Skocz do zawartości

Dochodowa ang. strona ma ktos doswiadczenia i jak kliki?

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

Aha i jeszcze sie zastanowiłem jkak to mozliwe by jedna osoba klikneła 2 reklamy?

Ja to rozumiem ze jak wpada w reklame to bierze wstecz i znowu jest na stronie i znowu wpada w reklame tylko ze juz wtedy generuje 2 wyswietlenia reklam wiec nie rozumiem tego 200 Ctr

Poprostu wygląda na to, że wizyty nie są równomiernie naliczane z kliknięciami. Jeśli służą do tego dwa osobne mechanizmy to może powodować to takie opóźnienia w statystykach. Bo jak inaczej to można wytłumaczyć.

I teraz ktoś na forum z 4k userów i 8k przeglądających pyta jakie są najbardziej dochodowe słowa adsense. Jak myślicie zabiorę głos w temacie?

Nikt normalny tego by nie zrobił. :D

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

przeczytaj mój post dokładnie

i zastanów sie jak często zdarza się CTR 200%

Przeczytalem jeszcze raz, ale nadal nie rozumiem o co Ci w takim razie niezwyklego chodzilo :D

No nic moze malo bystry jestem.

Czemu nie ? Ja bym napisał poradnik i na allegro jak zostałem milonerem dzięki Google i zarobił kolejne 100.000 $ na jego sprzedaży tak jak to jest teraz z poradnikami jak to Pan X zrobił 200.000 zł sprzedając X.

Wracając jednak do tematu, bo strasznie daleko już odbiegamy.

Nie ma czegoś takiego jak 50 $ za klika, tak to tylko w Erze.

Ja to rozumiem ze jak wpada w reklame to bierze wstecz i znowu jest na stronie i znowu wpada w reklame tylko ze juz wtedy generuje 2 wyswietlenia reklam wiec nie rozumiem tego 200 Ctr

żyjemy w czasach firefoxa, opery itp - przeglądania strony w zakładkach/kartach/panelach/czyjaktonazwac.

Przeczytalem jeszcze raz, ale nadal nie rozumiem o co Ci w takim razie niezwyklego chodzilo

No nic moze malo bystry jestem.

Chodzi o to że szuknie złotego środka - dochodowych tematów itp jest bezpodstawne.

Zauwaz że nawet na CTR 200% i temacie obstawianym jako dobrze płatnym w anglojezycznej stronie za 2 kliki dostałem 2 dolce

A chodzi o to że ctr 200% zdarza się żadko i trwa krótko - jest to tylko przypadek a reszta klików to ctr 1-9% więc wyobraz sobie jakie są wtedy stawki

żyjemy w czasach firefoxa, opery itp - przeglądania strony w zakładkach/kartach/panelach/czyjaktonazwac.

ok ale jak to praktycznie wygląda ze uzytkownik generuje 2 kliki - chyba ze otwiera mu sie w osobnym oknie

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

No właśnie, ja też tego nie rozumiem. Przecież wartość klików nie zależy od CTR. Średnia wartość klika to poprostu zarobek/ilość kliknięć. Podobno są jakieś przesłanki, że Google wiecej % ceny wykupionej reklamy oddaje tym co mają większe średnie CTR. Ale nikt tego matematycznie nie jest w stanie obliczyć. A napewno nie można brać pod uwagę chwilowych wachań CTR.

marcin_dance - ja wciąż nie do końca (a w zasadzie w ogóle) nie rozumiem związku Twojego CTR ze stawkami.

Mam dokladnie taki sam poziom zorjentowania sie w przesłaniu posta jak kolega ;) czyli w zasadzie zerowy.

Podobno są jakieś przesłanki, że Google wiecej % ceny wykupionej reklamy oddaje tym co mają większe średnie CTR

wydaje mi sie ze to oczywiste - tak zauważylem u siebie

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

@Marcindance

Hmm jak tak to czytam to mnie bierze...

Użytkownik wchodzi na strone kilka w reklame google i jak go nie zainteresuje klika wstecz co NIE JEST rownoznaczne z powtórnym załadowaniem strony i wtedy klika jeszcze raz... Wtedy zaliczone jest jedno wyświetlenie i 2 kliknięcia co sumarycznie daje CTR 200%

Poprostu istnieje takie coś jak chache przeglądarki ;)

Podobno są jakieś przesłanki, że Google wiecej % ceny wykupionej reklamy oddaje tym co mają większe średnie CTR

wydaje mi sie ze to oczywiste - tak zauważylem u siebie

No dobrze, ale jeśli tak jest to na pewno Google nie bierze pod uwagę aktualnego CTR z bieżącego dnia. Czyli żadne wachania CTR nawet powyżej 100% nie mają tu żadnego znaczenia. To by kompletnie było bez sensu. Na pewno w rozliczeniach kliknięć brane jest pod uwagę średnie CTR z jakiegoś poprzedniego okresu (tygodnia, miesiąca czy kto to wie czego).

Gdzieś widziałem na angielskich blogach takie stwierdzenie. Nawet jakoś to zjawisko zostało nazwane (nie pamiętam tylko jak). ;) Nie jest to ani pewne ani sprawdzone. Jednak tak się przypuszcza, że Google poprostu wynagradza w ten sposób bardziej wartościowe strony z większym CTR.

...

Mam. To się nazywa SmartPricing

Wpadł mi teraz też krótki ale ciekawy artykuł o tym zjawisku:

https://e-marketing.wiadomosc.info/blog/ind...nie-dopracowalo

A jak się to ma do CTR? Chyba tak, że jeśli kierujemy na stronę ludzi zainteresowanych tematyką (co zwiększa nam CTR) to rośnie wskaźnik konwersji po czym rosną nasze zarobki. Ja to tak rozumiem. :)

Jeśli natomiast podwyższymy swoje CTR a zarobki nie wzrosną to wygląda na to, że kierujemy na stronę mało zainteresowaną grupę ludzi gdyż nie wzrasta jednocześnie wskaźnik konwersji.

Mi sie wydawało ze to jest oczywiste bo ja zauwazyłem że po tym jak zmienilem układy reklam - usunołem te mniej klikalne itp to stawki za reklamy wzrosły - Ale teraz to mam mętlik w głowie bo przypuszczałem ze każdy stara się zwiekszyc CTR i każdy widzi zależnośc pomiędzy CTR a zarobkami.

Jestem zakrótko w AdSense by przedstawić jakies wyniki z doświadczenia z Ctr ale jestem przekonany ze są większe ceny za kliki gdy ctr jest wysoki - ale mówie o tu o dużych róznicach np wzrost zCTR 1% na np CTr 12%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności