Skocz do zawartości

SEO-która firmę wybrać?

szalik_11

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś dostał od jednej z 3 wymienionych w 1 poście firm prośbę o skasowanie lub reedycję swojego nieprzyjaznego postu czy tylko Ja ? Bo mam chęć wywołać małą wojnę więc sugerowałbym zaopatrzyć się z poniedziałku w piwo i popcorn...

:D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem, czy dobry temat znalazłem – wydaje się odpowiedni, jeśli nie to proszę o jego przeniesienie.

Krótka historia tytułem wstępu:

Około 2 lat temu została założona mała firma, powstała jej strona internetowa itp. chcąc pozyskać klientów należało się odpowiedni wyświetlić w wyszukiwarce. Skorzystałem z promocji google adwords i zrobiłem szeroką kampanię – w sensie na bardzo wiele fraz. Dowiedziałem się jakie są dla mnie kluczowe i ważne, co klienci wpisują w wyszukiwarkę, w co klikają itd. Pod stronę podpiołem statystyki, aby widzieć co się na niej dzieje. Kolejnym krokiem było znalezienie firmy pozycjonującej. Przedstawiono mi wiele ofert, wybrałem jedną.

Weźcie proszę pod uwagę, że jestem laikiem w kwestii optymalizacji i pozycjonowania.

Współpracuje z tą firmą prawie 2 lata. Ostatnio chyba z gorszym skutkiem – nie jestem zadowolony z wyników. Rozmowa z właścicielem jest trochę "mętna" w moim odczuciu, a na moje wątpliwości nie otrzymuje jednoznacznej odpowiedzi.

Sam raczej nie czuje się na silach aby podjąć się zadania pozycjonowania strony.

Tyle tytułem przydługiego wstępu

w jaki sposób osoba taka jak ja, czyli mająca małe pojecie w temacie może ocenić jakakolwiek firmę? Tą czy jakąkolwiek inną. W jaki sposób wybrać rzetelnego partnera, który zajmie się stroną internetową.

Forum skupia osoby zajmujące się pozycjonowaniem amatorsko i zawodowo, ale jak zweryfikować czyjeś kompetencje? Wydawało mi się dobrym pomysłem na początku sprawdzić kto sam się wypozycjonował najlepiej na frazę: „pozycjonowanie stron” – chyba dosyć konkurencyjne hasło. Z perspektywy czasu nie wiem jednak czy to była dobra decyzja.

Chętnie o konkretach porozmawiam na PW, jednak znowu pojawi się pytanie, jak sprawdzić rzetelność i możliwość udanej współpracy, wszak papier przyjmie wszystko

w jaki sposób osoba taka jak ja, czyli mająca małe pojecie w temacie może ocenić jakakolwiek firmę?

Najlepiej z polecenia. Na frazę o której piszesz jest ciągła rotacja, firmy przeważnie testują na swoich stronach różne dziwne rozwiązania i nie zawsze zrobią to samo z klientem, bo są tam tylko na chwilę ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności