Skocz do zawartości

Moduł Transferuj.pl Prestashop

robert1

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś również ma problemy z modułem od Transferuj.pl w wersji 1.5.4 Prestashop?

Testowałem na dwóch instalacjach oraz dwóch skórkach i problem jest ten sam. Po wypełnieniu wszystkich informacji przy zamówieniu i kliknięciu "zapłać poprzez transferuj.pl" przenosi do nieostylowanej podstrony sklepu i wyskakuje błąd.

Zgłosiłem problem do zespołu Transferuj.pl, lecz może ktoś z Was miał podobny problem i sobie z nim poradził?

Nie wiem czy mogę zrobić taką reklamę, ale ja w sprawie Presty pytam na formu Presty....

I słusznie.

P.s

Co do transferuj na wersji na której pracują moje sklepy (1.4.8) zainstalowałem moduł pod wersję 1.5 i jakoś śmiga.

Ale i tak lepsze transferuj - bo działa, w porównaniu do PayU

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

• 1 miesiąc temu...

Panowie próbuję wdrożyć transferuj.pl dla PrestaShop™ 1.5.4.1

problem wydaje się występować w przypadku gdy w sklepie dokonuje się płatności z konta "gościa" (bez rejestracji)

Bedąc zalogowanym, po dokonaniu płatności zostałem odpowiednio przekierowany na stronę podsumowania zamówienia - wszystko OK.

jednak kupując jako gość (bez rejestracji) po wykonaniu płatności i powrocie do strony sklepu byłem przekierowany na:

adres.sklepu.pl/controller=authentication&back=history (w przypadku braku przyjaznych linków)

adres.sklepu.pl/logowanie?back=history (w przypadku przyjaznych linkow SEO)

który wskazywał na formularz logowania (jakby nie pamiętał nic, ani koszyka, ani wcześniej wprowadzonych danych). Płatność jest rejestrowana poprawnie, ale takie rozwiązanie jest nie do przyjęcia, gdyż kontrahent będzie czuł się "oszukany" nie widząc potwierdzenia dokonania płatności.

Czy ktoś napotkał się na podobny problem lub znalazł jakieś obejście? Względnie, czy jakaś wcześniejsza wersja działała poprawnie? Jeżeli jedynym rozwiązaniem będzie cofnięcie się do starszej wersji wezmę to pod uwagę.

pozdrawiam

• 6 miesięcy temu...

Myślę, że jeśli ktoś chce uniknąć kosztów jakie wiążą się z potrącaniem prowizji za szybką płatność może dobrym sposobem jest podniesienie delikatnie cen produktów w sklepie - wówczas zwróci się pobierana prowizja.

Jeśli ktoś chce wdrożyć doliczanie prowizji do modułu transferuj dla presty - można zmodyfikować sam moduł (Sprawdziłem - doliczanie prowizji działa). Nie zastanawiałem się jednak nad tym czy narusza to regulamin firmy oferującej szybkie płatności....

Swoją drogą - Jakie macie doświadczenia w Waszych sklepach z modułami szybkiej płatności?

Czy poprzez szybkie płatności można zwiększyć konwersję?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności