Skocz do zawartości

Robot google a przekierowania

mindryl

Rekomendowane odpowiedzi

Takie banalne pytanie, ale juz sam nie wiem jak to wyglada, czy robot google poradzi sobie ze stronami przekierowanymi np na strone główną. Mapę mam wgraną, strona na wordpressie stoi, w narzędziach nie ma linku z błędem a jest on zaindeksowany - mam np. na myśli posty autora na blogu, przekierowałem je na stronę blogu by nie tworzyć duplikatów, a w google jest zaindeksowana równiez strona blog/author/. Po jej przekierowaniu zrobiłem pobranie jej jako google bot, ale nadal wisi ona w indeksie i to wyżej niż strona główna blogu. Czekac aż robot to sam przemieli czy trzeba jeszcze jakieś inne działania podejmować?

Przekierowanie zrobiłem dodatkiem yoost seo. A może znacie jakiś sprawdzony addon do wordpressa, w którego mozna wrzucic szybko takie linki a on je przekieruje czy to dodając regułkę do htacess czy php?

Generalnie nie wiem też właśnie czy takie strony które kiedyś miały produky, są zaindeksowane a obecnie zwracają dedykowaną stronę 404 również przekierowywać czy zostawić?

Ja bym się powstrzymał z przekierowaniem 404 na główną, znam scenariusze, które przy takim schemacie moga doprowadzić do zafiltrowania strony głownej ale rób jak uważasz, w końcu to Twoja strona :)

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności