządanych gości (musisz wykorzystać kod z tokena do wejścia na konto, wysłania przelewu i potwierdzenia przelewu).

na firmowy bym polecał bank taki który jednak ma jakąś siedzibę i mozna do niego wejść.

Byłem w Matriksie ;)

;)

Nie dalej jak miesiąc temu miałem spotkanie w siedzibie mBanku, w Łodzi. Dało się tam wejść. Chodzą tam żywi ludzie, mający śmieszne kolorowe wizytówki.

Dla porządku wypada dodać, że zarówno mBank jak i Multibank, to nie banki jako takie, tylko marki BRE Banku.

Pozdrawiam,

AdamD

a tak jeszcze zapytam co daje to ze bank ma siedzibe w miejscu zamieszkania? (chodzi oczywiscie o rachunek firmowy), przeciez wszystko mozna zalatwic online lub przez teleoperatora

jasne ...

a jak będziesz wyciągał 50 000 przez bankomat ?

Niestety czasam trzeba posługiwac się gotówką:

Wypłata na budowie, premie świąteczne dla pracowników, łaówki (to przykład).

W kazdym badź razie mi się zdarza ze 3 razy w roku wypłacać większe kwoty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności