Skocz do zawartości

Jak "odświeżyć" dane w Majestic SEO?

Luke_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, z racji tego, że to mój pierwszy post na forum PiO. ;)

Jeśli wybrałem zły dział - proszę o wyrozumiałość.

Przechodząc do rzeczy, mam dość męczący problem, gdyż w SWL-u e-Weblink.com punkty są naliczane również w oparciu o dane z Majestic SEO. Gdy strona nie ma (wg Majestica) przynajmniej 1000 backlinków w ciągu miesiąca, to jej punkty spadają praktycznie do zera. Najciekawsze jest to, że strona miała przynajmniej 1000 BL już parę dni po dodaniu do e-Weblinka.

Aktualnie Ahrefs.com pokazuje 3.1 K backlinków, a Majestic SEO nadal, jak uparty - external backlinks: 1.

I jak tu z takim zachowaniem dojść do ładu? Teraz po kolei będę tracił wszystkie punkty tylko przez to, że robot Majestica nie dotarł tam, gdzie powinien? Macie jakiś pomysł na rozwiązanie tej sytuacji?

czasem trzeba czekać kwartał...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Fajnie... :( Ahrefs jakoś się wyrabia. Szkoda trochę, bo wychodzi na to, że moja zabawa z tym SWL-em skończy się prawie tak szybko, jak się zaczęła.

shaun_black, dopiero teraz zobaczyłem, że odpisałeś. Czy jest jakaś opcja zrobienia takich blastów za darmo, tzn. bez kupowania żadnych narzędzi?

może masz zablokowanego robota MS ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zawsze możesz dodawać ręcznie :P

No mogę, ale wtedy też nie ma gwarancji. Skoro na ~3000 backlinków znalezionych przez Ahrefs Majestic znalazł tylko 1, to nie wiem, czy znajdzie komentarz na jakimś podrzednym blogu albo forum. ;) Poza tym nie chciałbym uciekać się do spamowania cudzych stron. Wystarczy, że sam produkuję spam.

Nie, nie blokuję żadnych botów.

Blokada strony docelowej nie ma znaczenia, MS i tak pokaże do niej backlinki. Możliwe, że Twoje zaplecze ma blokadę albo masz po prostu za mało linków.

Strzelam, że masz jakiś link sidewide, który został dokładnie zaindeksowany przez Ahrefs, stąd ta różnica.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

różne narzędzia będą pokazywac różne wartości BL bo sa inaczej podliczane

musisz linkować i czekać, niestety aż narzędzie na podstawie którego SWL biorą swoje wartości da ci takie parametry jakie chcesz,

nie da sie ich odświeżyć, muszisz liczyć że narzędzie samo dotrze do twoich linków i tym samym będzie pokazywało większe parametry - jedyny sposób to linkowanie do stron, przy czym niestety trzeba uważać aby nie przesadzić

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności