Skocz do zawartości

Linkiw na wordpress.com indeksują się szybciej niz na moim blogu

oliver87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Prowadzę blog "A" na własnym serwerze, domenie itd.

Posiadam również blog na WordPress.com oraz Blogsspot.com Czasami wrzucam do niego zajawkę tekstu z mojego bloga wraz z linkiem do niego odsyłającym. Linki odsyłające z artykułu w witrynie WordPress.com posiadają rel="index, follow".

Skutek na razie jest taki, ze wpisując w wyszukiwarkę Google link do jednego z artykułów na moim prywatnym blogu ukazują mi się wyniki z WordPress.com a także z Blogspotu.

Rozumiem atrybut index - po to jest on nadany aby Google zaindeksowało i wyswietliło te linki. Follow - aby przekazywało moc ze stron, na którch umieszczono link.

Dziwi mnie jednak, że przez 2 kolejne dni nie widzę zaindeksowanego linku z mojego właściwego blogu. Korzystam z około 30 różnych serwerów pingujących, posiadam konta na różnych portalach społecznościowych aby zróżnicować liki przychodzące pod kątem różnorodności atrybutu follow/nofollow oraz index/noindex. Dodatkowo codziennie pinguję pingomatic-iem strony główne, mapy stron, oraz strony społecznościowe gdzie znajdują się linki.

De facto moje blogi są dość młode - mają nieco ponad miesiąc.

Moje pytanie brzmi czy korzystając z linków o atrybucie "index" nie zrobię tak, że linki zostaną zaindeksowane na mocnych witrynach jak Blogspot i WordPress.com, a moje oryginalne linki będa traktowane jako duplikat i nie trafią do indeksu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności