Skocz do zawartości

jak rozłożyć stawkę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam 10 fraz które chcę rozbić pojedynczo na 10 grup i dodać do każdej frazy 10 miast ( dopasowanie ścisłe ).

Daje mi to 100 pozycjonowanych fraz.

Mój budżet to 1000 zł.

Teraz moje pytanie, jak podejść do rozłożenia stawki dziennej dla danej grupy:

1) zostawiam wszytko tak jak jest, stawkę dzielę na ilości dni w miesiącu ( wyrzucam weekendy).

Wynik dzielę przez ilości grup i ustalam swój budżet na 5 złotych dziennie/grupa. ( 1000 / 20 / 10 = 5 )

2) koncentruję się tylko na max. 3 grupach i budżet ustalam w takim wypadku na 16,6 zł/dziennie/grupa

( 1000 / 20 / 3 = 16,6 )

3) czy lepiej ustalić cała kampanię na krótki czas, np. 5 dni i miałbym wtedy 20 zł /dziennie/grupa ?

według waszych doświadczeń, co ma większy sens ?

na Twoim miejscu użyłbym tylko 10 głownych fraz w 10 grupach i wybrał w ustawieniach kampanii by reklama pojawiała się tylko na 10 wybranych przez Ciebie miastach - pamiętaj również o składni zapytania.

To w pierwszej kampanii da Ci pojęcie, które miasta są dla Ciebie najbardziej dochodowe. W kolejnej kampanii wybierzesz sobie np. 3 najbardziej dochodowe miasta i uruchomisz dla nich odrębną kampanię z wiekszym budżetem (później można iść jeszcze dalej jeśli powtarzalność będzie spora w przypadku najbardziej dochodowego miasta wydzielić je do odrębnej kampanii). Dla pozostałych drugą kampanię z mniejszym budżetem.

Mam nadzieję, że na potrzeby takich kampanii w kampaniach rozszerzonych prócz procentowego zwiększania stawek dla obszaru będzie można niebawem zwiększyć bądź zmniejszyć udział budżetu.

dzięki za zainteresowanie i za cenną sugestię !

Prosiłbym jeszcze o małą podpowiedź, kampania będzie na rynek zagraniczny,

czy muszę rejestrować konto firmy na googlu zagranicznym ? Czy wpłacane pieniądze muszą być w takim wypadku w EURO czy nie ma to różnicy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności