Skocz do zawartości

Zbyt duża ilość linków wychodzących - sposób - przekierowanie w php

grahamm

Rekomendowane odpowiedzi

WItam,

mam stronę-wizytówkę na której mam umieszczone kilkadziesiąt miniaturek linkujących do wykonanych projektów (20-30 domen Klientów).

Zastanawiam się jak to obejść aby nie linkować dofollow do tak dużej liczby domen i czy poniższe rozwiązanie (bramka) nie będzie negatywnie odbierane przez googlebota?

<a href="/redirect/?url=https://domena-klienta.pl"

w katalogu /redirect jest plik php z odpowiednią funkcją odpowiedzialną za linkowanie w tej samej domenie do adresu zewnętrznego.

Prosze o opinie. Dziękuję!

Pozdrawiam!

to linkuj nofollow w czym problem? Albo zablokuj indeksowanie podstrony z realizacjami. A w ogóle to skoro strona jest dla ludzi to olej roboty i zostaw jak jest.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Chodzi o to żeby nie dawać linków zewnętrznych w żadnej postaci, ani dofollow ani nofollow, bo jest ich za dużo. Dlatego takie przekierowanie pozostawiałoby odnośniki tak jakby w domenie. Strona i dla ludzi i dla robotów bo jest pozycjonowana, i w tym sęk właśnie aby taki myk nie szkodził. No chyba ze stronę z projektami nie indeksujemy :) całość jest na podstronie, ale część na głównej bo Klienci mają to widzieć i ma to się im rzucać w oczy.

Jeżeli ktoś stosował takie rozwiązanie i może się podzielić opinią to bardzo byłbym wdzięczny.

No w sumie, ma zostać na stronie, myślę że po klilnięciu w miniaturę będzie mógł przejść do pełnego screena i faktycznie, można mu napisać adres pod spodem...bo co do tego rozwiązania z bramką nie jestem przekonany, teraz chodzi dobrze, ale czy Google czegoś takiego nie ubija?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności