Skocz do zawartości

Google jest sprytne!

Lomat

Rekomendowane odpowiedzi

Za chwilę zaczyna skakać piłeczka na głowie dziecka (pomysłowy Dobromir) i dziecko siada przy komputerze zadowolone, otwiera strony Taty i klika i klika i klika. Jak Tatuś zobaczy to się ucieszy, a potem mu powiem, że to dzięki mnie i samochodzik będzie mój
Jednak w przypadku Google wygląda to tak jakby np. w moim ogrodzie w nocy pobiło się 2 złodziei (konkurencja :D ), rano przyszła policja i dostałem mandat za zakłócanie spokoju. Do pilnowania nie ma nikogo, do karania wszyscy :D

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mamy na forum kolege z Rzepy - poproście go niech napisze arta np. pod tytułem "jak Google 'zarabia' na polakach" - może zrobi się wokół tego jakiś szum medialny który może skłoni przynajmniej polski oddział do jakiegoś działania ??

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Przyglądam się tej dyskusji od początku i wkońcu postanowiłem się do niej włączyć. Sam zarabiam na AdSense i czym lepiej mi to wychodzi tym bardziej obawiam się nieuczciwych kliknięć.

Chciałbym jakoś przed tym się uchronić. Wpadłem na taki pomysł aby połączyć jakoś siły, zrzeszyć chętnych adsensowiczów w jakąś grupę, założyć swoją stronkę w necie. Pisać o tym problemie głośno, narobić trochę szumu. Zamieścić tak wiele wywiadów z ludźmi, którym nieuczciwie zostało zablokowane konto. Próbować wspólnie dojść do jakichś metod obrony, które Google raczy uznać w razie potrzeby. Może uda nam się w ten sposób zwrócić uwagę Google na Polaków, którzy jednak chcą uczciwie zarabiać.

POPIERAM

ale trzeba by było nawiązac kontakt z oddziałem AdSense w Polsce

Mozemy zrobic zrzutke na serwer itp: by taka oficjalna "nasza strona" uzytkowników powstała.

To bardzo dobry pomysł .a tu na tym forum jest sporo mądrych głów

Wiec mam nadzieje ze ten Topic sie rozwinie

bo co tu wiele gadac sam się boje

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

O to też chodzi. Nawiążmy kontakt z polskim oddziałem Google, przedstawmy im nasze oficjalne stanowisko, dyskutujmy o tym. Jeśli to nie wiele da ruszymy z petycją do głównej siedziby (jakiś oficjalny list otwarty do Google). Przyznajmy się do tego, że są nieuczciwi ludzie, którzy sami "klikają" w swoje reklamy. Ale zaznaczmy również, że ludzie, którzy padli ofiarą nieuczciwej konkurencji to nie ten sam gatunek co poprzedni. I nas chcących zarabiać uczciwie powinno się jakoś inaczej traktować. Ale bez możliwości wyjaśnienia swojej sytuacji nie mamy szans się obronić. To jest najważniejsza sprawa, którą musimy wywalczyć - MOŻLIWOŚĆ ROZMOWY Z PRZYCHYLNYM NAM CZŁOWIEKIEM A NIE Z AUTOMATEM (żywym lub martwym).

Ja jak najbardziej jestem gotów rozpocząć ten projekt. Jeśli dołączy do mnie minimum kilka osób, którzy poświęcą trochę czasu to możemy wiele zdziałać tworząc stronę internetową.

Media jak najbardziej mogą nam w tym pomóc, zarówno polskie jak i światowe. Może jak ceny akcji Google zaczną spadać to się coś zastanowią. :D

Także zapraszam adsensowiczów do deklaracji chęci udziału w tym projekcie.

Na adkontekst już dawno nie trzeba mieć firmy.

Tak, rzeczywiście, informacja u nich na stronie mnie zmyliła.

I kolejny problem, trzeba mieć 100 tys unik. miesięcznie, a na stronie gdzie chcę wyświetlać AdKontekst (katalog stron) ledwo dojdzie do 15 tys. miesięcznie ;) Jak zsumuję wizyty na wszystkich serwisach i tak brakuje mi jeszcze trochę do 100 tys, muszę jeszcze poczekać :)

Witam. Wyślij swoje zgłoszenie a myślę, że na pewno zostaniesz przyjęty. Pozdrawiam

Witam. Wyślij swoje zgłoszenie a myślę, że na pewno zostaniesz przyjęty. Pozdrawiam

Przyjęta :)

Wczoraj wieczorem spróbowałam, dostałam dziś odpowiedź, że nie mogli otworzyć mojej strony (dziwne, sprawdzałam i nie było żadnych przerw w działaniu serwera). Sami mają się ze mną skontaktować w odpowiednim czasie. Ok, czekam :D

Nawiążmy kontakt z polskim oddziałem Google, przedstawmy im nasze oficjalne stanowisko, dyskutujmy o tym. Jeśli to nie wiele da ruszymy z petycją do głównej siedziby (jakiś oficjalny list otwarty do Google). (...)

Trzymam za Was kciuki, chociaż prawdę mówiąc nie widzę zbyt dużych szans na powodzenie takiej akcji - nie jesteście pierwszymi, którzy próbują. Ale jeśli uda Wam się zrobić szum wokół swojej akcji możliwe, że Google wreszcie się zainteresuje... :)

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

im nasze oficjalne

nasze czyli czyje ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

mchrapka:

Tez mialem doczynienia z tymi botami jakies 4 miesiace temu (pisalem na forum o tym). Boty wchodza na konretna stronke i klikaja na konretny link reklamowy (sprawdzilem swoimi sposobami), boty sa zintegrowane z przegladarka, wiec maja obsluge javascriptu i innych pi****l, co ciekawe ja mialem tego typu klikniecia nie tylko z neostrady.

A co do stanowska Google -> :-/

:D

pozycjonuj.png

Tez mialem doczynienia z tymi botami jakies 4 miesiace temu (pisalem na forum o tym). Boty wchodza na konretna stronke i klikaja na konretny link reklamowy (sprawdzilem swoimi sposobami), boty sa

I jak sobie poradziłes

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Ale konto i tak zablokowali :-)

Na szczescie to bylo jakies male konto(zarejestrowane przez kolege) z paroma dolcami wiec mala strata..

Czyli porażka i wielka strata bo ten kolega se juz konta nie załozy .Jesli zdjecie reklam ze strony to jedyny pomysł na tr boty to ja juz mam doła

im nasze oficjalne

nasze czyli czyje ?

Nasze, czyli polskich adsensowiczów, w których imieniu wypowie się ewntualnie powstała grupa chętnych do zajęcia się tym tematem.

Mamy już deklarację sponsoringu serwera ( eth_0 ) za co bardzo dziękujemy. Czyli jest coraz prościej. Wystarczy jeszcze tylko zebrać kilka osób którzy będą chcieć tą akcją dowodzić.

Wystarczy jeszcze tylko zebrać kilka osób którzy będą chcieć tą akcją dowodzić.

Zglaszam się !!! Musimy zrobic jakas liste spraw do wykonania, zeby kazdy wiedzial za co jest odpowiedzialny.

No i sa tez potrzebne osoby, ktore nasz pomysl beda naswietlac na innych forach/serwisach i "zarazac" pomyslem webmasterow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności