Skocz do zawartości

301 chyba mi nie działa

tuskun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki problem.

Pozycjonuję stronę a dokładniej jej subdomenę. Głowna domena pokazuje tą samą stronę. Niedawno subdomena zaczęła spadać i zauważyłem że straciła podstrony w indeksie. Za to domena główna zajęła jej miejsce.

Wcześniej nie zauważyłem, że nie ma przekierowania 301 z głównej na subdomenę. Zrobiłem to teraz, czekam 3 dni i nic się nie zmienia.

Czy takie przekierowanie 301 nie działa? Nie przeniosę wszystkie s powrotem na subdomenę? Co mogę zrobić?

NIe ma opcji przekierowanie 301 nie działa. Albo jest, albo go nie ma, więc sprawdź czy faktycznie jest to przekierowanie patrząc jakie nagłówki wysyła serwer w odpowiedzi na żądanie HTTP.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@tuskun - przekierowanie sprawdź jeszcze na jakiejś podstronie, bo jest możliwość przekierowania tylko strony główne. Jeśli są przekierowane wszystkie podstrony, to zazwyczaj google to zauważa w ciągu 2 tygodni i robi porządek w indeksie.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

@blackpress.pl - faktycznie, podstrony nie są przeniesione, co gorsze subdomena zamiast odzyskiwać zindeksowanie zakładki dalej je traci na rzecz domeny głównej.

Jak przekierować wszystkie zakładki? Przekierowanie jest zrobione za pomocą plików na serwerze ponieważ nie mam dostępu do panelu zarządzania. Czy trzeba przekierowywać każdą zakładkę z osobna?

Podepnę się pod temat: jeśli w sklepie internetowym mam produkt A1 który ma swoją podstronę i który jest już widoczny np. w Top10 i który to zostaje zastąpiony przez nową wersję A2, która zostaje umieszczona na nowej podstronie (ze względu na drobne różnice w nazwie, inne kody magazynowe, etc.) to czy powinienem zrobić przekierowanie ze starej podstrony na nową?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności