Skocz do zawartości

Odtworzenie 2 filmów jednocześnie na stronie

blusss1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie wiem czy odpowiedni dział, ale żadna tematyka nie odpowieada mojemu problemowi, który muszę rozwiązać. Robię stronę która ma mieć możliwość wyświetlania szkoleń (w sumie nie interesuje mnie co, ale to przybliży troche temat). Szkolenie składa się z filmu (na którym jest jakaś postać, która omawia dany temat) i jakiejś prezentacji do danego tematu, poniżej obraz przedstawiający wyświetlanie:

pp.jpg

Chodzi o to, że wchodząc na daną podstronę, gdzie otwiera nam się taki film z prezentacją, wszystko zaczyna się uruchamiać. Koleś zaczyna mówić, prezentacja się przełącza w jakimś danym czasie. Jak połączyć taką prezentacje z filmem aby były od siebie zależne? Czytałem już, że jest możliwość przekonwertowania prezentacji również na film, czy mając takie 2 filmy można je w jakiś sposób połączyć w 1 aby obydwa były wyświetlane na stronie i w momencie monologu tego gościa prezentacja się przełączała?

z góry dzięki za pomoc, mam nadzieje że opisałem dokładnie o co chodzi w moim problemie, będę wdzięczy na jakąś, pomoc oraz wskazówke

Film na stronie można umieścić na kilka sposobów, więcej w tym temacie możesz poczytać tu:

Film na stronie www

Jeżeli chodzi o automatyczne uruchomienie to w przypadku korzystania np. z Youtube'a można ustawić autoodtwarzanie, a w gdy korzystasz np. z odtwarzacza w HTML5 wystarczy użyć prostego skryptu Javascript (więcej masz w powyższym artykule).

Dzięki za odpowiedź, ale nie zrozumiałeś mnie do końca. Takie rozwiązanie w ogóle nie pomoże mi w moim problemie.

Film ogólnie ma trwać ok. godziny. Teraz do tego dochodzi jeszcze doklejenie prezentacji ppt (która przełącza slajdy w odpowiednim czasie) -> trzeba je jakoś połączyć w 1 film (samo wrzucenie filmu na serwer i wyświetlenie tego ogarne sobie, kluczowym jednak problemem staje się stworzenie takiego filmu).

- Czy bez programu do obróbki filmów video się nie obejdzie?

- Czy jeśli obrobie taki film w jakimś windowsowym programie tak aby jakość była conajmniej 360p (najlepiej 480p) to ile może ważyć taki film? Dodam że film ma trwać ok 1h.

- Czy jest jakaś aplikacja (lub program), która umożliwi mi w prosty sposób dodawanie slajdów ppt do filmu?

Chciałbym aby np. gdy wrzucam film trwający 1h do programu (podejrzewam, że musi być naprawde szybka maszyna aby film w miarę szybko się w niej załadował w całości), chcę teraz w odpowiednim momencie ustawić przełączanie się slajdów, więc wrzucam całą prezentacje do programu (jako osobna ścieżka), no i teraz na zasadzie puzli przesuwam klocki z prezentacji w daną minutę filmu i wtedy ustawiam gdzie i ile dana klatka prezentacji ma trwać, czy istnieje taki program który ułatwi mi tworzenie takich filmów w których będę dodawał prezentacje?

wgranie na serwer całości jako 1 film (z tym już problemu nie będzie), szukam tylko programu/aplikacji któy umożliwi mi tworzenie takich projektów.

z góry dzięki za odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności