Skocz do zawartości

Google jest sprytne!

Lomat

Rekomendowane odpowiedzi

Ja myślę, że na tym forum jest dość takich relacji i niewiele to zmienia. Oni po prostu mają to gdzieś i wiedzą, że my nie mamy wyboru - dopuki się to nie zmieni tak pozostanie choćbyśmy na głowie stawali.

Google zareaguje dopiero na realną groźbę utraty dochodów. Chociaż pewnie polscy webmasterzy niewiele dla nich znaczą.

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To już na wielu forach o tym piszą, nie tylko tu. Ale to jednak za mało. Myślę, że grupa ludzi którzy oficjalnie zajęli by się tym problemem mogła by cokolwiek zdziałać. A przynajmniej chociaż wymusić na Google korespondencję z prawdziwego zdarzenia a nie z automatu. Tak aby przynajmniej mieć szansę na odblokowanie konta w prztypadku udowodnienia niewinności. W kupie siła. ;)

Może i mało ale jednak coś dla nich znaczymy skoro otworzyli swój oddział u nas. A jak narobimy szumu w polskich i światowych mediach to może zaczną nas bardziej zauważać. I traktować bardziej po ludzku.

A jeśli nie to chociaż wymyślimy wspólnie jakiś sposób na prawne odzyskanie naszych utraconych zarobków (kiedy nam zamkną konto) które nam się przecież należą.

I nie wiem czy jest sens czekać tak na alternatywy dla adsense, bo pewnie one też będą podobnie nas treaktować bo i po co mają lepiej skoro google tego nie robi.

To jak Google traktuje webmasterów każdy widzi. Sam osobiście byłem w Adsense i zostałem ofiarą naklikiwacza. Niestety dożywotni ban z usasadnieniem decyzji z automatu. Postanowiłem założyć drugie konto na te same dane co poprzednio. Strona przeszła weryfikacje i zaczęły wyświetlać się reklamy. Po koniec miesiąca gdy na koncie miałem ponad 80 $ oni powiedzieli mi, że moje konto jest powiązane z innym wydawcą. To jakim prawem przeszedłem weryfikacje i jakim prawem zabrali mi moje uczciwie zarobionych 80 $? Przecież przez prawie miesiąc zajmowali powierzchnię reklamową na mojej stronie. Moim zdaniem my webmasterzy powinniśmy złożyć się na jakąś dużą kancelarię i zaskarżyć G do sądu. Google Adsense można porównać do alfonsa, a webmasterów do prostytutek, które są traktowane jak rzeczy. Może Google kiedyś nauczy się szacunku do webmasterów, którzy zarabiają dla G 40 % jego dochodów. Moża w końcu nauczy się, że każdemu należy dać drugą szansę na poprawe. Osobiście swoją polską witrynę mam teraz w Adkontekst i jestem bardzo zadowolony. Od połowy sierpnia ma ruszyć Yahoo Publisher Network i wtedy G pocałuje w... Pozdrawiam i nie życzę kontaktu z tymi oszustami

Bez ściemniania napisałeś :crazy: ILNY :crazy: całą prawdę. Najbardziej śmieszne jest to, że przeszłeś weryfikację i wtedy byłeś "cool" i nagle odkryli powiązanie i wtedy byłeś już "be". Ciekawe, czy oddali te pieniądze reklamującym ?

Google zareaguje dopiero na realną groźbę utraty dochodów. Chociaż pewnie polscy webmasterzy niewiele dla nich znaczą.

Myślicie że ten problem dotyczy tylko (lub głównie) Polski? Za granicą nie ma naklikiwaczy?

Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

To już na wielu forach o tym piszą, nie tylko tu. Ale to jednak za mało. Myślę, że grupa ludzi którzy oficjalnie zajęli by się tym problemem mogła by cokolwiek zdziałać....

powiem szczerze, że sam od jakiegoś czasu nad tym myślę, im więcej zarabiam w AdSense tym bardziej się przejmuję i jestem już ... chyba lekko przewrażliwiony :hi:

myślałem o zrobieniu strony w stylu "Jestem uczciwym wydawcą AdSense, chcę być poważnie traktowany" - taka strona "list otwarty do Google" pod którym mogliby się podpisywać uczciwi wydawcy

Też straciłam konto w taki sposób... Szkoda tylko, że Google nie dało mi szans wytłumaczenia sytuacji, a na zadane im pytanie otrzymałam dwa razy identyczną (!) odpowiedź... Naprawdę miło jest pogadać z autoresponderem.

A AdKontekst - no cóż, zapowiada się niezła alternatywa dla AdSense (miejmy nadzieję, że w Netsprint na maile odpowiadają ludzie ;)), tyle że na razie nie spełniam podstawowego warunku - nie mam firmy :hi:. Ale poczekam na wersję "dla wszystkich", bo z tego co widzę to chyba się opłaci... ;)

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

myślałem o zrobieniu strony w stylu "Jestem uczciwym wydawcą AdSense, chcę być poważnie traktowany" - taka strona "list otwarty do Google" pod którym mogliby się podpisywać uczciwi wydawcy

O czymś takim właśnie pomyślałem. Grupa rozsądnych ludzi, którzy mądrze podejdą do sprawy może mogła by coś zdziałać w tym kierunku. Ja jestem jak najbardziej chętny i jeśli zbierzemy kilka osób na początek, którzy będą mogli poświęcić trochę czasu (i kilka złotych na domenę i hosting) to możemy tylko na tym zyskać. Bo naprawdę nie chcę kiedyś dostać listu z automatu o zablokowaniu mi kontai być całkowicie bezsilnym w tej sprawie. Tymbardziej, że z AdSense wiążę znaczną część moich dochodów.

Dlatego APEL do wszystkich czytających ten post: KTO JESZCZE WYRAŻA CHĘĆ ZEBRANIA TAKIEJ GRUPY LUDZI NIECH O TYM NAPISZE, A JESZCZE LEPIEJ NIECH ZAOFERUJE SIĘ DO POMOCY :hi:

Pomogliśmy Ukrainie - pomóżmy i sobie. ;)

Dlatego APEL do wszystkich czytających ten post: KTO JESZCZE WYRAŻA CHĘĆ ZEBRANIA TAKIEJ GRUPY LUDZI NIECH O TYM NAPISZE, A JESZCZE LEPIEJ NIECH ZAOFERUJE SIĘ DO POMOCY :hi:

Jestem na TAK.

Mozna by zrobic strone ala https://www.bykom-stop.avx.pl/ ze kazdy chetny umieszczal by na swojej stronie odpowiedni buttonik, ze nalezy do tej akcji i ma dosc blokowaia kont bez dobrego uzasadnienia, oraz rozmowy z automatem.

https://www.trophystation.pl/ - trofea playstation

A jak za to zablokują nam konta?

:good::good: Najlepszy tekst z tego tematu.

Jestem pewien, że procent błędnie (bez winy wydawcy) zablokowanych kont Adsense jest znikomy, jakby 0.0001%.

Według mnie przypadki mogą być takie:

Dziecko myśli sobie: podoba mi się taki super fajowy samochód zdalnie sterowany, ale Tata przecież mi tego nie kupi, bo cały czas narzeka, że nie ma pieniędzy, bo ludzie mało klikają w reklamy na jego stronie. Za chwilę zaczyna skakać piłeczka na głowie dziecka (pomysłowy Dobromir) i dziecko siada przy komputerze zadowolone, otwiera strony Taty i klika i klika i klika. Jak Tatuś zobaczy to się ucieszy, a potem mu powiem, że to dzięki mnie i samochodzik będzie mój. :D

Może też być tak, że życzliwy sąsiad podłączony do tej samej sieci w bloku naklika.

Na adkontekst już dawno nie trzeba mieć firmy.

Tak, rzeczywiście, informacja u nich na stronie mnie zmyliła.

I kolejny problem, trzeba mieć 100 tys unik. miesięcznie, a na stronie gdzie chcę wyświetlać AdKontekst (katalog stron) ledwo dojdzie do 15 tys. miesięcznie :D Jak zsumuję wizyty na wszystkich serwisach i tak brakuje mi jeszcze trochę do 100 tys, muszę jeszcze poczekać :D

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności