Skocz do zawartości

pozycjonowanie fraz regionalnych w katalogach joomli

Tomek9547

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Może wiecie co należy zrobić pozycjonując katalog usług w joomli. Jest kilka usług i kilkanaście miejscowości. Czy muszę do każdej kategorii usług zrobić podkategorie z miastami albo odwrotnie: do każdego miasta zrobić kilka kategorii usług ? Chodzi o to żeby pozycjonować podstrony tak aby wpisując w google usługe i miasto wyświetlały się tylko te firmy które są w danym mieście.

Może są jakieś wtyczki do tego żeby nie trzeba było robić dodatkowych kategorii z miastami. Mam na myśli katalogi sobipro lub k2. Mam nadzieje że napisałem w miare zrozumiale

ps. ostatnio słyszałem o takim czymś co zmienia tytuł strony w zależności od tego co się wpisze w wyszukiwarke, więc myśle pewnie jest też to czego szukam

Jak dla mnie ani jedno ani drugie rozwiązanie nie jest idealne, bo skończysz na tym, że te same usługi są w różnych kategoriach i duplicate content gotowy. Raczej zastanowiłbym się nad innym rozwiązaniem tego problemu.

Odnośnie wtyczki, to nie bardzo wiem w jakim celu miałbyś to robić. Moim zdaniem jeśli pozycjonujesz stronę, to wiesz na jakie keywordy.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Czy myślisz, że jesteś w stanie zmusić Google do wyświetlenia tego co chcesz? Całe to forum to w sumie zbiór różnie sformułowanych pytań, które dotyczą właśnie zmuszania Google do działania zgodnie z zamysłem autora strony.

Moim zdaniem (ale to opinia, nie naukowo udowodnione twierdzenie), jeśli będziesz miał zoptymalizowaną stronę i dobrze dobrane kategorie to przy zaindeksowanych podstronach powinno się samo przez się wyświetlić tak, jak chcesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności