Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu linków, a później inna wiadomość

fuser

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Forumowiczów

Pozwolicie, że bez zbędnym ceregieli przejdę do rzeczy.

Miałem stronę linkowaną skąd tylko się dało na kilkadziesiąt różnych anchorów w tym połowa na anchory neutralne. Frazy trudne i bardzo trudne. Wg. majestic linków było jakoś pół miliona z 4 tys domen, wg. achrefs.com ponad milion linków i 5 tys domen.

Komplet fraz był w top3 aż pewnego dnia wszystko pospadało na 6-10 stronę. Nawet na nazwę własną strony.

Po tym spadku dodałem stronę do narzędzi, żeby zobaczyć czy nie dostałem powiadomienie o nienaturalnych linkach. Ku mojemu zdziwieniu powiadomienia nie było. Przyszło dopiero 5 dni po spadku.

Napisałem, więc prośbę o ponowne rozpatrzenie uprzednio nic nie zmieniając.

Po paru dniach dostałem odpowiedź.

Prośba o ponowne rozpatrzenie witryny https://www.domena.pl/: Witryna narusza wskazówki Google dotyczące jakości

Drogi właścicielu lub webmasterze witryny https://www.domena.pl/!

Otrzymaliśmy od właściciela witryny prośbę o ponowne rozpatrzenie zgodności witryny https://www.domena.pl/ ze wskazówkami Google dla webmasterów.

Sprawdziliśmy Twoją witrynę i uważamy, że niektóre lub wszystkie jej strony są nadal niezgodne z naszymi wskazówkami jakościowymi.

Aby zagwarantować niezmiennie wysoką jakość wyników w Wyszukiwarce Google, strony z witryny https://www.domena.pl/ mogą nie być wyświetlane w wynikach wyszukiwania albo pojawiać się na niższych pozycjach, lub być w inny sposób uważane za mniej zaufane niż strony z innych witryn, które są zgodne ze wskazówkami dotyczącymi jakości.

Jeśli chcesz, aby Twoja witryna została ponownie uwzględniona, popraw lub usuń wszystkie strony niezgodne z naszymi wskazówkami jakościowymi. Po wprowadzeniu tych zmian odwiedź stronę https://www.google.c...ideration?hl=pl i zgłoś witrynę do ponownego rozpatrzenia.

W razie dodatkowych pytań dotyczących sposobu rozwiązania tego problemu odwiedź Forum pomocy dla webmasterów, aby uzyskać pomoc.

Z poważaniem,

Zespół ds. jakości wyszukiwarki Google

Jeżeli chodzi o samą stronę to lay jest najwyższej jakości (lepszej niż 99,9% stron w tej branży) i jest unikalny. Jedyne czego mogło zabraknąć to treść. Było raptem 6 podstron z tego na dwóch było napisane coś więcej niż dwa zdania. Czy to może być powód powiadomienia?

I teraz moje pytanie: Czy lepiej dodać ze 20 unikalnych, tematycznych tekstów i słać prośbę o ponowne rozpatrzenie czy dać sobie spokój i zrobić stronę oraz linkowanie od nowa?

Czy obecnie istnieje jakiś sposób na zrobienie dobrego przekierowania 301? Niestety w moim przypadku nie pomogło.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

bez adresu strony wszelkie dywagacje o tym, że coś jest super hiper to tylko twoje pobożne życzenia. a może to precel ? albo program partnerski ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ponieważ nie mam szklanej kuli to bez adresu nei da rady pomóc.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

dostałeś za kiepską jakośc treści na witrynie. pod hasłem treść może być: błędy w skrypcie, ukryte treści, cloaking,. doorway jak równeiz program partnerski

Błędów w skrypcie nie ma na 100% - testujemy stronę na wszystkich wyszukiwarkach.

Cloaking - nie ma

Doorway - nie ma

program partnerski - jest, ale na niezindeksowanej podstronie z noindex i nofollow

treści - tutaj rzeczywiście nie ma się czym pochwalić, postaram się dorzucić 20 podstron merytorycznego tekstu

Czy powiadomienie oe nienaturalnych linkach mogło być wynikiem nałożenia filtra za brak treści?

nie wiem :)

linkowaną skąd tylko się dało

Czy to może być powód powiadomienia?

moim zdaniem to jest podstawowy powód ;)

czy dostałem filtr ręczny za stronę czy dostałem filtra za linkowanie?

za co to już chyba wiesz ;) - obstawiam automat

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

o niespełnieniu wymagań jakościowych?

za dużo backlinków w stosunku do tego jakie treści oferuje strona

Te całe "niespełnienie" dotyczy tak naprawdę wszystkiego ....

Ale na innym forum są tacy którzy zaklinają się, że wskazówki dla webmasterów są bardzo konkretne no i korespondencja (z automatem w szczególności) daje im niemalże wytyczne punkt po punkcie co zrobili źle i co jeszcze mogą poprawić ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W takim razie wiem już co robić.

1. Dodam 20 mocno tematycznych i merytorycznych artykułów i napiszę prośbę o ponowne rozpatrzenie

2. Zrobię 4 kolejne strony i będę je pozycjonował w podobny sposób jak stronę nr. 1.

3. Google po raz kolejny wygrywa ze "spamem". Zamiast jednej strony będą mieli 5.

Pytanie poza konkursem:

Czy są obecnie jakieś sposoby na zrobienie 301 z przeniesieniem mocy, ale bez przeniesienia filtra?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności