Skocz do zawartości

Google jest sprytne!

Lomat

Rekomendowane odpowiedzi

Nie było tak najgorzej z klikalnością - niestety ten klikacz trochę nasz zapał ostudził - chcieliśmy właśnie zrobić alternatywę dla płatnych stron i zarabiać na reklamach - ale jak widać to można tylko charytatywnie ;) W sumie to taki ten nasz kraj - ach - szkoda gadać...

Tak to wszyscy są za gospodarką rynową, konkurencją itp - a wygląda to powoli na jakiś wielki żart - tak wygląda właśnie "konkurencja" po polsku.

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No ok ale napewno widzisz tam regularność w naklikaniu?

bo z Twoich statystyk wynika że ja tam jestem na liscie i klikam czasem w nocy i to by sie zgadzało

Moze po prostu niepotrzebnie boisz sie uczciwych internautów

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Nie no - ale to jest tak:

1 są reklamy na stronie | CTR = X | WIZYT = Y | UNIQ = Y*0,97 | 95% wejść z refererem

2 po jakimś czasie | CTR = 30X | WIZYT = 3Y | UNIQ = 3Y*0,4 | 10% wejść z refererem

3 ściągam reklamy - po jakimś czasie patrz punkt 1

Wartości wymyśliłem, żeby mniej więcej zobrazować co się dzieje.

W drugim punkcie CTR na stronie głównej wynosi 70-100%

Jeszcze dodam, ze bez naklikiwaczy wychodzi średnio 3-5 odsłon na wizytę a z nimi 1-1,3

Widać wyraźnie, że coś jest nie tak.

ctr 70% no to rzeczywiscie konkurencja działa

Pisz namiętnie do AdsSense przedstawiaj swoje raporty -

po jakims czasie zostaw steronkę normalnie - nic nie zdejmuj -

Napisz im ze stale musisz zdejmowac reklamy - Uwazam ze oni uruchomią ten swój mechanizm wychwytywania i nienalicznia fałszywych klików - no ale stronka musiała by chyba troche istniec bez zdejmowania reklam

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

...Niestety nie wiem jak z tym walczyć - wejścia są z neostrady, więc nie bardzo jest jak. - Mogę reklamy wyłączać od 1 do 10 minuty każdej godziny (bo w tym czasie pojawiają się boty) ale to przecież bez sensu.

...

zbieraj logi, monitoruj ... na koniec zgłoś sprawę na policję/do sądu/prokuratury nawet z powództwa cywilnego

niektórym zdaje się, że jeśli mają zmianny IP to nie można ich namierzyć, ale jeśli sprawa znajdzie się w sądzie i tpsa będzie musiała udostępnić sądowi informację, to sprawa namierzenia klienta może być prostsza niż by się wydawało

chociaż złapać takiego gostka to by była radocha - jakby tak jeszcze wpłacił parę tysiączków na jakąś fundację

Nie o to chodzi, bo jak bys nawet sprawe przegral to o tym by i tak było głosno i troche ukruciły by sie takie praktyki.Ludzi nie czuli by sie bezkarni

To ja wracajac - a i owszem Adkontekst co prawda nie oferuje tak duzych pieniedzy, ale przynajmniej oferuje prawdziwe pieniadze a nie wirtualne. Mam nadzieje, ze Netsprint jakos przygotuje sie do "klikaczy" (ale nie tak po oslemu jak google) i przy okazji zmieni serwer, bo ten na ktorym sa obecnie co chwila pada ;)

Swoją drogą - jak walczyc z konkurencją nie targając sie po sądach (zakladajac, ze konkuremcja np mi zrobila taki numer)? Odplacac tym samym? :(

Moim zdaniem wszyscy powinniśmy pocałować Adsense w 4 litery. W Polsce mamy naprawdę świetną alternatywę w postaci Adkontekst. Na stronach anglojęzycznych alternaywą jest clicksor i YPN który dostępny będzie w maju. To jak Google traktuje webmasterów każdy widzi. Sam osobiście byłem w Adsense i zostałem ofiarą naklikiwacza. Niestety dożywotni ban z usasadnieniem decyzji z automatu. Postanowiłem założyć drugie konto na te same dane co poprzednio. Strona przeszła weryfikacje i zaczęły wyświetlać się reklamy. Po koniec miesiąca gdy na koncie miałem ponad 80 $ oni powiedzieli mi, że moje konto jest powiązane z innym wydawcą. To jakim prawem przeszedłem weryfikacje i jakim prawem zabrali mi moje uczciwie zarobionych 80 $? Przecież przez prawie miesiąc zajmowali powierzchnię reklamową na mojej stronie. Moim zdaniem my webmasterzy powinniśmy złożyć się na jakąś dużą kancelarię i zaskarżyć G do sądu. Google Adsense można porównać do alfonsa, a webmasterów do prostytutek, które są traktowane jak rzeczy. Może Google kiedyś nauczy się szacunku do webmasterów, którzy zarabiają dla G 40 % jego dochodów. Moża w końcu nauczy się, że każdemu należy dać drugą szansę na poprawe. Osobiście swoją polską witrynę mam teraz w Adkontekst i jestem bardzo zadowolony. Od połowy sierpnia ma ruszyć Yahoo Publisher Network i wtedy G pocałuje w... Pozdrawiam i nie życzę kontaktu z tymi oszustami

Na stronach anglojęzycznych alternaywą jest clicksor i YPN który dostępny będzie w maju.

Od połowy sierpnia ma ruszyć Yahoo Publisher Network i wtedy G pocałuje w... Pozdrawiam i nie życzę kontaktu z tymi oszustami

taa.. szczegolnie dla polaków... jak na razie to tylko pobozne zyczenia...

Przyglądam się tej dyskusji od początku i wkońcu postanowiłem się do niej włączyć. Sam zarabiam na AdSense i czym lepiej mi to wychodzi tym bardziej obawiam się nieuczciwych kliknięć.

Chciałbym jakoś przed tym się uchronić. Wpadłem na taki pomysł aby połączyć jakoś siły, zrzeszyć chętnych adsensowiczów w jakąś grupę, założyć swoją stronkę w necie. Pisać o tym problemie głośno, narobić trochę szumu. Zamieścić tak wiele wywiadów z ludźmi, którym nieuczciwie zostało zablokowane konto. Próbować wspólnie dojść do jakichś metod obrony, które Google raczy uznać w razie potrzeby. Może uda nam się w ten sposób zwrócić uwagę Google na Polaków, którzy jednak chcą uczciwie zarabiać.

Co wy na to?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności