Skocz do zawartości

Google jest sprytne!

Lomat

Rekomendowane odpowiedzi

ale jak do nich pisałes to z cały czas z automatem czy jak?

wydaje mi sie ze za ten poup mozna wyleciec

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale jak do nich pisałes to z cały czas z automatem czy jak?

wydaje mi sie ze za ten poup mozna wyleciec

To nie byl automat bo rozmowy sie nieco roznily (ale kto wie, zlodzieje stosują rozne sztuczki :) )

Zreszta malo kto by sie przyznal do blednego zablokowania konta, a tymbardziej taki moloch jak google. Dla nich to pikus stracic chocby 1000 webmasterow.

Skoro piszesz (chyba na forum webhelp), że pracownicy googla nie umieją logicznie myśleć to pewnie jednak z automatami pisałeś.

Ja tam pewnie też byłbym rozżalony jak by mi konto zamknęli, ale takie pisanie "złodzieje" itp. to oprócz rozładowania Twoich emocji niczemu nie służy.

A ja tam polecam adkontekst - nie jest prawdą, że nie można tam zarobić tyle co na adsense.

mchrapka - a AdKontekst - daje reklamy po angielsku?

Bp ja np nie mam polskiej stronki

Serio nic nie ma innego dla Polaków by zapodawać na swojej stronce?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

No ja akurat mam strony po polsku. Fakt - chyba nic więcej nie ma dla polaków po angielsku.

Ale ja generalnie jestem przeciwny promowaniu stanowiska Termo - jest on jednak w zdecydowanej mniejszości - a "jedzie" po google jak po łysej kobyle (co rozumiem zresztą). W każdym razie jedno jest prawie pewne - ktoś mu naklikał - a że google tak nas traktuje - to wiadomo - zero tłumaczeń, wyjaśnień - niestety jesteśmy dla nich tylko cyferkami (takimi z $). Przykro - ja póki co konto mam.

EDIT:

A jeszcze bardziej przykro, że to my - webmasterzy - robimy sobie takie numery. Ja np. nigdy, mimo iż chodzi czasami o sporą kasę, nie zniżyłbym się do takiego poziomu i sposobu eliminowania konkurencji. A jednak są tacy.

Mam stronkę taką o tematyce podobnej jak to forum. Co włącze tam reklamy adsense to pojawiają się "naklikiwarki" (regularnie co godzinę 5 (chyba) botów z neostrady wchodzi i klika w reklamy).

No niestety - a może się jakoś zorganizujemy i będziemy się bronić - może jakoś razem do google uderzyć?

Przecież nie możemy tracić konta z tego powodu, że ktoś nas nie lubi - i to tak bez żadnych dowodów - ciekawe, czy taki regulamin, że mogą Cię wywalić za nic (i to jeszcze nie płacąc zarobionej kasy) jest w ogóle zgodny z prawem. Przecież to jest skrajnie niesprawiedliwe. Wygodne dla google, a dla nas - czasem można by zrobić fajną stronkę i zarabiać sobie nią na życie za pomocą adsense - ale w obecnej sytuacji nie można na tym polegać.

Może google bardzo chce zaoszczędzić na polskich webmasterach - nie wierzę, że obsługa powiedzmy 100 webmasterów przez jednego pracownika (a nie jakieś żałosne boty) im się nie opłaci. Jak każdy z nich zarobi średnio 100$ to daje 10.000$ - chyba da się z tego wykroić kasę dla człowieka który by to robił. Takie traktowanie (jakby nie było) kontrahentów jest niepoważne - wyobraźcie sobie, że kupujecie coś w sklepie internetowym a tam taki bot (żeby to jeszcze było jakieś mądrzejsze) - nie przejdzie.

A na Polskę polecam adkontekst. Może jak google zacznie tracić pozycje tutaj to coś zmieni.

Zawsze tak było że Polak Polakowi - Wilkiem

Ale co ty piszesz o tej stronce gdzie pojawiają sie naklikiwarki ? serio?

I jak sobie radzisz z tym?

Jak reaguje Gogiel?

Zgłaszałes to?

Masz podejzenia kto to robi?

Ostatnio zgłosiłem - stronka to ta za stopki.

Generalnie odsłon mam tam mało, więc CTR wychodzi bardzo duży.

Jak zauważę to to reklamy usuwam. Jeszcze kilka dni potem te boty wchodzą potem się uspokaja. Jak włącze znowu to za parę dni znowu pojawiają się te kliki.

Niestety nie wiem jak z tym walczyć - wejścia są z neostrady, więc nie bardzo jest jak. - Mogę reklamy wyłączać od 1 do 10 minuty każdej godziny (bo w tym czasie pojawiają się boty) ale to przecież bez sensu.

Ale kasa sie nalicza - więc jest szansa, że nie zaliczają tego jako naklikiwanie.

Wkurzające - ale teraz reklamy wyłączyłem.

Ostatnio tu na forum puściłem taką podpuchę - zapytałem czy ten ktoś czyta to forum i go (profilaktycznie) trochę zwymyślałem - ale dalej nic nie wiem ;) W każdym razie jeżeli czyta to forum to honoru nie ma bo boty nie zniknęły.

Jak masz dojście do osoby w TP na odpowiednim stanowisku, to możesz dowiedzieć się kto to robi... Wtedy wystarczy zrobić wycieczkę z kolegami. Może mało humanitarne, ale gówniarz się uspokoi raz na zawsze:)

Czy te klikarki mają jakiś UserAgent?

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Wyglądają jak zwykli userzy. Jedyne po czym ich/je rozpoznaję to to, że pojawiają się zawsze od x:00 do x:05 (gdzie x to godzina) i są z neostradi i CTR idzie w kosmos i mam liczbę uniq dużo mniejszą niż liczbę wizyt.

Mniej więcej tak to w statach wygląda:

07.04.2006 10:24 80.53.62.126 15. wizyta Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

07.04.2006 10:11 83.8.93.139 10. wizyta Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Neostrada TP 6.1)

07.04.2006 10:09 83.22.154.216 13. wizyta Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; FunWebProducts; .NET CLR 1.1.4322)

07.04.2006 10:04 62.111.145.194 13. wizyta Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

07.04.2006 10:00 80.53.182.26 13. wizyta Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

07.04.2006 09:42 83.9.210.134 21. wizyta Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

07.04.2006 09:06 83.22.154.216 12. wizyta Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; FunWebProducts; .NET CLR 1.1.4322)

EDIT --- Trochę skróciłem, ale dalej jest podobnie (tylko więcej neostrady niż powyzej)

Właśnie zauważyłem, że to już nie tylko neo - i nie tylko te godziny - teraz to mam to gdzieś bo zdjąłem reklamy - ale muszę się zainteresować. Widać udoskonalili się. W wolnej chwili się za to wezmę. To zawsze jest już któraś wizyta.

A. Właśnie znalazłem taki tymczasowy sposób na nich - oni zawsze robią jedną odsłonę ;) - zacznę wyświetlać od drugiej odsłony reklamy ;)

To ta stronka WebProfit??

Bo ją znam i czasem wchodzę z Neostrady ,ale ostatnio rzadziej bo sie naczytałem ?!

No tak. Ale to widać, bo tam generalnie dużo osób nie wchodzi, a jak są reklamy i ten CTR rośnie to nagle jest 4x więcej wejść.

Przykładowo wczoraj 54 uniq/90 wizyt/120 odsłon

Jak nie ma ich to jest 30/31/150 np.

Acha - no i oni nigdy nie mają referera - a normalnie są wejścia z wyszukiwarek tylko (ew z forów ze stopek). O. kolejna metoda zabezpieczenia mi wpadła ;)

Trochę to dziwne. Dwa Polpaki, DSL, Neostrady z Katowic, Bydgoszczy i Olsztyna. Być może ktoś spoof''uje dowolny numer IP i losow wybiera UA. Jeśli cała reszta jest dopracowana, to wygląda na to, że ten klikacz działa tak dobrze, że nie jest wykrywany. Tylko dziękuję za taką "przysługę"... Niektórym się nudzi po prostu:/

A może wcale to nie są roboty?

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Niestety - trochę jednak niedopracowany jest, bo w linki reklamy nie klika.

Dawniej w każdym razie była to sama neostrada.

Może i nie roboty - w każdym razie ktoś kto mnie nie lubi i się nie wysypia. Za robotami przemawia fakt, że czasem są to kliki przez całą dobę (1 w nocy, potem piąta itp)

Przykładowe godziny wejść jednego takiego z neostrady:

02.04.2006, 04:01

02.04.2006, 06:04

02.04.2006, 20:18

02.04.2006, 21:35

03.04.2006, 15:17

03.04.2006, 17:17

05.04.2006, 12:07

06.04.2006, 01:04

06.04.2006, 03:00

06.04.2006, 09:04

07.04.2006, 07:46

Może to teoria trochę spiskowa, ale dawniej to była tylko neostrada i kliki były zwykle o pełnej godzinie (do 5 minut po) - teraz się trochę przeciąga - może ten ktoś "celuje" w coraz więcej reklamodawców. Jest ich również coraz więcej.

Stronak jest zajefajna

wogóle ona jest straszna konkurencją !!

Pierwsze wrazenei jakie odniosłem jak kiedys tam wszedlem to zastanowilem sie czemu tu sa artykuły które na innych stronkach sa udostępniane za kaske

jest sporo stron podobnych np:

www .cnebpoints.com/

nioc dziwnego że masz konkurencje w tym temacie a klikalnośc - tą naturalną mozesz mieć małą bo czytają takie rzeczy ludzie którzy raczej na reklamy sie nie nabierają bo sami je wyswietlają

ps

ja jestem z Olsztyna i z Neostrady i czasem wchodzilem na tą stronke w nocy nawet o 3 rano ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności