Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu linków, a później inna wiadomość

fuser

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jakbyś wstawił 1szą wiadomość od G to by było łatwiej ocenić który z filtrów wyłapałeś (łatwiej ale nie na 100%)

Po tym co wkleiłeś (2gi mail) wcale nie jestem przekonany że to tylko algorytm (może oba). Miałem coś podobnego - i okazał się ręczny.

Inna sprawa, że to jak strona wygląda, ma się nijak do tego jak jest oceniana - Twoja unikalność w tym względzie nie ma znaczenia (twórcy skórek twierdzą inaczej).

Jeśli dostałeś powiadomienie o nienaturalnym linkowaniu (co jak piszesz dostałeś po 5ciu dniach) a chcesz to naprawiać przede wszystkim dodając treść - to kolego masz problem z analizą treści pisanej. Z 2giego maila od G, niewiele wynika - dalej w mojej opinii główny problem jest z linkami. Przy okazji stronę również warto prześwietlić bo linki linkami ale i na stronie możesz także mieć problemy (przesycenie słów kluczowych, ilość linków zewnętrznych, to gdzie linkujesz też nie jest bez znaczenia + wszystko to co koledzy wcześniej wypisali). W każdym razie, główna przyczyna to linki.

"Może za dużo backlinków w stosunku do tego jakie treści oferuje strona. To nie może wyglądać naturalnie." - a kolega to z tych co dodają po 5 linków na dzień a w soboty i niedziele po 10 dla zmyłki i "naturalności"?

Skuteczne seo zaistniejw.net, długo, drogo, solidnie.

"Może za dużo backlinków w stosunku do tego jakie treści oferuje strona. To nie może wyglądać naturalnie." - a kolega to z tych co dodają po 5 linków na dzień a w soboty i niedziele po 10 dla zmyłki i "naturalności"?

Na pewno nie dowalam miliona linków na badziewną stronę, chyba że się liczę z banem.

Mam swoje zdanie wyrobione w praktyce i moje patenty się sprawdzają.

Przede wszystkim z wiadomości od Google nigdy nic nie wynika, uważają że Twoja strona jest niegodna pojawiania się w wynikach, ale nie powiedzą Ci dlaczego.

Przez takie działania zaostrza się polityka google i mamy fikołki po nowych update'ach nawet na dobrych stronach

Raczej na odwrót. Przez taką działalność google trzeba tworzyć kupę spamu zamiast skupić się na jednej wartościowej stronie.

Też mam takie warażenie, że tymi ciągłymi problemami jakie fundują webmasterom sami tworzą zapotrzebowanie na spam. Poza tym jak ktoś się stara dbać o jakość i obrywa tak samo jak totalny spamer to jakie wnioski może wyciągnąć...

Kto dzisiaj stawia wszystko na jedną domenę, musi się liczyć z tym, że jutro skończy z palcem w d... z byle powodu albo i nawet w ogóle bez jasnego, konkretnego powodu

Pewno dodawarka. :D I pewnie dziennie 5 unikalnych wejść na stronę a linków dziennie 50. :) Stosunek 5:50 ban.

Unikalnych wejść dziennie z Googla było około 800.

Jeśli dostałeś powiadomienie o nienaturalnym linkowaniu (co jak piszesz dostałeś po 5ciu dniach) a chcesz to naprawiać przede wszystkim dodając treść - to kolego masz problem z analizą treści pisanej. Z 2giego maila od G' date=' niewiele wynika - dalej w mojej opinii główny problem jest z linkami. Przy okazji stronę również warto prześwietlić bo linki linkami ale i na stronie możesz także mieć problemy (przesycenie słów kluczowych, ilość linków zewnętrznych, to gdzie linkujesz też nie jest bez znaczenia + wszystko to co koledzy wcześniej wypisali). W każdym razie, główna przyczyna to linki.

[/quote']

Sam za pewne najlepiej wiesz, że te ich powiadomienia są wysyłane z automatu i nie zawsze ich treść mówi za co strona została ukarana, więc nie pisz do mnie, że mam problem z analizą treści pisanej, gdyż jest to niegrzeczne.

Przesycenia nie było, wszystkie linki zewnętrzne z nofollow.

Dodałem treści. Poczekam parę dni i zobaczymy co się stanie. Jak by kogoś to interesowało to napiszę czy filtr został zdjęty.S

Znam ten wykres!Wiem co to za strona!Wszystko jasne!Prawda jest brutalna!załapałeś się na mój nowy soft do podpier.alania badziwnych stronek dopalanych czym popadnie.Przez takich jak ty spamerow nie moge prowadzic swojego biznesu dlatego postanowilem sie zabrać za robienie porzadków.Niedługo opublikuje wersje dla wszystkich i beda mogli skutecznie tepic nieuczciwą konkurencje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności